SKU
HI96801

Refraktometër për Analizën Brix tek Ushqimet - HI96801

27 524,27 Lekë
In stock

HI96801 është një refraktometër dixhital i fortë, portativ për produktet ushqimore, i krijuar për të raportuar përmbajtjen e sheqerit në tretësirat ujore si % Brix. HI96801 raporton rezultatet me një saktësi prej ±0,2% Brix. Funksionimi i njehsorit thjeshtohet vetëm me dy butona: një buton është për të kalibruar me ujë të distiluar ose të dejonizuar dhe tjetri për të marrë një matje. Të gjitha leximet kompensohen automatikisht për ndryshimet e temperaturës sipas standardit ICUMSA Methods Book dhe shfaqen brenda një kohe përgjigjeje prej 1,5 sekonde. Instrumenti pastrohet lehtë. Thjesht fshijeni me një leckë të butë në përgatitje për mostrën tjetër.

Përgatitja e nje tretësire standarde % të saharozës

 Për të bërë një tretësirë saharoze, ndiqni procedurën e mëposhtme:

 • Vendoseni enën (të tillë si një shishe qelqi ose shishe pikatore që ka një kapak) në një peshore analitik.
 • Taroni peshoren.
 • Peshoni X gram saharozë me pastërti të lartë (CAS #: 57-50-1 direkt në një gotë
 • Shtoni ujë të distiluar ose të dejonizuar në gotë në mënyrë që pesha totale e tretësirës të jetë 100 g.

Shënim: Tretësirat mbi 60% mund të kenë nevojë të përzihen fuqishëm ose të tunden dhe të ngrohen në një banjë uji në afërsisht 40°C (104°F). Hiqeni tretësirën kur saharoza të jetë tretur dhe lëreni të ftohet përpara përdorimit.

 

Indeksi i Përthyerjes

HI96801 realizon matjet bazuar në indeksin e thyerjes së mostrës. Indeksi i thyerjes është një matje e mënyrës se si drita sillet kur kalon nëpër kampion. Në varësi të përbërjes së mostrës, drita do të thyhet dhe reflektohet ndryshe. Duke matur këtë aktivitet me një sensor linear imazhi, indeksi i thyerjes së mostrës mund të vlerësohet dhe përdoret për të përcaktuar vetitë e tij fizike si përqendrimi dhe dendësia. Përveç sensorit linear të imazhit, HI96801 përdor një dritë LED, prizëm dhe lente për të bërë të mundur matjen. Ndryshimet në temperaturë do të ndikojnë në densitetin e një solucioni bazuar në përbërjen që është e pranishme. Në refraktometrinë dixhitale, përdorimi i kompensimit të temperaturës është i nevojshëm për rezultate të sakta. HI96801 përmban një sensor të integruar të temperaturës dhe është i programuar me algoritme të kompensimit të temperaturës në përputhje me Librin e Metodave të ICUMSA për një zgjidhje saharoze për qind ndaj peshës.

Karakteristikat shkurtimisht

Kalibrimi me një pikë

 • Kalibroni me ujë të distiluar ose të dejonizuar

Madhësia e vogël e mostrës

 • Madhësia e kampionit mund të jetë aq e vogël sa 2 pika metrike (100 μl)

Kompensimi automatik i temperaturës (ATC)

 • Mostrat kompensohen automatikisht për ndryshimet e temperaturës

Rezultate të shpejta dhe të sakta

 • Leximet shfaqen në afërsisht 1,5 sekonda

LCD me dy nivele

 • LCD me dy nivele shfaq matjet dhe leximet e temperaturës njëkohësisht
 • Lehtë për t'u pastruar dhe rezistente ndaj korrozionit
 • Treguesi i baterisë, Niveli i përqindjes së baterisë së mbetur dhe treguesi i baterisë së ulët
 • Fikja automatike Për të ruajtur jetëgjatësinë e baterisë, njehsori fiket automatikisht pas tre minutash mospërdorim
 • Mbrojtje rezistente ndaj ujit IP65 Shtresë plastike ABS rezistente ndaj ujit, e krijuar për të funksionuar në kushte laboratorike dhe në terren.

 

Specifikime

 

Emri i specifikimit

Detaji

SKU

HI96801

Intervali i përmbajtjes së sheqerit

0 deri në 85% Briks

Rezolucioni përmbajtjes së sheqerit

0,1 % Briks

Saktësia e përmbajtjes së sheqerit

±0.2% Briks

Gama e temperaturës

0.0 deri në 80.0°C (32.0 deri në 176.0°F)

Rezolucioni i temperaturës

0.1°C (0.1°F)

Saktësia e temperaturës

±0.3°C (±0.5°F)

Fikje automatike

pas tre minutave mospërdorim

Lloji i baterisë / jeta

9V / rreth 5000 lexime

Vlerësimi

IP65

Dimensionet

192 x 102 x 67 mm (7.6 x 4.01 x 2.6")

Pesha

420 g (14.8 oz.)

Burimi i dritës refraktometrit

LED e verdhë

Kompensimi i temperaturës refraktometrit

automatike midis 10 dhe 40°C (50 deri në 104°F)

Volumi minimal i mostrës

100 μL (për të mbuluar prizmin krejtësisht)

Qeliza e mostrës

unazë çeliku pa njolla dhe prizëm xhami prej stralli

Koha e matjes

rreth 1.5 sekonda

Informacione për porositje

I pajisur me bateri dhe manual instruksione.

Garancia

2 vjet

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2021 Të gjitha të drejtat e rezervuara