SKU
HI98308

Testues I pastërtisë së ujit HI98308

8 807,77 Lekë
In stock

Testues HI98308 Pure Water është një testues rezistent dhe i saktë me madhësi xhepi që ofron lexime të shpejta dhe të sakta. Testues hi98308 Pure Water përmban elektrodat e grafitit për të reduktuar efektet polarizuese dhe një sondë të ekspozuar të temperaturës për përgjigje të shpejtë kur kompenson ndryshimet e temperaturës. Kalibrimi manual kryhet në një pikë të vetme.

  • Sensor temperature i ekspozuar
  • Low range EC (0.0 deri 99.9 μS/cm)
  • Kalibrimi manual në një pike të vetme

HI98308 përmban një elektrodë amperometrike grafiti që siguron përsëritshmëri më të mirë në matje pasi ato nuk oksidohen. Një matje amperometrike e KE-së bazohet në Ligjin e Omit, I = V/R, ku R varet nga distanca midis dy kunjave dhe sipërfaqes së tyre. Oksidimi ndryshon si distancën, ashtu edhe sipërfaqen, gjë që do të ndikojë në saktësinë. Kunjat e grafitit që nuk oksidojnë janë në gjendje të sigurojnë një sipërfaqe optimale për rezultate të sakta dhe të besueshme. Kur kalibrimi është i nevojshëm, thjesht zhyteni majën e elektrodës në tretësirën e kalibrim.

HI98308 realizon matje për të përcaktuar pastërtinë e ujit. Hi98308 Pure Water Test (PËT) u mundëson përdoruesve të kontrollojnë pastërtinë e ujit të distiluar ose të demineralizuar në mjedise laboratorike ose industriale. PËT është i përshtatshëm për fusha të tilla si lavanderi, pastrimi me avull, duke kontrolluar ujin e baterisë së makinës dhe të gjitha zonat ku përdoret ujë i distiluar, demineralizuar ose i pastër. Ky testues është i vendosur në kasa të qëndrueshme që ofron mbrojtje të shkëlqyer kundër mjediseve të ashpra industriale.

Përçueshmëria elektrolytike,  si EC, është një matje e bërë në të cilën ngarkesat elektrike në grimcat atomike lëvizin nën ndikimin e një ndryshimi potencial. Një jon është një grimcë e ngarkuar e pranishme në tretësirë ,formohen kur një kripë si kloruri i natriumit tretet në ujë për të formuar grimca që kanë ngarkesa elektrike. Kloruri i natriumit, ndahet në Na dhe Cl-. Ky është një përkufizim i thjeshtuar pasi matja ndikohet nga shumë gjëra të tilla si lloji i përbërjes jonike(s) të tretur në ujë; lëvizshmërinë e joneve, viskozitetin e tretësirës, temperaturën si dhe përqendrimin.+

Përçueshmëria elektrike, aftësia e një substance për të kryer një rrymë elektrike është reciproke e rezistencës elektrike. "Përçueshmëria" dhe "Rezistenca" varen nga dimensionet gjeometrike të substancës që matet.

Kjo është matja që ofron një sondë e standardizuar e EC-së në një matës përçueshmërie ose rezistence. Matjet e përçueshmërisë mund të përdoren për të siguruar matje specifike të industrisë ; TDS, Salinity dhe USP .Shumë nga matësit e Hanës sigurojnë këto matje gjithashtu.

Veçoritë shkurtimisht

Kalibrimi me një pikë

  • Kalibroni me tretësirë EC 84 μS/cm

Sonda e temperaturës së ekspozuar

  • Reagim i shpejtë ndaj ndryshimeve në temperaturën e mostrës

Kompensimi automatik i temperaturës (ATC)

  • Mostrat kompensohen automatikisht për variacionet e temperaturës

Elektroda e grafitit

  • Efekte polarizimi të reduktuara

Specifikime

Emri i specifikimit

Detaji

SKU

HI98308

Range EC

0.0 deri në 99.9 μS/cm

Rezolucioni EC

0.1 μS/cm

Saktësia EC

±2% F.S

Kalibrimi EC

manual, një pikë

Kompensimi i temperaturës EC/TDS

automatike nga 0 në 50°C (32 deri në 122°F) me ȕ=2%/°C tipike

Lloji i baterisë / jeta

1.5V (4) / rreth 250 orë përdorim të vazhdueshëm

Mjedisi

0 deri në 50°C (32 deri 122°F); RH max 95% jo kondensues

Dimensionet

175 x 41 x 23 mm (6.9 x 1.6 x 0.9'')

Pesha

95 g (3.4 oz.)

Informacione *

HI98308 (PWT) vjen së bashku me kapak mbrojtës, kaçavidë kalibrimi (vetëm HI98308), bateri dhe udhëzime.

All prices are VAT excluded and without shipping costs, unless otherwise stated. Hanna Service d.o.o. — Sermin 75H, Bertoki — 6000 Koper (Slovenia) — VAT ID SI92346669 ©2021 All rights reserved