SKU
HI4007

Elektroda selektive e joneve me gjysmë qelizë të klorurit (ISE) - HI4007

724,00 € 79.640,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 724,00 EUR (79.640,00 Lekë)

In stock

HI4007 është një elektrodë selektive jone gjysmë qelize (ISE) në gjendje të ngurtë për përcaktimin e klorurit (Cl-) në tretësirë. Peleti ndijues i klorurit të argjendit prodhon një ndryshim të mundshëm për shkak të shkëmbimit të joneve të klorurit midis membranës së peletit inorganik dhe kampionit. Elementet ndijuese të brendshme janë të vendosura brenda një trupi epoksi. HI4007 është ideal për një sërë aplikimesh në ushqim dhe pije, bujqësi dhe trajtimin e ujit.

  • Sensori i gjendjes së ngurtë
  • Zbulimi nga 1,8 në 35,500 mg/L Cl-
  • Për përdorim me gjysmëqelizë referuese HI5315

Elektroda selektive e joneve të klorurit HI4007 është një sensor potenciometrik me gjysmë qelizë i vendosur brenda një trupi epoksi. Elementet e brendshme janë të izoluara nga kampioni me anë të një membrane të ngjeshur me ndjeshmëri të klorurit të argjendit. Ky sensor i gjendjes së ngurtë kërkon një elektrodë referimi të veçantë për të përfunduar sistemin e matjes.

ISE gjysmë-qelizash në gjendje të ngurtë të Hanna-s janë krijuar për t'u përdorur me gjysmëqelizën referuese HI5315. Gjysmë-qeliza e referencës përmban një kryqëzim të stilit kon. Gjeometria e konit me skaj të referencës formon kryqëzimin e lëngshëm me tretësirën e provës në majën e konit të kryqëzimit, duke prodhuar një potencial referimi shumë të qëndrueshëm dhe shpejtësi konsistente të rrjedhjes së elektrolitit në tretësirë. Një shtypje e thjeshtë e pjesës së sipërme të ISE e bën të lehtë zbrazjen e tretësirës mbushëse të elektrolitit dhe zëvendësimin kur është e nevojshme Që HI4007 të matë me saktësi kloridin, është e rëndësishme që forca jonike e standardeve dhe mostrës të rregullohet në një vlerë të lartë dhe konstante. me zgjidhjen e rregulluesit të forcës jonike të halidit (ISA). ISA halide siguron që koeficienti i aktivitetit të jetë konstant në mënyrë që të matet përqendrimi i joneve të klorurit të lirë. Matja e të gjitha zgjidhjeve me një forcë konstante jonike zvogëlon margjinën e gabimit midis matjeve. ISE në gjendje të ngurtë të klorurit HI4007 mund të masë nga 50 μM (1,8 mg/L) në 1 M (35,500 mg/L).

Tabela e konvertimit për Cl-
  Shumëzuesi

moles/L (M) to ppm (mg/L)

3.500 x 104

ppm (mg/L) to M (moles/L)

2.857 x 10

Veçoritë me një shikim

Modulet e fiksimit të sensorit

  • ISE gjysmë-qelizash në gjendje të ngurtë janë elektroda që zbulojnë jonet e lira në një tretësirë. Peleti ndijues shumë i patretshëm dhe i ngjeshur është ngjitur në gjysmëqelizën e klorurit HI4007 nga një modul fiks ndijues për lehtësinë e përdorimit.

Trup epoksid i qëndrueshëm

  • Trupi i sondës së gjysmëqelizës së klorurit ISE është i përbërë nga rrëshirë epokside të qëndrueshme.

Lidhja BNC

  • HI4007 ka një lidhës universal BNC për lidhje të lehtë me çdo matës tavoline me një hyrje të sondës femërore BNC.

 

Teoria e Operacionit

Një elektrodë sensor në gjendje të ngurtë zhvillon një tension për shkak të shkëmbimit të joneve që ndodh midis tretësirës dhe membranës inorganike. Një ekuilibër ndodh për shkak të tretshmërisë shumë të kufizuar të materialit të membranës në mostër. Kur forca jonike e tretësirës fiksohet me shtimin e ISA, voltazhi është proporcional me përqendrimin e joneve të lira në tretësirë.

 

Specifikime

Emri i specifikimeve

Detaje

SKU

HI4007

Lloji

gjendje e ngurtë; gjysmëqelizë

Gama e matjes

1 milion në 5•10-5 milion 35500 deri në 1,8 mg/L (ppm)

Gama optimale e pH

2 deri në 11

Shkallë temperature

0 deri në 80°C

Diametri

12 mm

Gjatësia

120 mm

Materiali i trupit

epoksi

Kabllo

1 m koaksial

Aplikimet e zakonshme

përcaktimi i joneve të klorurit të lirë në produktet ushqimore të emulsifikuara, pijet, bimët, tokat dhe si tregues për titrimin

Lidhje

BNC

Garancia

6 muaj

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara