SKU
FC202D

Elektroda e pH FoodCare për produktet e qumështit - FC202D

24 221,36 Lekë
In stock

E specializuar për matjen e pH-it në qumësht në ushqimet gjysmë të ngurta duke përfshirë produktet e qumështit, elektroda pH FoodCare FC202D është një mjet thelbësor në kuzhinë ose në laboratorin ushqimor. E pajisur me një kabull 1 m dhe një lidhës DIN me 7-pin, kjo elektrodë pH është krijuar për t'u përdorur me matësin portativ të ushqimit dhe qumështit HI99161.

  • Trupi PTFE i lehtë për t'u pastruar.
  • Maja konike e elektrodës për depërtim të shpejtë në ushqime dhe produkte qumështi.
  • E shkëlqyeshme për përdorim në proceset e prodhimit

Details:

Detaje:

Hanna Instruments ofron një shumëllojshmëri të gjerë elektrodash pH që janë të dizajnuara për shumë aplikacione të ndryshme. Lloji i xhamit që përdoret për të përcaktuar pH, forma e llambës, materiali i trupit, lloji i kryqëzimit, lloji i referencës dhe elektrolitit të përdorur janë vetëm disa nga veçoritë e projektimit. FC202D është një elektrodë pH e përforcuar e FoodCare me një sensor të integruar të temperaturës; perfekte për matjen e pH të ushqimeve. Kjo sondë është projektuar me xham me temperaturë të ulët (LT), llambë konike, trup PVDF të kategorisë ushqimore dhe bashkim të hapur me elektrolitin xhel viskolen.

Formulimi i qelqit me temperaturë të ulët

Maja e xhamit përdor një formulim të veçantë xhami LT me një rezistencë më të ulët prej afërsisht 50 megaohm krahasuar me qëllimin e përgjithshëm (GP) me një rezistencë prej rreth 100 megaohms. Kjo është e dobishme pasi shumë produkte ushqimore ruhen në temperatura të ulëta. Ndërsa temperatura e xhamit ulet në kampion, rezistenca e xhamit LT do të rritet duke iu afruar asaj të xhamit GP në temperaturat e ambientit. Nëse përdorni xhami GP, rezistenca do të rritet mbi rezistencën optimale për hyrjen me rezistencë të lartë të një matësi pH. Elektroda pH FoodCare FC202D është e përshtatshme për t'u përdorur me mostra që masin nga 0 në 50 °C.

Majë konike prej qelqi

Dizajni i majës në formë konike lejon depërtimin në trupa të ngurtë, gjysmë të ngurtë dhe emulsione për matjen e drejtpërdrejtë të pH në produktet ushqimore duke përfshirë mishin, djathin, kosin dhe qumështin.

Trupi PVDF

Poliviniliden fluori (PVDF) është një plastikë e kategorisë ushqimore që është rezistente ndaj shumicës së kimikateve dhe tretësve, duke përfshirë hipokloritin e natriumit. Ka rezistencë të lartë ndaj gërryerjes, forcë mekanike dhe rezistencë ndaj rrezatimit ultravjollcë dhe bërthamor. PVDF është gjithashtu rezistent ndaj rritjes së kërpudhave.

Open junction

Lëndët e ngurta dhe proteinat e pezulluara që gjenden në produktet ushqimore do të bllokojnë një kryqëzim konvencional referues prej qeramike. Ky bllokim do të pengojë qarkun e matjes midis elektrodës treguese dhe referencës së brendshme duke rezultuar në kohë më të ngadaltë të reagimit, lexime të çrregullta dhe zëvendësim të shpeshtë të elektrodës. Dizajni i kryqëzimit të hapur përbëhet nga një ndërfaqe solide xheli (viskoleni) midis mostrës dhe referencës së brendshme Ag/AgCl. Kjo ndërfaqe jo vetëm që parandalon hyrjen e argjendit në mostër, por gjithashtu e bën atë të papërshkueshëm nga bllokimi, duke rezultuar në një përgjigje të shpejtë dhe lexime të qëndrueshme.

Lidhësi DIN

Elektroda e pH FoodCare FC202D përdor një lidhës DIN që mund të përdoret vetëm me matësin portativ pH/temperaturë HI99161.

 

Specifikimet

Specifikime

Detaje

SKU

FC202D

Referenca

e vetme, Ag/AgCl

Kryqëzimi / Shpejtësia e Fluksit

I hapur

Elektrolit

xhel

Presioni maksimal

0.1 bar

Intervali

pH: 0 deri në 12

Temperatura e rekomanduar e funksionimit

0 deri në 50°C (32 deri në 122°F) - LT

Struktura

konik (6 x 10 mm)

Diametri

6 mm

Gjatësia e trupit

75 mm / 130 mm

Sensor temperature

po

Kunjë që përputhet

jo

Përforcues

po

Materiali i trupit

PVDF

Kabulli

7-pin: 1 m (3,3')

Përdorimi i rekomanduar

Produktet gjysëm të ngurta, ushqime gjysmë të ngurta, kos

Lidhje

DIN

 

All prices are VAT excluded and without shipping costs, unless otherwise stated. Hanna Service d.o.o. — Sermin 75H, Bertoki — 6000 Koper (Slovenia) — VAT ID SI92346669 ©2021 All rights reserved