SKU
HI4004

Elektroda selektive e jonit gjysmë qelizë kalciumi (ISE) - HI4004

927,00 € 101.970,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 927,00 EUR (101.970,00 Lekë)

In stock

HI4004 është një elektrodë selektive e joneve gjysmëqelizore (ISE) me membranë të lëngshme për përcaktimin e kalciumit (Ca2+) në tretësirë. Membrana PVC e përbërë nga shkëmbyes jonik organik prodhon një ndryshim të mundshëm për shkak të shkëmbimit të joneve të kalciumit midis membranës organike të polimerit dhe kampionit. Elementet ndijuese të brendshme janë të vendosura brenda një trupi epoksi të qëndrueshëm. HI4004 është ideal për një sërë aplikimesh në industrinë e ushqimit dhe pijeve dhe analizave të ujit.

  • Sensori i membranës së lëngshme
  • Zbulimi nga 0,12 në 40,080 mg/L Ca2+
  • Për përdorim me gjysmëqelizë referuese HI5315

Elektroda selektive e joneve të kalciumit HI4004 është një sensor potenciometrik gjysmë-qelizë i vendosur brenda një trupi epoksi. Elementët e brendshëm janë të izoluar nga kampioni me anë të një membrane PVC që ndjen polimerin organik. Ky sensor i membranës së lëngshme kërkon një elektrodë referimi të veçantë për të përfunduar sistemin e matjes.

ISE-të gjysmë-qelizash të lëngshme të membranës Hanna janë krijuar për t'u përdorur me gjysmëqelizën referuese HI5315. Gjysmë-qeliza e referencës përmban një kryqëzim të stilit kon. Gjeometria e konit me skaj të sensorit formon lidhjen e lëngshme me tretësirën e provës në majë të konit të kryqëzimit, duke prodhuar një potencial referimi shumë të qëndrueshëm dhe shpejtësi konsistente të rrjedhjes së elektrolitit në tretësirë. Një shtypje e thjeshtë e pjesës së sipërme të ISE e bën të lehtë zbrazjen e tretësirës mbushëse të elektrolitit dhe zëvendësimin kur është e nevojshme. Që HI4004 të matë saktë kalciumin, është e rëndësishme që forca jonike e standardeve dhe kampionit të rregullohet në një vlerë të lartë dhe konstante me zgjidhjen e rregulluesit të forcës jonike të kalciumit (ISA). ISA siguron që koeficienti i aktivitetit të jetë konstant në mënyrë që të mund të matet përqendrimi i joneve të lira të kalciumit. Matja e të gjitha zgjidhjeve me një forcë konstante jonike zvogëlon margjinën e gabimit midis matjeve. Membrana e lëngshme e kalciumit HI4004 ISE mund të masë nga 3µM (0,12 mg/L) në 1M (40,080 mg/L).

Tabela e konvertimit për Ca2+
 

Shumëzim

moles/L (M) to ppm (mg/L)

40080

ppm (mg/L) to M (moles/L)

2.49 x 10-5

Veçoritë me një shikim

Modulet e ndjeshmërisë të zëvendësueshme

  • ISE-të e membranës së lëngshme gjysmëqelizore janë elektroda që zbulojnë jonet e lira në një tretësirë. ISE gjysmë-qelizash kalciumi HI4004 është projektuar për të përfshirë zëvendësimin e lehtë të modulit sensor.

Trup epoksid i qëndrueshëm

  • Trupi i sondës së gjysmëqelizës kalciumi ISE është i përbërë nga rrëshirë epokside të qëndrueshme.

Lidhja BNC

  • HI4004 ka një lidhës universal BNC për lidhje të lehtë me çdo matës tavoline me një hyrje të sondës femërore BNC.

 

Teoria e Operacionit

Një elektrodë selektive e joneve të membranës së lëngshme zhvillon një tension për shkak të shkëmbimit të joneve që ndodh midis tretësirës dhe membranës polimer që përmban rrëshirë organike të shkëmbimit të joneve. Kur forca jonike e tretësirës fiksohet me shtimin e ISA, voltazhi është proporcional me përqendrimin e joneve të lira në tretësirë.

Specifikime

SKU

HI4004

Lloji

membrana polimer; gjysmë qelize

Gama e matjes

1 milion deri në 3•10-6 milion 40080 deri në 0,12 mg/L (ppm)

Gama optimale e pH

4 deri në 10

Shkallë temperature

0 deri në 40°C

Diametri

12 mm

Gjatësia

120 mm

Materiali i trupit

epoksi/PVC

Kabllo

1 m koaksial

Aplikimet e zakonshme

Përcaktimi i kalciumit të lirë në pije, ujë dhe ujë deti

Lidhje

BNC

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara