SKU
HI991301

Matësi portativ i papërshkueshëm nga uji pH/EC/TDS (High Range) - HI991301

63 000,00 Lekë
In stock

HI991301 është një matës me peshë të lehtë, i lëvizshëm për pH, përcjellshmërinë (ose lëndët e ngurta totale të tretura) dhe temperaturën. Aplikimet përfshijnë matjet në sistemin e ujitjes së serrave, në hidroponikë dhe në monitorimin e ujërave nëntokësore nga ndotja e lëndëve ushqyese në bujqësi. Matësit HI991301 funksionojnë me 2 butona dhe janë të thjeshtë për t'u përdorur. Të gjitha proceset dhe cilësimet, duke përfshirë dhe buferët e kalibrimit bëhen përmes këtyre 2 butonave. Ata kanë një shtresë të papërshkueshme nga uji dhe kompakte të vlerësuar në kushtet IP67 dhe një ekran të madh me tri rreshta. Matësit kanë kalibrim automatik të pH në një ose dy pika dhe një kalibrim të vetëm të përcjellshmërisë. Karakteristika të tjera të përzgjedhura nga përdoruesi përfshijnë faktorë të ndryshëm TDS nga 0,45 në 1,00 dhe një gamë koeficientësh të temperaturës (β) nga 0. 0 deri në 2.4% për përcjellshmëri më të mirë ose kompensim të temperaturës së tretësirës. Këta matës janë të pajisur me një sondë me shumë parametra të krijuar posaçërisht për këta matës. Për të rritur saktësinë e përcjellshmërisë, disponohen modele me dy metra, me diapazone të ndryshme përcjellshmërie.

Matësit e pH dhe Matësit EC/TDS

 

 • Matjet e njëkohshme, pH, EC/TDS dhe temperaturës në një ekran të madh LCD me tre rreshta;
 • Dizajn i përshtatshëm për përdoruesit me vetëm dy butona, funksionimi i njehsorit nuk mund të ishte më i thjeshtë. Dy butona ju lejojnë të rregulloni shpejt cilësimet, të zgjidhni diapazonin e matjes dhe të zgjidhni grupet e buferave të kalibrimit
 • Lidhja e papërshkueshme nga uji me një lidhës DIN Quick Connect e bën lidhjen dhe heqjen e sondës të thjeshtë dhe të lehtë. Veshja e gomës mbron kabullin.
 • Gjendja e sondës. Një tregues në ekran siguron konfirmimin vizual që sonda juaj po funksionon në mënyrën më të mirë të saj.
 • LCD i madh. Një ekran me shumë nivele ofron lexime nga çdo kënd
 • Këllëf i qëndrueshëm i papërshkueshëm nga uji IP67 I projektuar për të përballuar goditjet dhe rëniet dhe siguron performancë të lartë në çdo mjedis. Këta matës janë plotësisht të mbrojtur nga pluhuri dhe depërtimi i ujit nga çdo drejtim. 
 • Etiketat e kalibrimit në ekran
 • mV e matjes së pH për kontrollin e elektrodës
 • Njësi e zgjedhur e temperaturës (°C ose °F)
 • Treguesi i jetëgjatësisë së baterisë dhe opsioni i baterisë së ulët

Detaje:

Sonda me shumë parametra HI12883, përfshin një llambë pH në formë kubike e vlerësuar nga 0-13 pH, një elektrodë referimi Ag/AgCl me një lidhje të vetme me elektrolitin xhel, cloth junction, një qelizë grafiti EC/TDS dhe një sensor të temperaturës në një trup i përshtatshëm dhe i fortë nga polipropileni. Përveç kësaj, për t'u siguruar kundër ndërhyrjeve nga zhurma elektrike kalimtare në pH, një parapërforcues në gjendje të ngurtë është integruar në sondë. Sonda mat nga 0 deri në 50°C.

