SKU
HI847492-02

Matësi I turbullirës për birrën - HI847492

Special Price 96 665,24 Lekë Regular Price 107 405,82 Lekë
In stock

Hi847492 Haze Meter është një matës portativ shumë i saktë për analizën e birrës që pasqyron përvojën e HANNA-s. HI847492 përputhet ASBC (Shoqata Amerikane e Kimistëve Breëing) që përputhet, duke përdorur një nephelometer për të testuar për turbiditetin e shkaktuar nga haze. Matësi është projektuar posaçërisht për matjet e cilësisë së birrës, duke ofruar lexime të sakta çdo herë.

  • Në përputhje me metodat ASBC
  • Modaliteti i matjes mesatare dhe të vazhdueshme të sinjalit
  • Sistemi i Identifikimit të Etiketave™ të Shpejta (T.I.S)

Hi847492 Haze Meter është projektuar posaçërisht për matjen e turbullirëës në analizën e cilësisë së birrës. Instrumenti bazohet në një sistem optik modern, i cili garanton rezultate të sakta, siguron stabilitet afatgjatë.Ai gjithashtu kompenson variacionet e intensitetit të dritës, edhe pse kalibrimi i duhur siguron matjet që janë plotësisht të vlefshme, të krahasueshme, dhe në përputhje me kërkesat rregullatore. Kuvetat e rrumbullakëta 25 mm të përbëra nga xham optik të veçantë garantojnë përsëritshmërinë e matjeve të turbiditetit.

Veçoritë në një shikim

ASBC - HI847492 plotëson dhe tejkalon kërkesat e metodës ASBC për matjet. Matjet merren nga mostrat e birrës që janë ftohur, dhe rezultatet janë raportuar në Njësitë Formazin Turbidity (FTU).

Kalibrimi –Një kalibrim i turbiditetit me dy, tre ose katër pika mund të kryhet duke përdorur standartet

AMCO AEPA-1 Standardi Primar i Turbiditetit - Standardet e furnizuara AMCO AEPA-1 njihen si standarte primare nga USEPA. Këto standarde jo-toksike janë bërë nga polimeri styrene divinylbenzene , në trajtë sferash që janë uniforme në madhësi dhe dendësi. Standardet janë të ripërdorshme dhe të qëndrueshme .

Fast Tracker™ - Për përdoruesit që marrin matje në të gjithë fabrikën e tyre të birrës, HI847492 është i pajisur me Fast Tracker™ - Tag Identification System (T.I.S.) që e bën mbledhjen dhe menaxhimin e të dhënave më të thjeshtë se kurrë. Fast Tracker™ lejon prodhuesit e birrës të regjistrojnë kohën dhe vendndodhjen e një matjeje specifike ose seri matjesh duke përdorur etiketat e iButton® në tanke specifike për lexime të shpejta dhe të lehta. Çdo etiketë iButton® përmban një çip kompjuteri me një kod unik .


GLP Data - HI847492 përmban funksione të plota GLP (Good Laboratory Practice) që lejojnë gjurmueshmërinë e kushteve të kalibrimit. Të dhënat përfshijnë pikat e kalibrimit, datën dhe kohën.

Data Logging – Deri në 200 matje mund të ruhen në kujtesën e brendshme dhe të rikujtohen në çdo kohë.

Transferimi i të dhënave – Për opsionet e mëtejshme të ruajtjes ose analizës, të dhënat e regjistruara mund të shkarkohen në një PC të përputhshëm me Ëindoës duke përdorur  USB dhe softuerin HI92000.

Backlit Display – Një ekran LCD i backlit siguron një ndërfaqe të lehtë për t'u kuptuar, miqësore me përdoruesit. Kodet e shfaqura udhëzojnë përdoruesin hap pas hapi nëpërmjet funksionimit rutinë dhe kalibrimi.

Domethënia e përdorimit

Qartësia e birrës është një parametri që kontrollohet vazhdimisht në fabrikën e birrës. Qartësia mund të ndikohet nga haze, ose lëndë e pazgjidhshme ose gjysmë-soluble particulate e cila është mjaft e vogël për të formuar një pezullim kolooidal në birrë, zakonisht më pak se 2 mm. Këto grimca shpërndajnë dritën e transmetuar dhe vërehen si një degradim në shkëlqimin e birrës. Për të siguruar cilësinë e produkteve të qëndrueshme, mjeshtri i birrës ka nevojë për më shumë se një kontroll pamor.

