SKU
HI4104

Elektroda selektive e joneve të kombinuara të kalciumit (ISE) - HI4104

1 004,00 € 110.440,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 1.004,00 EUR (110.440,00 Lekë)

In stock
HI4104 është një elektrodë selektive e joneve të kombinuara me membranë të lëngshme (ISE) për përcaktimin e kalciumit (Ca2+) në tretësirë. Membrana PVC e përbërë nga shkëmbyes jonik organik prodhon një ndryshim të mundshëm për shkak të shkëmbimit të joneve të kalciumit midis membranës organike të polimerit dhe kampionit. Elementet ndijuese të brendshme janë të vendosura brenda një trupi polieterimidi të qëndrueshëm (PEI). HI4104 është ideal për një sërë aplikimesh në industrinë e ushqimit dhe pijeve dhe analizat e ujit.
 
  • Sensori i membranës së lëngshme
  • Gjeometria e konit me skaj
  • Zbulimi nga 0,12 në 40,080 mg/L Ca2+
 
 

 

Elektroda selektive e jonit të kalciumit HI4104 është një qelizë e plotë potenciometrike që përmban një referencë argjendi/klorur argjendi (Ag/AgCl) të vendosur brenda një trupi plastik PEI me një elektrolit të klorurit të kaliumit. Elementet e brendshme izolohen nga kampioni me anë të një membrane ndijuese të polimerit organik. ISE-të e kombinimit të membranës së lëngshme të Hanna-s janë projektuar me një kryqëzim të stilit kon. Gjeometria e konit me skaj të sensorit formon lidhjen e lëngshme me tretësirën e provës në majë të konit të kryqëzimit, duke prodhuar një potencial referimi shumë të qëndrueshëm dhe shpejtësi konsistente të rrjedhjes së elektrolitit në tretësirë. Një shtypje e thjeshtë e pjesës së sipërme të ISE e bën të lehtë zbrazjen e tretësirës mbushëse të elektrolitit dhe zëvendësimin kur është e nevojshme. Që HI4104 të matë saktë kalciumin, është e rëndësishme që forca jonike e standardeve dhe mostrës të rregullohet në një nivel të lartë dhe vlerë konstante me tretësirën e rregulluesit të forcës jonike të kalciumit (ISA). ISA siguron që koeficienti i aktivitetit të jetë konstant në mënyrë që të mund të matet përqendrimi i joneve të lira të kalciumit. Matja e të gjitha zgjidhjeve me një forcë konstante jonike zvogëlon margjinën e gabimit midis matjeve. Membrana e lëngshme e kalciumit HI4104 ISE mund të masë nga 3µM (0,12 mg/L) në 1M (40,080 mg/L).

Tabela e konvertimit për Ca2+

  Shumëzim

moles/L (M) to ppm (mg/L)

40080

ppm (mg/L) to M (moles/L)

2.49+10-5

 

Veçoritë me një shikim

Modulet e ndjeshmërisë të zëvendësueshme

  • ISE-të e kombinuara të membranës së lëngshme janë elektroda që zbulojnë jonet e lira në një tretësirë. Ky lloj ISE është projektuar për të përfshirë zëvendësimin e lehtë të modulit sensor.

Trup i qëndrueshëm PEI

  • Trupi i sondës është i përbërë nga plastika e qëndrueshme polieterimide (PEI).

Lidhja BNC

  • HI4104 ka një lidhës universal BNC për lidhje të lehtë me çdo matës tavoline me një hyrje sondë BNC femër.

Teoria e Operacionit

Një elektrodë selektive e joneve të membranës së lëngshme zhvillon një tension për shkak të shkëmbimit të joneve që ndodh midis tretësirës dhe membranës polimer që përmban rrëshirë organike të shkëmbimit të joneve. Kur forca jonike e tretësirës fiksohet me shtimin e ISA, voltazhi është proporcional me përqendrimin e joneve të lira në tretësirë.

 

Specifikime

Emri i specifikimeve

Detaje

SKU

HI4104

Lloji

membrana polimer; kombinim

Gama optimale e pH

4 to 10

Shkallë temperature

0 to 40°C

Diametri

12 mm

Gjatësia

120 mm

Materiali i trupit

PEI/PVC

Kabllo

1 m koaksial

Aplikimet e zakonshme

Përcaktimi i kalciumit të lirë në pije, ujë dhe ujë deti

Lidhje

BNC

Garancia

6 muaj

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara