SKU
HI4003

Elektroda selektive e jonit gjysmë qelizë kadmiumi (ISE) - HI4003

917,00 € 100.870,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 917,00 EUR (100.870,00 Lekë)

In stock

HI4003 është një elektrodë selektive e joneve gjysmë qelizë kadmiumi (ISE) në gjendje të ngurtë për përcaktimin e kadmiumit (Cd2+) në tretësirë. Peleti ndijues i përzier i sulfurit të kadmiumit/sulfurit të argjendit prodhon një ndryshim të mundshëm për shkak të shkëmbimit të joneve të kadmiumit midis membranës së peletit inorganik dhe kampionit. Elementet ndijuese të brendshme janë të vendosura brenda një trupi epoksi të qëndrueshëm. HI4003 është ideal për një sërë aplikimesh në pllakëzim, ndërtimin e baterive dhe në laborator.

  • Sensori i gjendjes së ngurtë
  • Zbulimi nga 0,01 në 11,200 mg/L Cd2+
  • Për përdorim me gjysmëqelizë referuese HI5315

 

Elektroda selektive e jonit të kadmiumit HI4003 është një sensor potenciometrik gjysmë-qelizë i vendosur brenda një trupi epoksi. Elementet e brendshme janë të izoluara nga kampioni me anë të një membrane të ngjeshur ndijuese të sulfurit të kadmiumit/sulfurit të argjendit. Ky sensor i gjendjes së ngurtë kërkon një elektrodë referimi të veçantë për të përfunduar sistemin e matjes.
ISE gjysmë-qelizash në gjendje të ngurtë të Hanna-s janë krijuar për t'u përdorur me gjysmë-qelizën referuese HI5315. Gjysmë-qeliza e referencës përmban një kryqëzim të stilit kon. Gjeometria e konit me skaj të referencës formon kryqëzimin e lëngshëm me tretësirën e provës në majë të konit të kryqëzimit, duke prodhuar një potencial referimi shumë të qëndrueshëm dhe shpejtësi konsistente të rrjedhjes së elektrolitit në tretësirë. Një shtypje e thjeshtë e pjesës së sipërme të ISE e bën të lehtë zbrazjen e tretësirës mbushëse të elektrolitit dhe zëvendësimin kur është e nevojshme. Që HI4003 të matë me saktësi kadmiumin, është e rëndësishme që forca jonike e standardeve dhe kampionit të rregullohet në një nivel të lartë dhe vlerë konstante me zgjidhjen e rregulluesit të forcës jonike (ISA) HI4000-00. ISA siguron që koeficienti i aktivitetit të jetë konstant, kështu që përqendrimi i joneve të kadmiumit të lirë mund të matet. Matja e të gjitha zgjidhjeve me një forcë konstante jonike zvogëlon margjinën e gabimit midis matjeve. ISE në gjendje të ngurtë kadmiumi HI4003 mund të masë nga 0,1 μM (0,01 mg/L) në 0,1 M (11,200 mg/L).
Tabela e konvertimit për Cd2+
 

Shumëzuesi

moles/L (M) to ppm (mg/L)

1.124 x 105

ppm (mg/L) to M (moles/L)

8.896x10-6

 

Veçoritë me një shikim

Modulet fikse të sensorit

  • ISE gjysmë-qelizash në gjendje të ngurtë janë elektroda që zbulojnë jonet e lira në një tretësirë. Peleti ndijues shumë i patretshëm dhe i ngjeshur është ngjitur në gjysmëqelizën e kadmiumit HI4003 nga një modul fiks ndijues për lehtësinë e përdorimit.

Trup epoksid i qëndrueshëm

  • Trupi i sondës së gjysmëqelizës kadmiumi ISE është i përbërë nga rrëshirë epokside të qëndrueshme.

Lidhja BNC

  • HI4003 ka një lidhës universal BNC për lidhje të lehtë me çdo matës tavoline me një hyrje sondë femërore BNC.

 

Teoria e Operacionit

Një elektrodë sensor në gjendje të ngurtë zhvillon një tension për shkak të shkëmbimit të joneve që ndodh midis tretësirës dhe membranës inorganike. Një ekuilibër ndodh për shkak të tretshmërisë shumë të kufizuar të materialit të membranës në mostër. Kur forca jonike e tretësirës fiksohet me shtimin e ISA, voltazhi është proporcional me përqendrimin e joneve të lira në tretësirë.

 

Specifikimet

Emri i specifikimeve

Detaje

SKU

HI4003

Lloji

gjendje e ngurtë; gjysmëqelizë

Gama e matjes

0,1 milion deri në 1•10-7 milion 11200 deri në 0,01 mg/L (ppm)

Gama optimale e pH

2 deri në 12

Shkallë temperature

0 deri në 80°C

Diametri

12 mm

Gjatësia

120 mm

Materiali i trupit

epoksi

Kabllo

1 m koaksial

Aplikimet e zakonshme

pllakëzim, ndërtim baterish, laborator dhe si tregues për titrimet

Lidhje

BNC

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara