SKU
HI98193

Matës portativ për oksigjenin e tretur dhe BOD (waterproof) - HI98193

85 019,42 Lekë
In stock

HI98193 është një matës i fortë, portativ i oksigjenit të tretur (DO) i projektuar për aplikime kërkuese. Ky matës profesional, i papërshkueshëm nga uji përputhet me standardet dhe matjet  e DO, presionit barometrik, BOD dhe temperatures sipas IP67. HI98193 vjen së bashku me të gjitha aksesorët për të kryer  matjet DO sapo e merrni në dorë paisjen.

• I papërshkueshëm nga uji IP67 i papërshkueshëm nga uji

• Zgjedhja e njësive Shfaq njësitë në % saturation ose mg/L (ppm)

• Kompensimi i kripësisë Kompensimi i kripësisë lejon përcaktimin e drejtpërdrejtë të oksigjenit të tretur në ujërat e kripur. Përdoruesit mund të vendosin vlerën e kripësisë

• Sensor temperature i ndërtuar Kompensim automatik i temperaturës me një ose dy pika kalibrimi i temperaturës Shfaq temperaturën në °C ose °F

• Barometri i ndërtuar në të Kompensim automatik i presionit barometrik me kalibrim në 1 pikë .Shfaq presionin në njësi të zgjedhura nga përdoruesi (mmHg, inHg, atm, psi, kPa, mbar)

• Llogaritjet të bëra automatikisht Përcaktimi i Kërkesës biokimike të Oksigjenit (BOD), Shkalla e Thithjes së Oksigjenit (OUR) dhe Norma Specifike e Thithjes së Oksigjenit (SOUR)

• Polarizimi Polarizimi automatik i sondave në nisje

• Kapakë “membrane” Kapakë membranë PTFE të gatshëm për përdorim

• Bateri 200 orëshe Rreth 200 orë përdorim të vazhdueshëm

• Ekran i qartë Shfaqja në ekran me çelësat virtualë me shumë funksione

• AutoHold automatikisht mban leximin e parë të qëndrueshëm në ekran

• Kronometrimi i alarmit kur kalibrimi është për shkak të një intervali të caktuar

• Lidhja PC Connectivity PC nëpërmjet mikro-USB të izoluar optik me softuerin HI92000

• Log-on-demand Store matjen e të dhënave në shtypin e një butoni

• Të dhënat GLP GLP sigurojnë të dhëna kalibrimi duke përfshirë datën, kohën, presionin, vlerën e kalibruar, temperaturën dhe vlerën e kripëzimit të kalibrimeve të fundit

Për aplikime universal

HI98193 është matës portativ DO me range deri në 50 ppm dhe 100% saturim. HI98193 përmban kompensime për presionin, temperaturën dhe kripësinë, të cilat janë thelbësore për një lexim të saktë të oksigjenit të tretur . HI98193 vjen së bashku me një sondë oksigjeni të tretur polarografike HI764073 që përdor kapakët e membranës PTFE të zëvendësueshme në terren.

 

 

Rezultatet e BOD

BOD llogaritet në mg për litër nga diferenca midis leximeve fillestare dhe përfundimtare të oksigjenit të tretur.

 

 

Parametrat dhe regjistrimet BOD

Të gjitha parametrat e nevojshëm për testimin BOD mund të vendoset dhe të shfaqet menjëherë. Një listë e të gjitha të dhënave BOD të ruajtura mund të rifitohen lehtësisht dhe të shfaqen në ekran LCD.

 

 

Rezultatet OUR

Matet në mg oksigjen të konsumuar për L në orë.

 

 

Rezultatet SOUR

Matet në mg oksigjen të konsumuar për g të ngurta pezull në orë.

Specifikime

Oksigjen i tretur 

 

Range

0.00 deri në 50.00 mg/L (ppm); 0.0 deri në 600.0% saturation 

Rezolucioni

0.01 mg/L (ppm); 0.1% saturim 

Saktësia (@25°C/77°F) 

±1.5% e leximit ±1 shifër  

Kalibrim  

automatike një ose dy pikë në 100 % (8.26 mg/L) dhe 0 % (0 mg/L).; manual një pikë duke përdorur një vlerë të futur nga përdoruesi në % saturation ose mg/L 

Presioni atmosferik 

 

Gama 

450 deri 850 mmHg 

Rezolucioni 

1 mmHg   

Saktësia (@25°C/77°F) 

± 3 mmHg brenda ±15% nga pika e kalibrimit

Kalibrimi  

një pikë në çdo nivel të vlerës së presionit  

Temperatura 

 

Gama 

-20.0 deri në 120.0°C; -4.0 deri në 248.0°F 

Rezolucioni  

0.1°C; 0.1°F 

Saktësia (@25°C/77°F) 

±0.2°C; ±0.4°F (duke përjashtuar gabimin e sondave)  

Kalibrimi 

një ose dy pika në çdo nivel të vlerës së temperaturës  

Specifikime shtesë 

 

Njësitë e matjes 

Matje të drejtëperdrejta DO; BOD (kërkesa biokimike e oksigjenit); OUR (shkalla e thithjes së oksigjenit);SOUR(shkalla specifike e thithjes së oksigjenit)  

Kompensim barometrik 

automatike nga 450 në 850 mmHg  

Kompensim saliniteti  

automatike nga 0 në 70 g/L  

Kompensimi i temperaturës  

automatike nga 0.0 në 50.0 °C (32.0 deri në 122.0 °F) 

Sonda 

HI764073 sonda polarografike DO me mëngë mbrojtëse, sensor të brendshëm temperature, lidhësi DIN dhe kabllo 4m (13') (përfshirë)  

Të dhënat hyrëse  

log-on-demand deri në 400 mostra 

Lidhja e PC  

USB opto-i izoluar (me softuer HI92000) 

Lloji i baterisë  

1.5V (4) Bateri AA / rreth 200 orë përdorim të vazhdueshëm pa dritë të pasme (50 orë me backlight)  

Auto off  

i zgjedhur nga përdoruesi: 5, 10, 30, 60 min ose mund të çaktivizohet

Mjedisi 

0 deri në 50°C (32 deri 122°F); RH 100% IP67  

Dimensionet  

185 x 93 x 35.2 mm (7.3 x 3.6 x 1.4") 

Pesha  

400 g (14.2 oz.)   

Informacione**  

Të gjithe matësit vijnë  me: HI7040 tretësirë bi-komponente zero oksigjen (230 mL + 30 mL), HI7041S tretësirë elektroliti (30 mL), kapakë membranë PTFE (2), kapak mbrojtës DO, O-unaza (2), 100 mL beaker plastike (2), HI92000 PC softëare, HI920015 micro USB kabëll, 1.5V AA bateri (4), udhëzues për fillim të shpejtë, certifikatat e cilësisë dhe manual udhëzimi në një kuti mbajtëse HI98193 vjen me një sondë POLAROGRAFIKE DO HI764073 me mëngë mbrojtëse dhe kabllo 4m (13'). HI98193/10 vjen me sondë HI764073/10 polarografike DO me mëngë mbrojtëse dhe kabllo 10m (33'). Aksesorë HI710034 mbrojtëse prej gome portokalli 

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2021 Të gjitha të drejtat e rezervuara