SKU
HI991300

pH metri portativ i papërshkueshëm nga uji matësi EC/TDS (low range) - HI991300

63 000,00 Lekë
In stock

HI991300 është një matës i lëvizshëm për pH dhe përcjellshmërinë (ose lëndët e ngurta totale të tretura) dhe temperaturë. Aplikimet përfshijnë matjet në sistemin e ujitjeve të serave, hidroponikën dhe monitorimin e ujërave nëntokësore nga ndotja e lëndëve ushqyese në bujqësi. Metrat HI991300 funksionojnë me 2 butona dhe janë të thjeshtë për t'u përdorur.  Ata kanë një shtresë të papërshkueshme nga uji dhe kompakte të vlerësuar për kushtet IP67 dhe një ekran të madh me tri rreshta. Matësit kanë kalibrim automatik të pH në një ose dy pika dhe një kalibrim të vetëm të përcjellshmërisë. Karakteristika të tjera të përzgjedhura nga përdoruesi përfshijnë faktorë të ndryshëm TDS nga 0.45 në 1.00, dhe një gamë koeficientësh të temperaturës (β) nga 0.0 në 2.4% për përcjellshmëri më të mirë ose kompensim të temperaturës së tretësirës. Këta matës janë të pajisur me një sondë me shumë parametra të krijuar posaçërisht për këta matës. Për të rritur saktësinë e përcjellshmërisë, disponohen modele me dy metra, me diapazon të ndryshëm përcjellshmërie.

Matësit e pH dhe Matësit EC/TDS

 • Matjet e njëkohshme, pH, EC/TDS dhe temperaturës në një ekran të madh LCD me tre rreshta;
 • Dizajn i përshtatshëm për përdoruesit me vetëm dy butona, funksionimi i njehsorit nuk mund të ishte më i thjeshtë. Dy butona ju lejojnë të rregulloni shpejt cilësimet, të zgjidhni diapazonin e matjes dhe të zgjidhni grupet e buferave të kalibrimit
 • Lidhja e papërshkueshme nga uji me një lidhës DIN Quick Connect e bën lidhjen dhe heqjen e sondës të thjeshtë dhe të lehtë. Veshja e gomës mbron kabullin.
 • Gjendja e sondës. Një tregues në ekran siguron konfirmimin vizual që sonda juaj po funksionon në mënyrën më të mirë të saj.
 • LCD i madh. Një ekran me shumë nivele ofron lexime nga çdo kënd
 • Këllëf i qëndrueshëm i papërshkueshëm nga uji IP67 I projektuar për të përballuar goditjet dhe rëniet dhe siguron performancë të lartë në çdo mjedis. Këta matës janë plotësisht të mbrojtur nga pluhuri dhe depërtimi i ujit nga çdo drejtim. 
 • Etiketat e kalibrimit në ekran
 • mV e matjes së pH për kontrollin e elektrodës
 • Njësi e zgjedhur e temperaturës (°C ose °F)
 • Treguesi i jetëgjatësisë së baterisë dhe opsioni i baterisë së ulët

Detaje:

Sonda me shumë parametra HI12883, përfshin një llambë pH në formë kubike e vlerësuar nga 0-13 pH, një elektrodë referimi Ag/AgCl me një lidhje të vetme me elektrolitin xhel, cloth junction, një qelizë grafiti EC/TDS dhe një sensor të temperaturës në një trup i përshtatshëm dhe i fortë nga polipropileni. Përveç kësaj, për t'u siguruar kundër ndërhyrjeve nga zhurma elektrike kalimtare në pH, një parapërforcues në gjendje të ngurtë është integruar në sondë. Sonda mat nga 0 deri në 50°C.

