SKU
HI96821

REFRAKTOMETRI DIXHITAL PER MATJEN E NaCl NË USHQIME - HI96821

27 524,27 Lekë
In stock

HI96821 është një refraktometër dixhital I saktë dhe portativ i krijuar për matjen e klorurit të natriumit (NaCl). HI96821 shfaq përqendrimin e NaCl në katër mënyra të ndryshme: g/100 g, g/100 mL, graviteti specifik dhe °Baume. Saktësia e lartë dhe funksionimi i thjeshtë i instrumentit jep rezultate të besueshme çdo herë. Të gjitha leximet kompensohen automatikisht për ndryshimet e temperaturës dhe shfaqen me një kohë përgjigjeje prej 1,5 sekondash. Instrumenti pastrohet lehtë. Thjesht fshijeni me një leckë të butë në përgatitje për mostrën tjetër.

Refraktometri portativ HI96821 konverton indeksin e thyerjes së një kampioni ushqimi në g/100 g, g/100 mL, gravitetin specifik dhe °Baume. Këto konvertime bazohen në referenca të njohura ndërkombëtarisht për konvertimin e njësive. HI96821 është ideal për analizën e salcave të sallatave, djathrave, erëzave, ushqimeve të konservuara, supave, shëllirës. HI96821 është një mjet i lehtë për t'u përdorur për matjen e klorurit të natriumit në ushqime, qoftë në linjën e prodhimit apo në laborator.

 • Projektuar për analizën e klorurit të natriumit në ushqime
 • Kompensimi automatik i temperaturës
 • Matjet me saktësi të lartë në g/100 g, g/100 mL, gravitet specifik dhe °Baume

Përgatitja e një solucioni standard të NaCl (g/100 g)

Për të përgatitur një tretësirë NaCl, ndiqni procedurën e mëposhtme:

 • Vendoseni enën(të tillë si një shishe qelqi ose shishe pikatore që ka një kapak) në një peshore analitike.
 • Taroni peshoren
 • Peshoni X gram klorur natriumi të tharë me pastërti të lartë (CAS #: 7647-14-5: MË 58.44) direkt në një gotë
 • Shtoni ujë të distiluar ose të dejonizuar në gotë në mënyrë që pesha totale e tretësirës të jetë 100 g.

 

Indeksi i Përthyerjes

HI96821 realizon matje bazuar në indeksin e thyerjes së një kampioni. Indeksi i thyerjes është një matje e mënyrës se si drita sillet kur kalon nëpër kampion. Në varësi të përbërjes së mostrës, drita do të thyhet dhe reflektohet ndryshe. Duke matur këtë aktivitet me një sensor linear imazhi, indeksi i thyerjes së mostrës mund të vlerësohet dhe përdoret për të përcaktuar vetitë e tij fizike si përqendrimi dhe dendësia. Përveç sensorit linear të imazhit, HI96821 përdor një dritë LED, prizëm dhe lente për të bërë të mundur matjen.

Ndryshimet në temperaturë do të ndikojnë në densitetin e një solucioni bazuar në përbërjen që është e pranishme. Në refraktometrinë dixhitale, përdorimi i kompensimit të temperaturës është i nevojshëm për rezultate të sakta. HI96821 përmban një sensor të integruar të temperaturës dhe është programuar me algoritme të kompensimit të temperaturës në përputhje me Librin e Metodave të ICUMSA.

Karakteristikat shkurtimisht:

Kalibrimi me një pikë

 • Kalibroni me ujë të distiluar ose të dejonizuar

Madhësia e vogël e mostrës

 • Madhësia e kampionit mund të jetë aq e vogël sa 2 pika metrike (100 μl)

Kompensimi automatik i temperaturës (ATC)

 • Mostrat kompensohen automatikisht për ndryshimet e temperaturës

Rezultate të shpejta dhe të sakta

 • Leximet shfaqen në afërsisht 1,5 sekonda

LCD me dy nivele

 • LCD me dy nivele shfaq matjet dhe leximet e temperaturës njëkohësisht
 • Vendi i mostrës prej çeliku inox

Lehtë për t'u pastruar dhe rezistente ndaj korrozionit

 • Treguesi i baterisë

Niveli i përqindjes së baterisë i mbetur në nisje dhe treguesi i baterisë së ulët

 • Fikje automatike

Për të ruajtur jetëgjatësinë e baterisë, njehsori fiket automatikisht pas tre minutash mospërdorim

 • Mbrojtje rezistente ndaj ujit IP65

Shtresë plastike ABS rezistente ndaj ujit, e krijuar për të funksionuar në kushte laboratorike dhe në terren.

 

Specifikime

Emri i specifikimit

Detaji

SKU

HI96821

Range i klorurit të natriumit

0 deri në 28 g/100 g; 0 deri në 34 g/100 ml; 1.000 deri 1.216 Graviteti specifik; 0 deri në 26 °Baume

Tretësira e klorurit të natriumit

0.1 g/100 g; 0.1 g/100 mL; 0.001 Graviteti specifik; 0.1 °Baume

Saktësia e klorurit të natriumit

±0.2 g/100 g; ±0.2 g/100 mL; ±0.002 Graviteti specifik; ±0.2 °Baume

Gama e temperaturës

0.0 deri në 80.0°C (32.0 deri në 176.0°F)

Rezolucioni i temperaturës

0.1°C (0.1°F)

Saktësia e temperaturës

±0.3°C (±0.5°F)

Fikje automatike

pas tre minutave mospërdorim

Lloji i baterisë / jeta

9V / rreth 5000 lexime

Vlerësimi

IP65

Dimensionet

192 x 102 x 67 mm (7.6 x 4.01 x 2.6")

Pesha

420 g (14.8 oz.)

Burimi i dritës së refraktometrit

LED e verdhë

Kompensimi i temperaturës refraktometër

automatike midis 10 dhe 40°C (50 deri në 104°F)

Volumi minimal i mostrës

100 μL (për të mbuluar prizmin krejtësisht)

Qeliza e mostrës

unazë çeliku pa njolla dhe prizëm xhami prej stralli

Koha e matjes

rreth 1.5 sekonda

Informacione për porositje

I pajisur me bateri dhe manual instruksione.

Garancia

2 vjet

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2021 Të gjitha të drejtat e rezervuara