SKU
HI84500-02

Mini titrues per dioksidin e sulfurit i specializuar për verën HI84500-02

In stock

Instrumenti HI84500 është tepër I thjeshtë , I shpejtë dhe shumë preciz në matjet që realizon si një titrues shumë I mirë për dioksidin e squfurit dhe një matër I mirë I ORP. Ky mini titullues përdor një metodë të paraprogramuar për të analizuar verën dhe elektroda të specializuara ORP për t’ju ofruar ju matje më të sakta.

  • Një set I plotë për të matur SO2 në verë
  • Testim I shpejtë dhe I saktë
  • Një instrument ideal për kantinat e mëdha, të vogla apo dhe për personal për prodhime vetjake

Detaje

HI84500 mund të përdoret për te testuar sasinë e SO2 tek të gjitha verërat përfshirë dhe atë te kuqe, e cila është më e vështirë të testohet në mënyrat tradicionale për arsye se e kemi më të vështirë të dallojmë ndryshimin e ngjyrës. HI84500 ofron analiza të shpejta, të sakta dhe të besueshme. Mini titulluesi jonë do të bëje cdo gjë që ju realizonit me titulluesin manual, duke ju shkurtuar shumë kohën e analizave sic lexojmë dhe në ‘ Basic Ëine/Grape Lab by Richard Carey ‘ deri në 75% .

Bërësit e verave shtojnë dioksid squfuri në verërat e tyre ,që të parandalojne kontaminimin e tyre me baktere, myk dhe gjithashtu u shërben atyre si një antioksidant I mirë për të mos ndryshuar ngjyra. Kur SO2 shtohet në verë molekulat e tij lidhen direkt dhe një pjesë e tyre qëndrojnë të lira.këto molekula të cilat qëndrojnë të lira quhen “SO2 I lirë” dhe janë përgjegjëse për mbrojtjen e verës.Molekulat e SO2 që qëndrojnë të lira dhe ato të cilat janë të lidhura përbëjnë në kompleks SO2 total. Lidhja midis tyre dy lloj molekulave te SO2 varet nga sasia totale e SO2 dhe aftësia e komponentëve të tjerë si sheqeri ,aldehidet, keto acidet etj të lidhen me SO2. Lidhja midis mlekulave të SO2 të lidhura dhe atyre të lira do të jetë e ndryshme nga vera në verë.Sasia e SO2 të lirë varet nga sa shumë kemi shtuar, sa ka pasur para shtimit dhe sa molekula janë lidhur direkt.SO2 I lirë ekziston në dy forma. Forma e parë HSO3- dominon më shumë, por ka më pak efekt. Forma e dytë SO2 është ajo e cila e mbron verën, ajo varet nga sasia e SO2 e lirë dhe nga pH.Zakonisht 0.8 ppm SO2  molekulare është sasia e nevojshme për të mbrojtur verën nga kontaminimi I baktereve dhe oksidimi. Që ju ta mbani këtë vlerë për një mostër  vere e cila e ka pH 3.2 ju do t’ju duhen 22 ppm SO2 të lirë , nëse pH do të ishte 3.5 juve do t’ju duhej dyfish pra 44 ppm.

pH

3.0

3.1

3.2

3.3

3.4

3.5

3.6

3.7

3.8

3.9

 SO2 i lire

14

18

22

28

35

44

55

69

87

109

ELEKTRODA SPECIFIKE PËR MATJEN ORP

HI84500 është I pajisur gjithashtu me elektrodën për matjen ORP HI13148B , e realizuar sipas teknologjisë CPS për parandalimin e bllokimit te sensoreve, detektorëve.

Elektrodat normale mund të bllokohen shpejt sidomos kur realizojnë matje në verërat që kanë shume mbetje të ngurta; kjo nuk ndodh me elektrodën HI13148B, me një design modern qelqi dhe më një kokë matëse e cila sigurohet te kontrolloj matjet në mënyrë precize në një moster elektrolite pa patur bllokime, cilësitë hidrofobike të detektuesit PTFE e ndihmojë instrumentin të realizoj matje të sakta dhe të shpejta.

 

POMPA E TIPIT ‘PISTON DRIVEN DOSING PUMP’

Qendra e HI84500 është pikërisht kjo pompë. Ky sistem përdor një motor ku cdo sasi e shtuar është e kontrolluar në mënyrën më precize. Byreta e tij kontrollohet në mënyrë të tillë që sasia e titulluesit të caktohet automatikisht bazuar në atë të mëparshmen. Kjo mënyrë e organizimit lejon që të kryhen më shumë matje, më shpejt der isa të arrihet pika e titullimit.

