SKU
HI4108

Elektroda selektive e kombinuar e joneve të bakrit (Cupric) (ISE) - HI4108

1 119,00 € 123.090,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 1.119,00 EUR (123.090,00 Lekë)

In stock

 

HI4108 është një elektrodë selektive e joneve të kombinuara të bakrit (ISE) në gjendje të ngurtë për përcaktimin e joneve të bakrit (Cu2+) në tretësirë. Peleti i përzier ndijues i sulfurit të kufrit/sulfurit të argjendit prodhon një ndryshim të mundshëm për shkak të shkëmbimit të joneve të kufrit midis membranës së peletit inorganik dhe kampionit. Elementet ndijuese të brendshme janë të vendosura brenda një trupi polieterimidi të qëndrueshëm (PEI). HI4108 është ideal për një sërë aplikimesh në pllakëzim, ujëra të zeza dhe procese industriale.

  • Sensori i gjendjes së ngurtë
  • Gjeometria e konit me skaj
  • Zbulimi nga 0,065 në 6,355 mg/L Cu2+

Elektroda selektive e joneve të bakrit HI4108 është një qelizë e plotë potenciometrike që përmban një referencë argjendi/klorur argjendi (Ag/AgCl) të vendosur brenda një trupi plastik PEI me një elektrolit nitrat kaliumi. Elementët e brendshëm janë të izoluar nga kampioni me anë të një membrane të ngjeshur të ndijimit të sulfidit të kufrit/sulfurit të argjendit.

ISE-të e kombinuara në gjendje të ngurtë të Hanna-s janë projektuar me një kryqëzim të stilit kon. Gjeometria e konit me skaj të sensorit formon lidhjen e lëngshme me tretësirën e provës në majë të konit të kryqëzimit, duke prodhuar një potencial referimi shumë të qëndrueshëm dhe shpejtësi konsistente të rrjedhjes së elektrolitit në tretësirë. Një shtypje e thjeshtë e pjesës së sipërme të ISE e bën të lehtë zbrazjen e tretësirës mbushëse të elektrolitit dhe zëvendësimin kur është e nevojshme. Që HI4108 të matë me saktësi jonet e bakrit, është e rëndësishme që forca jonike e standardeve dhe kampionit të rregullohet në një nivel të lartë dhe vlerë konstante me zgjidhjen e rregulluesit të forcës jonike (ISA) HI4000-00. ISA siguron që koeficienti i aktivitetit të jetë konstant në mënyrë që të mund të matet përqendrimi i joneve të lira të kufrit. Matja e të gjitha zgjidhjeve me një forcë konstante jonike zvogëlon margjinën e gabimit midis matjeve. ISE-ja në gjendje të ngurtë prej bakri HI4108 mund të masë nga 1µM (0,065 mg/L) në 0,1M (6,355 mg/L).

 

Tabela e konvertimit për Cu2+

  Shumëzim

moles/L (M) to ppm (mg/L)

6.354 x 104

ppm (mg/L) to M (moles/L)

1.574x10-4

Veçoritë:

Modulet fikse të sensorit

  • ISE-të e kombinuara në gjendje të ngurtë janë elektroda që zbulojnë jonet e lira në një tretësirë. Peleti ndijues shumë i patretshëm dhe i ngjeshur është ngjitur në elektrodë nga një modul fiks sensor për lehtësinë e përdorimit.

Trup i qëndrueshëm PEI

  • Trupi i sondës është i përbërë nga plastika e qëndrueshme polieterimide (PEI).

Lidhja BNC

  • HI4108 ka një lidhës universal BNC për lidhje të lehtë me çdo matës tavoline me një hyrje sondë BNC femër.

 

Teoria e Operacionit

Një elektrodë sensor në gjendje të ngurtë zhvillon një tension për shkak të shkëmbimit të joneve që ndodh midis tretësirës dhe membranës inorganike. Një ekuilibër ndodh për shkak të tretshmërisë shumë të kufizuar të materialit të membranës në mostër. Kur forca jonike e tretësirës fiksohet me shtimin e ISA, voltazhi është proporcional me përqendrimin e joneve të lira në tretësirë.

 

Specifikime

Emri i specifikimeve

Detaje

SKU

HI4108

Lloji

gjendje e ngurtë; kombinim

Gama optimale e pH

3 deri në 7

Shkallë temperature

0 deri në 80°C

Diametri

12 mm

Gjatësia

120 mm

Materiali i trupit

PEI

Kabllo

1 m koaksial

Aplikimet e zakonshme

përdoret si tregues për titrimet duke përdorur kelate

Lidhje

BNC

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara