SKU
HI10483

Elektroda e pH me sistemin e parandalimi të bllokimit - HI10483

26 330,10 Lekë
In stock
 

Hanna Instruments ofron një shumëllojshmëri të gjerë elektrodash pH që janë të dizajnuara për shumë aplikacione të ndryshme. Lloji i xhamit që përdoret për të përcaktuar pH, forma e llambës, materiali i trupit, lloji i kryqëzimit, lloji i referencës dhe elektrolitit të përdorur janë vetëm disa nga konsideratat e projektimit.

HI10483 përdor xhamin për qëllime të përgjithshme (GP), llambë sferike, trup qelqi, kryqëzim me krah me teknologjinë CPS, kryqëzim të dyfishtë dhe është i rimbushshëm me 3,5 M KCl duke e bërë atë ideal për mushtin e verës, lëngun dhe mostrat e tjera me përmbajtje të lartë të lëndëve të ngurta.

 

Formulimi i qelqit për qëllime të përgjithshme

Xhami për qëllime të përgjithshme siç nënkupton edhe emri është një formulim standard qelqi që përdoret për përdorim të përgjithshëm. Një elektrodë pH qelqi për qëllime të përgjithshme (GP) do të ketë një rezistencë prej 100 megaohms në 25°C dhe është e përshtatshme për matjen e pH të mostrave që janë në temperaturat e ambientit. HI10483 është i përshtatshëm për t'u përdorur me mostra që masin nga 0 në 80°C.

Majë sferike prej qelqi

Dizajni i majës në formë sferike lejon një zonë të gjerë kontakti me kampionin e matur. Kjo lejon një përgjigje më të shpejtë të elektrodës me një shkallë më të lartë stabiliteti.

Kryqëzimi i krahëve CPS

Teknologjia e Sistemit të Parandalimit të Mbylljes (CPS™) është një risi për përmirësimin e matjeve të pH në mostrat që kanë një përmbajtje të lartë të lëndëve të ngurta. Elektrodat konvencionale të pH përdorin nyje qeramike që mund të bllokohen shpejt kur përdoren në mostra që kanë një përmbajtje të lartë të lëndëve të ngurta si mushti i verës ose lëngu. Kur kryqëzimi është i bllokuar, elektroda nuk funksionon. Teknologjia CPS përdor porozitetin e xhamit të bluar të shoqëruar me një krah PTFE për të parandaluar bllokimin e kryqëzimit. Xhami i bluar lejon rrjedhjen e duhur të lëngut, ndërsa mënga PTFE largon trupat e ngurtë. Si rezultat, elektrodat e pH me teknologjinë CPS kërkojnë deri në 20 herë më shumë kohë për t'u ndotur në krahasim me elektrodat konvencionale.

Referenca e kryqëzimit të dyfishtë

Një elektrodë me lidhje të dyfishtë ka një ndarje të brendshme që rrethon telin e referencës. Jonet e argjendit janë të pranishëm në elektrolitin e ndarjes së brendshme, e cila strehon telin e referencës Ag/AgCl; elektroliti jashtë kësaj ndarje është pa argjend. Dizajni i kryqëzimit të dyfishtë do të thotë që praktikisht asnjë argjend nga elektroda nuk hyn në kampion. Ky dizajn lejon matjen në aplikime ku jonet e argjendit në mostër janë të padëshirueshme ose për mostrat që përmbajnë sulfide që mund të bëjnë që argjendi të precipitojë dhe të bllokojë kryqëzimin. Bllokimi i kryqëzimit do të rezultojë në lexime të rrëmbyeshme dhe të çrregullta.

Rimbushëse

HI10483 është një sondë e rimbushshme. Meqenëse është një elektrodë pH me lidhje të dyfishtë, tretësira mbushëse është HI7082 3.5M KCl. Kjo tretësirë ​​nuk përmban asnjë argjend si me elektrodën me një lidhje të vetme.

Trupi i elektrodës së qelqit

Trupi i qelqit është ideal për përdorim laboratorik. Xhami është rezistent ndaj shumë kimikateve të ashpra dhe pastrohet lehtësisht. Trupi i qelqit gjithashtu lejon një transferim të shpejtë të nxehtësisë në elektrolitin e brendshëm të referencës. MV e gjeneruar nga qeliza e referencës varet nga temperatura. Sa më i shpejtë të jetë ekuilibri, aq më i qëndrueshëm është potenciali i referencës.

DIN Quick Connect

HI10483 ka një lidhës të shpejtë DIN. Ky lloj lidhësi është në pronësi të njehsorit me të cilin do të përdoret. HI10483 është elektroda zëvendësuese për HI99111. Llojet e tjera të lidhësve përfshijnë BNC, llojin e vidhos, tipin T dhe 3.5 mm.

Elektroda pH me një kryqëzim të vetëm kundrejt kryqëzimit të dyfishtë

singlevsdoublejunction

Elektrodat konvencionale janë zakonisht me një lidhje të vetme. Siç përshkruhet nga figura e mësipërme, këto elektroda kanë vetëm një kryqëzim të vetëm midis telit të brendshëm të referencës dhe zgjidhjes së jashtme. Në kushte të pafavorshme, të tilla si presioni i lartë, temperatura e lartë, tretësira shumë acide ose alkaline, rrjedha pozitive e elektrolitit përmes kryqëzimit shpesh kthehet mbrapsht duke rezultuar në hyrjen e tretësirës së mostrës në ndarjen e referencës. Nëse kjo lihet e pakontrolluar, elektroda e referencës mund të kontaminohet, duke çuar në dështim të plotë të elektrodës. Një problem tjetër i mundshëm me elektrodat me një lidhje të vetme është bllokimi i kryqëzimit për shkak të reshjeve të klorurit të argjendit (AgCl). Argjendi mund të precipitohet lehtësisht në mostrat që përmbajnë tampon Tris ose metale të rënda. Kur tretësira e elektrolitit bie në kontakt me kampionin, një pjesë e AgCl do të precipitojë në faqen e jashtme të kryqëzimit. Rezultati janë lexime të mprehta të marra nga sensori.

Sistemi i kryqëzimit të dyfishtë të Hanna-s, siç nënkupton edhe emri, ka dy kryqëzime, vetëm njëra prej të cilave është në kontakt me kampionin siç tregohet në figurë.Sistemi i elektrodës së referencës është i ndarë fizikisht nga zona e ndërmjetme e elektrolitit dhe ndotja e elektrodës minimizohet. Mundësia e bllokimit të kryqëzimit zvogëlohet gjithashtu me një elektrodë me lidhje të dyfishtë pasi qeliza e jashtme referuese përdor një tretësirë mbushëse që është "pa argjend". Meqënëse nuk ka argjend të pranishëm, nuk ka formim të precipitatit për të bllokuar kryqëzimin.

All prices are VAT excluded and without shipping costs, unless otherwise stated. Hanna Service d.o.o. — Sermin 75H, Bertoki — 6000 Koper (Slovenia) — VAT ID SI92346669 ©2021 All rights reserved