Disa substanca mund të shkaktojnë turbullirë në birrë, por problemi  i hasur më shpesh është për shkak të një lidhje të kryqëzuar të polifenolëve dhe proteinave. Këto materiale ekzistojnë në ekuilibër në birrë dhe manifestohen si një turbullirë kur kombinohen . Një sërë trajtimesh stabilizimi janë në dispozicion për të shmangur problemet e turbullirëës dhe produkti duhet të kontrollohet në disa hapa gjatë procesit të birrës, veçanërisht pas filtrimit dhe para se birra të hyjë në rezervuarët.

HI847492 Haze Meter raporton matjet në FTU (Njësitë Formazin Turbidity). Njësitë FTU janë të barabarta me njësitë nTU (Njësitë e Turbiditetit Nephelometeric). Tabela e konvertimit midis këtyre njësive të matjes është treguar më poshtë:

Tabela e Konvertimit

 

FTU/NTU/FNU

EBC

ASBC

HELM 

1 FTU

1 NTU 

1 FNU 

1

0.25

17.25

10

1 EBC

4

1

69

40

1 ASBC

0.058

0.014

1

0.579

1 HELM 

0.1

0.025

1.725

1

Birra Haze

Grada

EBC

ASBC

Brilante

0.0 deri në 05

0.0 deri në 34.5

Pothuajse brilante

0.5 deri në 1.0

34.5 deri në 69

Shumë i turbullt

1.0 deri në 2.0

69 deri 138

Pak i turbullt

2.0 deri në 4.0

138 deri 276

Hazy

4.0 deri në 8.0

276 deri 552

Shumë i turbullirët

> 8:0

> 552

 

HI847492 është projektuar sipas standardit ASBC për matjen e turbullirës se birrës, duke kompensuar ngjyrën e birrës për të garantuar saktësinë. Rrezja e dritës që kalon nëpër mostër është e shpërndarë në të gjitha drejtimet. Intensiteti dhe modeli i dritës së shpërndarë ndikohet nga shumë variabla, të tilla si gjatësia valore e dritës , madhësia dhe forma e grimcave, indeksi refraktiv dhe ngjyra. Sistemi optik përfshin një dritë LED me gjatësi vale 580 nm, një detektor drite të shpërndarë (90°) dhe një detektor drite të transmetuar (180°).


HI847492 përmban një mikroprocesor të fuqishëm që llogarit vlerën FTU nga sinjalet që arrijnë dy detektorë duke përdorur një algoritëm efektiv që korrigjon dhe kompenson ndërhyrjet e ngjyrës. Sistemi optik dhe teknika matëse kompensojnë gjithashtu luhatjet në intensitetin e llambës, duke minimizuar nevojën për kalibërim të shpeshtë.

 

HI98703-5reagents

Standardet HI847492-11 AMCO AEPA-1 sigurojnë që matjet janë të gjurmueshme në një material kryesor referimi. Këto standarde përdoren për kalibrimin dhe verifikimin e performancës së matësit të turbiditetit.

 

Specifikimet

sku

HI847492-01

Gama FTU

0.00 deri 9.99 FTU
10.0 deri 99.9 FTU
100 deri 1000 FTU

Rezolucion FTU

0.01 FTU nga 0.00 në 9.99 FTU
0.1 FTU nga 10.0 në 99.9 FTU
1 FTU nga 100 në 1000 FTU

Saktësi FTU

±2% e leximit plus 0.05 FTU

Range

Automatike

Përsëritshmëria e turbiditetit

±1% e leximit ose 0.02 FTU, cilado që të jetë më e madhe

Drita

< 0.1 FTU

Zbuluesi i dritës së turbiditetit

Silikoni Fotoqelizë

Metoda e turbiditetit

Raporti Metoda Nephelometrike.

Kalibrim

Kalibrimi i dy, tre apo katër pikëve

Burimi i dritës

LED @ 580nm

Ekrani

60 x 90mm backlit LCD

Kujtesa LOG

200 regjistrime

Ndërfaqe seriale

USB 1.1

Mjedisi

0 deri në 50°C (32 deri 122°F); max 95% RH jo-kondensimi

Furnizimi me energji

Bateri alkaline 4 x 1.5V AA ose përshtatës AC

Fikja

Pas 15 minutave mospërdorim

Dimensionet

224 x 87 x 77 mm (8.8 x 3.4 x 3.0")

Pesha

512 g (18 oz.)

Garanci

2 vjet

 

I pajisur me Çertifikatën e Analizës:

  • Numri i lotit
  • Data e skadimit
  • Vlera standarde @ 25 °C
  • Matësi i referencës NIST i gjurmueshëm

Kontejnerë të siguruar:

  • Dritë e ngushtë
  • Mbron nga thyerjet aksidentale

 

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2021 Të gjitha të drejtat e rezervuara