Elektroda e përforcuar e pH HI1288

 • 3 sensorë në një sondë të vetme

 Elektrodë pH e para-amplifikuar për rezistencë ndaj zhurmës elektrike

 • Sensori i grafitit EC/TDS HI991301 dhe sonda HI991300 furnizohen me një trup të përforcuar nga polipropileni pH/EC/TDS/temperaturë. Përforcuesi i integruar do të reduktojë efektet e zhurmës elektrike në matjen e pH. Çdo elektrodë pH ka një kryqëzim. Shumë përdorin një grimcë të vetme qeramike e cila vepron si një pengesë midis qelizës së brendshme të referencës dhe mostrës së jashtme. Kjo pengesë lejon një elektrolit të difuzoj që është i nevojshëm për matjen e pH. Çdo bllokim i kryqëzimit do të rezultojë në një difuzion të reduktuar dhe si rezultat leximet do të bëhen të çrregullta. Sonda HI1288 lejon rinovimin e kryqëzimit. Sensori EC/TDS është prej grafit. Një problem i zakonshëm me sensorët amperometrikë është efekti i polarizimit. Me sensorë amperometrikë ekzistojnë dy pole në të cilat alternohet një tension. Jonet pozitive dhe negative në tretësirë ​​migrojnë në një nga polet negative ose pozitive. Kur ngarkesat grumbullohen në një nga këto pole, ndodh një efekt polarizimi. Pasja e një sensori përcjellmërie të bërë nga grafiti redukton efektin e polarizimit.

 

 

Specifikimet

Intervali i pH 

-2,00 deri në 16,00 pH / -2,0 deri në 16,0 

Rezolucioni i pH 

0,01 pH / 0,1 

Saktësia e pH 

±0,02 pH / ±0,1 

Kalibrimi i pH 

 

automatike, 1 ose 2 pikë zgjidhni midis 2 grupeve të buferave (standarde: 4.01; 7.01; 10.01 ose NIST:  4.01; 6.86; 9.18) 

Intervali i pH/mV 

±825 

Rezolucioni mV 

Saktësia mV 

±1 

Intervali i EC mV 

0 deri në 3999 μS/cm 

Rezolucioni 

1 μS/cm 

Saktësia 

±2% FS 

Intervali i TDS 

0 deri në 2000 ppm (mg/L) 

Rezolucioni 

1 ppm (mg/L) 

Saktësia 

±2% FS 

Intervali temperatura

-5,0 deri në 105,0°C / 23,0 deri në 221,0°F 

Rezolucioni 

0,1°C/0,1°F 

Saktësia 

±0,5°C / ±1,0° 

Kalibrimi 

 

EC/TDS automatike, një pikë në: 1413 µS/cm ose 1382 ppm (CONV=0,5) ose 1500 ppm (CONV=0,7) 

Kompensimi i temperaturës 

 

pH automatik EC/TDS automatik me β të zgjedhur nga 0,0-2,4%/°C me 0,1 rritje 

Matësi i Përgjithshëm 

 

Faktori i konvertimit TDS automatik me β të zgjedhur nga 0,0-2,4%/°C me 0,1 rritje 

Sonda 

 

HI12883 sensor pH/EC/TDS/temperaturë, lidhës DIN dhe kabull 1 m (3,3') 

Bateria 

1,5 V AAA (3) / përafërsisht. 600 orë përdorim të vazhdueshëm 

Fikja automatike 

i zgjedhur nga përdoruesi: pas 8 minutash, 60 minutash ose i çaktivizuar 

Mjedisi 

0 deri në 50°C (32 deri në 122°F); RH max. 100% 

Dimensionet 

154 x 63 x 30 mm (6,1 x 2,5 x 1,2”) 

Pesha 

196 g (6,91 oz.) 

Shtresë 

Ingres 

Mbrojtja 

Vlerësimi IP67 

Informacion*

HI991300 furnizohet me sondën HI12883 pH/EC/TDS me sensor të integruar të temperaturës, lidhës DIN  dhe kabull 1m (3,3'), bustina buferike pH 4.01 dhe 7.01, bustina me solucion kalibrues HI70031 1413 μS/cm dhe HI70032 1382 ppm, bustina për pastrimin e elektrodës HI700601 (2), beker 100 mL, 1.5V AAA bateri (3), certifikatë kalibrimi për matësin, certifikatë kalibrimi për sondën, manuali me udhëzime dhe HI710142 çantë mbajtëse.

 

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2021 Të gjitha të drejtat e rezervuara