Elektroda e përforcuar e pH HI1288

 • 3 sensorë në një sondë të vetme
 • Elektrodë pH e para-amplifikuar për rezistencë ndaj zhurmës elektrike
 • Sensori i grafitit EC/TDS HI991301 dhe sonda HI991300 furnizohen me një trup të përforcuar nga polipropileni pH/EC/TDS/temperaturë. Përforcuesi i integruar do të reduktojë efektet e zhurmës elektrike në matjen e pH. Çdo elektrodë pH ka një kryqëzim. Shumë përdorin një grimcë të vetme qeramike e cila vepron si një pengesë midis qelizës së brendshme të referencës dhe mostrës së jashtme. Kjo pengesë lejon një elektrolit të difuzoj që është i nevojshëm për matjen e pH. Çdo bllokim i kryqëzimit do të rezultojë në një difuzion të reduktuar dhe si rezultat leximet do të bëhen të çrregullta. Sonda HI1288 lejon rinovimin e kryqëzimit. Sensori EC/TDS është prej grafit. Një problem i zakonshëm me sensorët amperometrikë është efekti i polarizimit. Me sensorë amperometrikë ekzistojnë dy pole në të cilat alternohet një tension. Jonet pozitive dhe negative në tretësirë ​​migrojnë në një nga polet negative ose pozitive. Kur ngarkesat grumbullohen në një nga këto pole, ndodh një efekt polarizimi. Pasja e një sensori përcjellmërie të bërë nga grafiti redukton efektin e polarizimit.

 

 

 

 

Specifikimet

Intervali i pH 

-2,00 deri në 16,00 pH / -2,0 deri në 16,0 

Rezolucioni i pH 

0,01 pH / 0,1 

Saktësia e pH 

±0,02 pH / ±0,1 

Kalibrimi i pH 

 

automatike, 1 ose 2 pikë zgjidhni midis 2 grupeve të buferave (standarde: 4.01; 7.01; 10.01 ose

NIST: 4.01; 6.86; 9.18) 

Intervali i pH/mV 

±825 

Rezolucioni MV 

Saktësia mV 

±1 

Intervali i EC mV 

0,00 deri në 20,00 mS/cm 

Rezolucioni 

0,01 mS/cm 

Saktësia 

±2% FS 

TDS 

 

Intervali

0,00 deri në 10,00 ppt (g/L) 

Rezolucioni 

0,01 ppt (g/L) 

Saktësia 

±2% FS 

Intervali temperatura 

-5,0 deri në 105,0°C / 23,0 deri në 221,0°F 

Rezolucioni 

0,1°C/0,1°F 

Saktësia 

±0,5°C / ±1,0°F 

Kalibrimi 

 

EC/TDS automatike, një pikë në: 1413 µS/cm ose 1382 ppm (CONV=0,5) ose 1500 ppm (CONV=0,7) 

Kompensimi i temperaturës 

 

pH automatik EC/TDS automatik me β të zgjedhur nga 0,0-2,4%/°C me 0,1 rritje 

Matësi i Përgjithshëm 

 

Faktori i konvertimit TDS automatik me β të zgjedhur nga 0,0-2,4%/°C me 0,1 rritje 

Sonda 

 

HI12883 pH/EC/TDS/sensori i temperaturës, lidhës DIN dhe kabull 1 m (3,3') 

Bateria 

1,5 V AAA (3) / përafërsisht. 600 orë përdorim të vazhdueshëm 

Fikja automatike 

i zgjedhur nga përdoruesi: pas 8 minutash, 60 minutash ose i çaktivizuar 

Mjediset t 

0 deri në 50°C (32 deri në 122°F); RH max. 100% 

Dimensionet 

154 x 63 x 30 mm (6,1 x 2,5 x 1,2”) 

Pesha 

196 g (6,91 oz.) 

Vlerësimi i mbrojtjes 

IP67 

Informacion*

 

HI991301 paketohet me sondën HI12883 pH/EC/TDS të ndërtuar me një sensor temperature, lidhësi DIN  dhe kabull 1m (3.3’), bustina buferike pH 4.01 dhe 7.01, HI70030 12880 μS/cm dhe HI70038 6.44 ppt bustina me tretësira kalibruese, HI700601 bustina me solucion pastrues për elektrodën (2), 100 mL beker, 1.5V AAA batteri (3), certifikatë kalibrimi për matësin, certifikatë kalibrimi për sondën, manuali me udhëzime dhe HI710142 çantë mbajtëse. 

 

 

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2021 Të gjitha të drejtat e rezervuara