PËRZJERSI AUTOMATIK

Ky përzjerës mbahet zakonisht në shpejtësinë prej 700 rpm, mund të ndryshoj vetëm nga viskoziteti I tretësirës që është duke u titulluar.

HI84532-Help

INTERFACE – TEPËR E LEHTË PËR TÚ PËRDORUR

HI84500 ka një ndërtim të lehtë dhe në përdorimin e tij.Ai vjen me një ekran të qartë dhe të lehtë për tu përdorur. Në castin që ju e ndizni për herë të parë ai ka nje sistem ‘tutorial’ për t’ju mësuar ju hap pas hapi cdo proces. Instrumenti gjithashtu përmban butonin ‘help’ që do t’ju  vijë ju në ndihmë gjatë procesit të kalibrimit dhe titullimit.

HI84500-Procedure-Warnings

LAJMËRIMET

Përdoruesit do të lajmërohen nëse ka gabime në procedura gjatë realizimit të titullimit.

HI84500-Titration-Curve

MËNYRA GRAFIKE

Ky titullues I vogël do të mund të përkthej të dhënat menjëherë në një grafik per titullimin e realizuar.

HI84532-Log-Recall

LOG-ON-DEMAND

H1845500 ju lejon të vendosni të dhëna për gati 400 mostra prej të cilave 200 do të jenë për rezultate rreth titullimit dhe 200 të tjera për ORP. Të dhënat mund të ruhen dhe të eksportohen në një USB dhe mund t’I kaloni fare thjeshtë në kompjuterin tuaj.

HI84500-ORP

Matësi ORP

Jo vetëm një matës automatik I titullimit, por HI84500 mund të përdoret si një matës I mirë I ORP.

Reagentet:

Low Range

High Range

HI84500-50 Low Range Titrant (230 mL)

HI84500-51 High Range Titrant (230 mL)

HI84500-55 Calibration Standard (120 mL)

HI84500-55 Calibration Standard (120 mL)

HI84500-60 Acid Reagent (230 mL)

HI84500-60 Acid Reagent (230 mL)

HI84500-61 Alkaline Reagent (120 mL)

HI84500-61 Alkaline Reagent (120 mL)

HI84500-62 Stabilizer packets (100 pcs)

HI84500-62 Stabilizer packets (100 pcs)

Specifikime

sku

HI84500-02

Range

Low Range: 1.0 ne 40.0 ppm i SO2
High Range: 30 ne 400 ppm i SO2

Resolucioni

Low Range: 0.1 ppm
High Range: 1 ppm

Saktesia (@25ºC/77ºF)

Low Range: 3% e leximit ose ±0.5 ppm @ 25 °C, kushdo qe eshte ne rregull
High Range: 3% e leximit ose ±1 ppm @ 25 °C, kushdo qe eshte ne rregull

Vellimi i mostres

50 mL

Metoda

Kapja e SO2

Principi

Gjetja e pikës ekuivalente në titullim

Shpejtesia e pompes

10 mL/min

Shpejtesia e perzjerjes

700 rpm

mV Varion

-2000.0 ne 2000.0 mV

mV Resolucion

0.1 mV

mV Saktesia (@25ºC/77ºF)

±1.0 mV

Të dhëna hyrëse

Më shumë se 400 ( 200 titrations, 200 pH/mV readings)

Elektroda

HI3148B qelq  (ORP electrode ) me nje lidhje BNC dhe  1 m (3.3’) kabull

Mjedisi

0 ne 50°C (32 to 122°F); RH max 95% non-condensing

Paisje per ndezjen

12 VDC adapter (included)

Dimensionet

235 x 200 x 150 mm (9.2 x 7.9 x 5.9”)

Pesha

1.9 kg (67.0 oz.)

Informacione*

HI84500-02 matës I SO 2 vjen me elektrodën HI3148B ORP , HI7082 solucionin mbushës të elektrodës (30 mL), HI84500-50 titulluesin (loë range) (230 mL), HI84500-51 titulluesin (high range) (230 mL), HI84500-55 kalibruesin (120 mL), HI84500-60 reagentin acid (230 mL), HI84500-61 reagentin alkalin (120 mL), and HI84500-62 stabilizuesin (50 packets), 100 mL enë kimike qelqi (2), 20 mL enë kimike(2), gërshër, valvulë për pompën, 5 mL shiringë, 1 mL pipetë plastike, set tubash (aspiration tube with titrant bottle cap and dispensing tube ëith tip), përzierës, solucion pastrues për depozitën e verës (2), solucion pastrues për njollat e verës (2), 12 VDC adapter dhe manualin udhëzues.

Garancia

2 vite

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2021 Të gjitha të drejtat e rezervuara