SKU
HI96822

REFRAKTOMETËR DIXHITAL PËR ANALIZAT E UJIT TË DETIT- HI96822

27 524,27 Lekë
In stock

HI96822 është një refraktometër dixhital i fortë, portativ, i projektuar për matjen e kripësisë së ujit natyror ose artificial të detit. HI96822 shfaq rezultatet në tre njësi matëse të njohura: Njësitë praktike të kripësisë (PSU), kripësia në pjesë për mijëra (ppt) dhe graviteti specifik (S.G. (20/20)). Saktësia e lartë dhe funksionimi i thjeshtë i instrumentit jep rezultate të besueshme çdo herë. Të gjitha leximet kompensohen automatikisht për ndryshimet e temperaturës dhe shfaqen brenda një kohe përgjigjeje prej 1,5 sekondash. Prizmi i mbyllur I qelqit dhe ai prej çeliku inox pastrohen lehtë. Thjesht fshijeni me një leckë të butë në përgatitje për mostrën tjetër.

 

 • Madhësia e mostrës shumë e vogël afërsisht (100 μl)
 • E mbyllur mirë me material celik inox me prizëm optik të shkallës së lartë të bërë nga xhami stralli
 • Koha e shpejtë e përgjigjes prej 1,5 sekondash për leximet e kompensuara të temperatures

Refraktometri dixhital HI96822 eliminon pasigurinë që lidhet me refraktometrat mekanikë duke matur indeksin e thyerjes për të përcaktuar kripësinë e ujit natyror dhe artificial të detit, duke përfshirë akuariumet, të oqeanit ose  ujit të kripur. Instrumenti konverton indeksin e thyerjes së një kampioni në PSU, ppt dhe gravitetin specifik. Këto shndërrime bazohen në botime të respektuara shkencore duke përdorur vetitë fizike të ujit të detit (jo klorur natriumi). HI96822 është një mjet i lehtë për t'u përdorur për matjen e kripës në ujin natyral dhe artificial të detit qoftë në terren, laborator apo në shtëpi.

 • Projektuar për analizën e kripës së ujit të detit (jo NaCl)
 • Kompensimi automatik i temperaturës
 • Matjet me saktësi të lartë shfaqen si PSU, ppt dhe graviteti specific

 

 

Realizimi I një tretësire standarte

Tretësira e klorurit të natriumit mund të përdoret për të kontrolluar saktësinë e matësit. Tabela më poshtë liston dy tretësira  klorur natriumi dhe vlerën e tyre të pritur ppt të ujit të detit.

Për të bërë një tretësirë standarde NaCl (g/100 g), ndiqni procedurën e mëposhtme

 • Vendoseni enën (të tilla si një shishe qelqi ose shishe pikatore që ka një kapak) në një peshore analitike.
 • Taroni peshoren.
 • Për të bërë një tretësirë X NaCl, peshoni X gram klorur natriumi me pastërti të lartë (CAS #: 7647-14-5: MË 58.44) direkt në enë.
 • Shtoni ujë të distiluar ose të dejonizuar në gotë në mënyrë që pesha totale e tretësirës të jetë 100 g.

 

Shembull Tretësira Standarde  NaCl

 

NaCl (g)

Water (g)

Total

Vlera e pritshme e ujit të detit (ppt)

3.5% NaCl

3.50

96.50

100.000

34

10% NaCl

10.00

90.00

100.000

96

 

Refractive_Index_Diagrams

Indeksi i Përthyerjes

HI96822 realizon matjet bazuar në indeksin e thyerjes së mostrës. Indeksi i thyerjes është një matje e mënyrës se si drita sillet kur kalon nëpër kampion. Në varësi të përbërjes së mostrës, drita do të thyhet dhe reflektohet ndryshe. Duke matur këtë aktivitet me një sensor linear imazhi, indeksi i thyerjes së mostrës mund të vlerësohet dhe përdoret për të përcaktuar vetitë e tij fizike si përqendrimin dhe dendësinë. Përveç sensorit linear, HI96822 përdor një dritë LED, prizëm dhe lente për të bërë të mundur matjen.

Ndryshimet në temperaturë do të ndikojnë në saktësinë e leximeve të refraktometrisë, kështu që përdorimi i kompensimit të temperaturës rekomandohet shumë për rezultate të besueshme. HI96822 përmban një sensor të integruar të temperaturës dhe është programuar me algoritme të specializuara ,më pas aplikoni kompensimin e temperaturës në matje dhe konvertoni indeksin e thyerjes në PSU (Njësitë praktike të kripës), ppt (pjesë për mijë) ose S.G. (Graviteti Specifik) (20/20 ). PSU përkufizohet si raporti i përçueshmërisë së ujit të detit me një tretësirë standarde të KCl. Ai bazohet në punën e UNESCO-s, ICES, SCOR dhe IAPSO. Ky informacion është publikuar në Panelin e Përbashkët të Tabelave dhe Standardeve Oqeanografike.

 

CILËSITË E PËRGJITHSHME

Kalibrimi me një pikë

 • Kalibroni me ujë të distiluar ose të deionizuar

Madhësi e vogël e mostrës

 • Madhësia e mostrës mund të jetë e vogël afërsisht (100 μl)

Rezultate të shpejta dhe të sakta

 • Leximet shfaqen për rreth 1.5 sekonda

LCD dual-level

 • LCD shfaq matjen dhe leximet e temperaturës njëkohësisht

 Treguesit e baterisë

 • Niveli i baterisë që mbetet dhe treguesi baterisë së ulur

Fikje automatike

 • Për të ruajtur jetëgjatësinë e baterisë matësi fiket automatikisht pas tre minutash mospërdorimi

Mbrojtje rezistente ndaj ujit IP65

 • Kaseta plastike ABS rezistente ndaj ujit, të projektuara për t'u kryer në kushte laboratorike dhe në terren.

Stainless steel

 • E lehtë për t'u pastruar dhe rezistente ndaj korrozionit

Kompensimi automatik i temperaturës (ATC)

 • Mostrat kompensohen automatikisht për variacionet e temperatures

 

Specifikime

 

SKU

HI96822

Diapazoni i kripësisë

0 deri në 50 PSU; 0 deri në 150 ppt

Rezolucioni i kripësisë

1 PSU; 1 ppt

Saktësia e kripësisë

±2 PSU; ±2 ppt

Diapazoni specifik i gravitetit

1.000 deri 1.114

Rezolucion specifik i gravitetit

0.001

Saktësi specifike graviteti

±0.002

Gama e temperaturës

0.0 deri në 80.0°C (32.0 deri në 176.0°F)

Rezolucioni i temperaturës

0.1°C (0.1°F)

Saktësia e temperaturës

±0.3°C (±0.5°F)

Fikje automatike

pas tre minutave mospërdorim

Lloji i baterisë / jeta

9V / rreth 5000 lexime

Vlerësimi i rrethimit

IP65

Dimensionet

192 x 102 x 67 mm (7.6 x 4.01 x 2.6")

Pesha

420 g (14.8 oz.)

Burimi i dritës refraktometër

LED e verdhë

Kompensimi i temperaturës refraktometër

automatike midis 10 dhe 40°C (50 deri në 104°F)

Volumi minimal i mostrës

100 μL (për të mbuluar prizmin krejtësisht)

Qeliza e mostrës

unazë çeliku pa njolla dhe prizëm xhami prej stralli

Koha e matjes

rreth 1.5 sekonda

Informacione për porositje

I pajisur me bateri dhe manual instruksione.

Garanci

2 vjet

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2021 Të gjitha të drejtat e rezervuara