SKU
HI4103

Elektroda jono-selektive (ISE) e Kadmiumit te kombinuar - HI4103

1 074,00 € 118.140,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 1.074,00 EUR (118.140,00 Lekë)

In stock

HI4103 është një elektrodë jono-selektive (ISE) në gjendje të ngurtë për përcaktimin e kadmiumit (Cd2+) në tretësirë. Elektroda prodhon një ndryshim të mundshëm për shkak të shkëmbimit të joneve të kadmiumit midis membranës inorganike dhe mostrës. Elementët ndijuese të brendshme janë të vendosura brenda një trupi polieterimidi të qendrueshëm (PEI). HI4103 është ideal për një sërë aplikimesh në ndërtimin e baterive dhe në laborator.

  • Sensori i gjendjes i ngurtë
  • Gjeometri konike
  • Intervali nga 0,01 në 11,200 mg/L Cd2+

Elektroda selektive e joneve të kadmiumit HI4103 është një qelizë e plotë potenciometrike që përmban një elektrodë referuese argjend/klorur argjendi (Ag/AgCl) të vendosur brenda një trupi plastik PEI me një elektrolitë nitrat kaliumi. Elementet e brendshme janë të izoluara nga mostra me anë të një membrane të ngjeshur ndijuese të sulfurit të kadmiumit/sulfurit të argjendit.

ISE-të e kombinuara në gjendje të ngurtë të Hanna-s janë projektuar me një kryqëzim të stilit kon. Gjeometria e konit me skaj të sensorit formon lidhjen me tretësirën, duke prodhuar një potencial referimi shumë të qendrueshëm dhe shpejtësi konsistente të rrjedhjes së elektrolitit në tretësirë. Një shtypje e thjeshtë e pjesës së sipërme të ISE e bën të lehtë zbrazjen e tretësirës mbushëse të elektrolitit dhe zëvendësimin kur është e nevojshme. Që HI4103 të matë me saktësi kadmiumin, është e rëndësishme që forca jonike e standardeve dhe mostrës të rregullohet në një nivel të lartë dhe vlerë konstante me tretësirën e rregulluesit të forcës jonike (ISA) HI4000-00. ISA siguron që koeficienti i aktivitetit të jetë konstant, kështu që përqendrimi i joneve të kadmiumit të lirë mund të matet. Matja e të gjitha tretësirave me një forcë konstante jonike zvogëlon intervalin e gabimit midis matjeve. ISE HI4103 mund të masë nga 0,1 μM (0,01 mg/L) në 0,1 M (11,200 mg/L).

Tabela e Konvertimit për Cd2+

  Shumëzuesi

mole/L (M) në ppm (mg/L)

1.124x105

ppm (mg/L) në M (mole/L)

8.896-6

 

Karakteristikat

Modulet e fiksimit të sensorit


ISE-të e kombinuara në gjendje të ngurtë janë elektroda që zbulojnë jonet e lira në një tretësirë. Pjesa ndijuese shumë e patretshme dhe është e ngjitur në elektrodë nga një modul fiksues sensori për lehtësinë e përdorimit.


Trup i qendrueshëm PEI


Trupi i sondës është i përbërë nga plastika e qendrueshme polieterimide (PEI).


Lidhja BNC


HI4103 ka një lidhës universal BNC për lidhje të lehtë me çdo matës banaku me një hyrje të sondës femërore BNC.

Teoria e Operacionit


Një elektrodë në gjendje të ngurtë zhvillon një tension për shkak të shkëmbimit të joneve që ndodh midis tretësirës dhe membranës inorganike. Një ekuilibër ndodh për shkak të tretshmërisë shumë të kufizuar të materialit të membranës në mostër. Kur forca jonike e tretësirës fiksohet me shtimin e ISA, voltazhi është proporcional me përqendrimin e joneve të lira në tretësirë.


Specifikimet

Specifikime Detaje
SKU HI4103
Lloji gjendje e ngurtë, e kombinuar
Intervali optimal i temperaturës 2 në 12
Intervali i temperaturës 0 në 80°C
Diametri 12 mm
Gjatësia 120 mm
Materiali i trupit PEI
Kabulli 1 m koaksial
Aplikime pllakëzim, ndërtim baterish, laborator 
Lidhja BNC
Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara