SKU
HI96802

Refraktometër dixhital për % Fruktozë (weight analysis)- HI96802

27 524,27 Lekë
In stock

HI96802 është një refraktometër dixhital  portativ për produktet ushqimore, i projektuar për të raportuar përmbajtjen e tretësirave që përmbajnë sheqer si % e sheqerit fruktoz nga pesha. Hi96802 raporton rezultatet me një saktësi prej ±0.2%. Funksionimi i matësit thjeshtohet me vetëm dy butona: njëri buton shërben për  të kalibruar me ujë të distiluar ose të deionizuar dhe tjetri për të marrë një matje. Të gjitha leximet kompensohen automatikisht për variacionet e temperaturës sipas standardit të librit të ICUMSA Methods dhe shfaqen brenda një kohe përgjigjeje prej 1.5 sekondash. Prizma e mbyllur prej qelqi  stralli dhe pusi prej çeliku pa njolla pastrohen lehtë. Vetëm fshijeni me një leckë të butë në përgatitje për mostrën tjetër.

Hi96802 Refractometer Digital Invert Sugar konverton indeksin refraktues të një mostër ushqimi në % sheqeri invert sipas peshës. Ky konvertim bazohet në tabelat e gjetura në Librin e Metodave ICUMSA (Komisioni Ndërkombëtar për Metodat Uniforme të Analizës së Sheqerit) që dokumenton ndryshimet në indeksin refraktiv me temperaturë për një përqind nga tretësira e sheqerit invert në peshë. HI96802 është ideal për analizën e sheqerit invert që prodhohet nga mjalti, reçeli ose i prodhuar nga ndarja e përbërjes së sukrozës. HI96802 është një mjet i lehtë për t'u përdorur për matjen e sheqerit në mostrat ushqimore në terren ose në laborator.

 • Projektuar për analizën e sheqerit në ushqim
 • Algoritmet e Kompensimit të Temperaturës bazuar në tretësirën e sheqerit fruktoze
 • 0 deri në 85% invert sheqer sipas gamës së peshës me një saktësi prej ± 0.2%

Për të bërë një  tretësirë % Standard Fruktoze
Ndiqni procedurën më poshtë:

 • Vendosni kontejnerin (të tilla si një shishe qelqi ose shishe me kapak që ka një mbulesë) në një peshore analitike.
 • Taroni peshoren.
 • Peshoni X gram të frukozes të pastërtisë  së lartë (CAS #: 50-99-7) direkt në një beker
 • Shtoni ujë të distiluar ose të deionizuar në bekër kështu që pesha totale e zgjidhjes është 100g.
 • Shënim: Tretësirat mbi 60% mund të kenë nevojë të nxiten ,të tunden dhe të ngrohen në një banjë me ujë në rreth 40°C (104°F). Hiqe tretësirën kur fruktoza është shpërbërë dhe lejo të ftohet para përdorimit.

 

Treguesi refraktiv

HI96802 merr matjet bazuar në indeksin refraktiv të një mostre. Një tregues refraktiv është një matje e mënyrës se si drita sillet ndërsa kalon nëpër mostër. Në varësi të përbërjes së mostrës, drita do të refraktojë dhe të reflektojë ndryshe. Duke matur këtë aktivitet me një sensor të imazhit linear, indeksi refraktiv i mostrës mund të vlerësohet dhe të përdoret për të përcaktuar vetitë e tij fizike si përqendrimi dhe densiteti. Përveç sensorit linear të imazhit, HI96802 përdor një dritë LED, prizëm dhe lente për të bërë matjen e mundshme.

Variacionet e temperaturës do të ndikojnë në dendësinë e një tretësire bazuar në përbërjen që është e pranishme. Në refraktometin digjital, përdorimi i kompensimit të temperaturës është i nevojshëm për rezultate të sakta. HI96802 përmban një sensor temperature të ndërtuar dhe është programuar me algoritme të kompensimit të temperaturës në përputhje me ICUMSA Methods Book për një përqind nga tretësira e sukrosez në peshë.

Veçoritë e përmbledhura


Kalibrimi me një pikë

 • Kalibrim me ujë të distiluar ose të deionizuar


Madhësi e vogël e mostrës

 • Madhësia e mostrës mund të jetë e vogël si 2 pika metrike (100 μl)


Kompensimi automatik i temperaturës (ATC)

 • Mostrat kompensohen automatikisht për variacionet e temperaturës


Rezultate të shpejta dhe të sakta

 • Leximet shfaqen për rreth 1.5 sekonda


LCD e nivelit të dyfishtë

 • LCD e nivelit të dyfishtë shfaq matjen dhe leximet e temperaturës njëkohësisht
 • Vendi ku vendoset mostra
  I lehtë për t'u pastruar dhe rezistent ndaj korrozionit
 • Treguesi i baterisë Niveli i baterisë i mbetur në nisje dhe treguesi i ulët i baterisë
 • Fikje automatike Për të ruajtur jetëgjatësinë e baterisë matësi fiket automatikisht pas tre minutave mospërdorim
 • IP65
  rezistent ndaj ujit Kaseta plastike ABS rezistente ndaj ujit,

 

 

Specifikime

Range

0 deri në 85% Brix (% ë/ë sheqer invert)

Rezolucioni

0,1%

Saktësia

±0.2% masë Brix

Gama e temperaturës

0 deri në 80°C (32 deri 176°F)

Rezolucioni

0.1°C (0.1°F)

Saktësia

±0.3 °C (±0.5 °F)

Kompensimi i temperaturës

automatike midis 10 dhe 40°C (50 deri në 104°F)

Volumi minimal i mostrës

100 μL (për të mbuluar prizmin krejtësisht)

Qeliza e mostrës

unazë çeliku dhe prizëm xhami prej stralli

Koha e matjes

rreth 1.5 sekonda

Lloji i baterisë

9V / rreth 5000 lexime

Auto-off

pas tre minutave joaktivitet

Burimi i dritës refraktometër

LED e verdhë

Dimensionet

192 x 102 x 67 mm (7.6 x 4.01 x 2.6")

Pesha

420 g (14.8 oz.)

Informacione*

HI96802 furnizohet me bateri dhe manual instruksionesh

 

 

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2021 Të gjitha të drejtat e rezervuara