SKU
HI96785

Fotometër portativ për ngjyrën e mjaltit - HI96785

385,00 € 42.350,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 385,00 EUR (42.350,00 Lekë)

In stock

Fotometri portativ për ngjyrën e mjaltit HI96785 përdoret për të matur transmetimin e dritës që përdoret për të përcaktuar ngjyrën e mjaltit. HI96785 kombinon saktësinë dhe lehtësinë e përdorimit në një dizajn ergonomik dhe portativ. Fotometrat portativë të Hanna-s kanë një sistem optik të avancuar; kombinimi i një llambë të veçantë tungsteni, një filtri interferenci me brez të ngushtë dhe fotodetektori silikoni siguron lexime të sakta fotometrike çdo herë.

  • Kalibron 100% i transmitancës me një standard gliceroli
  • Fikja automatike
  • Analiza dixhitale e ngjyrave të mjaltit nga 0-150 mm Pfund

Matësi portativ HI96785 përcakton ngjyrën e mjaltit. Fotometrat portativë të Hanna-s kanë një sistem optik të avancuar; kombinimi i një llambë të veçantë tungsteni, një filtri interferenci me brez të ngushtë dhe fotodetektor silikoni sigurojnë lexime të sakta fotometrike çdo herë. Sistemi ekskluziv i mbylljes së kuvetës siguron që kuveta të futet në qelizën matëse në të njëjtin pozicion çdo herë për të ruajtur një rrugë konsistente me gjatësi shtegu 10 mm. 

Veçoritë

Fikja automatike - Fikja automatike pas 10 minutash mospërdorim kur njehsori është në modalitetin e matjes. Zgjat jetëgjatësinë e baterive në rast se njehsori lihet aksidentalisht i ndezur. Treguesi i statusit të baterisë  - Tregon sasinë e mbetur të jetëgjatësisë së baterisë. Mesazhet e gabimit  - Mesazhet në ekran që paralajmërojnë problemet. Treguesi i llambës së ftohtë - Për të ruajtur gjatësinë e valës së dëshiruar për t'u përdorur për absorbim është e nevojshme të siguroheni që komponentët të mos mbinxehen nga nxehtësia e krijuar nga llamba e tungstenit. Çdo fotometër është projektuar për të lejuar një kohë minimale për ftohjen e komponentëve. Treguesi i llambës së ftohjes shfaqet përpara se të bëhet leximi.

Rëndësia e përdorimit

Karakteristika kryesore për klasifikimin komercial të mjaltit është ngjyra. Klasat e ngjyrave shprehen në milimetra (mm) Pfund në krahasim me një referencë standarde të klasës analitike të glicerinës. Ngjyra natyrale e mjaltit paraqet shumë tonalitete: nga ngjyra e verdhë në gri të hapur,pastaj në ngjyrë  pothuajse të zezë me një nuancë të kuqe. Ngjyra e mjaltit të patrajtuar e ka origjinën nga varietetet botanike të përdorura nga bletët; për këtë arsye, ngjyrosja e saj lejon që dikush të identifikojë komercialisht llojin origjinal të lules. Ngjyra e mjaltit tenton të errësohet me kalimin e kohës ose të ndryshojë sipas metodës së ruajtjes ose prodhimit të përdorur nga bletarët. Këto praktika mund të përfshijnë përdorimin e koshereve të vjetra, kontaktin me metalet, temperaturën e ruajtjes dhe ekspozimin ndaj dritës. HI96785 përdor matje të drejtpërdrejtë për të përcaktuar ngjyrën e mjaltit që varion nga 0 deri në 150 mm Pfund. Ky fotometër ka një llambë tungsteni me një filtër interference me brez të ngushtë për të izoluar gjatësinë e valës 420 nm dhe 525 nm. Të gjitha mostrat maten në një kuvetë katrore me gjatësi 10 mm dhe krahasohen me standardin e glicerinës. Leximet e përqindjes së transmetimit të dritës shfaqen drejtpërdrejt si mm Pfund. Me sistemin e tij optik të avancuar, matësi shumë i saktë eliminon subjektivitetin për të siguruar lexime që janë të sakta dhe të përsëritshme. Leximet e përqindjes së transmetimit të dritës shfaqen drejtpërdrejt si mm Pfund. Me sistemin e tij optik të avancuar, matësi shumë i saktë eliminon subjektivitetin për të siguruar lexime që janë të sakta dhe të përsëritshme. Leximet e përqindjes së transmetimit të dritës shfaqen drejtpërdrejt si mm Pfund. Me sistemin e tij optik të avancuar, matësi shumë i saktë eliminon subjektivitetin për të siguruar lexime që janë të sakta dhe të përsëritshme.

Tabela më poshtë raporton  klasifikimin e USDA- së  për mostrat e mjaltit dhe vlerat përkatëse mm Pfund.

Emërtimet e standardeve të ngjyrave të USDA

Intervali i ngjyrave (mm)

Uji i bardhë

8 ose më pak

Ekstra i bardhë

Mbi 8 deri në 17 (përfshirë)

I bardhë

Mbi 17 deri në 34 (përfshirë)

Qelibar ekstra i bardhë

Mbi 34 deri në 50 (përfshirë)

Qelibar i lehtë

Mbi 50 deri në 85 (përfshirë)

Qelibar

Mbi 85 deri në 114 (përfshirë)

Qelibar i errët

Mbi 114

Specifikime:

Specifikime:

Detaje

sku

HI96785

Intervali i mjaltit

0 deri në 150 mm Pfund

Rezolucioni i mjaltit

1 mm paund

Saktësia e mjaltit

±2mm paund-80mm paund

Metoda e mjaltit

masë e drejtpërdrejtë

Burimi dritës

llambë tungsteni

Detektori i dritës

fotocelë silikoni

Furnizimi me energji elektrike

Bateri 9V

Fikja automatike

pas dhjetë minutash mospërdorim në modalitetin e matjes; pas një ore mospërdorimi në modalitetin e kalibrimit; me kujtesën e leximit të fundit

Mjedisi

0 deri në 50°C (32 deri në 122°F); RH max 95%

Dimensionet

192 x 104 x 69 mm (7,6 x 4,1 x 2,7”)

Pesha

320 g (11,3 oz.)

 

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara