SKU
HI4008

Elektroda selektive e joneve gjysmë qelizore bakri (ISE) - HI4008

948,00 € 104.280,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 948,00 EUR (104.280,00 Lekë)

In stock

HI4008 është një elektrodë selektive e joneve gjysmëqelizore bakri (ISE) në gjendje të ngurtë për përcaktimin e joneve të bakrit (Cu2+) në tretësirë. Peleti i përzier ndijues i sulfurit të kufrit/sulfurit të argjendit prodhon një ndryshim të mundshëm për shkak të shkëmbimit të joneve të kufrit midis membranës së peletit inorganik dhe kampionit. Elementet ndijuese të brendshme janë të vendosura brenda një trupi epoksi të qëndrueshëm. HI4008 është ideal për një sërë aplikimesh në pllakëzim, ujëra të zeza dhe procese industriale.

  • Sensori i gjendjes së ngurtë
  • Zbulimi nga 0,065 në 6,355 mg/L Cu2+
  • Për përdorim me gjysmëqelizë referuese HI5315

Elektroda selektive jon-kuprik HI4008 është një sensor potenciometrik me gjysmë qelizë i vendosur brenda një trupi epoksi. Elementët e brendshëm janë të izoluar nga kampioni me anë të një membrane të ngjeshur të ndijimit të sulfidit të kufrit/sulfurit të argjendit. Ky sensor i gjendjes së ngurtë kërkon një elektrodë referimi të veçantë për të përfunduar sistemin e matjes.

ISE gjysmë-qelizash në gjendje të ngurtë të Hanna-s janë krijuar për t'u përdorur me gjysmëqelizën referuese HI5315. Gjysmë-qeliza e referencës përmban një kryqëzim të stilit kon. Gjeometria e konit me skaj të referencës formon kryqëzimin e lëngshëm me tretësirën e provës në majë të konit të kryqëzimit, duke prodhuar një potencial referimi shumë të qëndrueshëm dhe shpejtësi konsistente të rrjedhjes së elektrolitit në tretësirë. Një shtypje e thjeshtë e pjesës së sipërme të ISE e bën të lehtë zbrazjen e tretësirës mbushëse të elektrolitit dhe zëvendësimin kur është e nevojshme. Që HI4008 të matë me saktësi jonet e bakrit, është e rëndësishme që forca jonike e standardeve dhe kampionit të rregullohet në një vlerë të lartë dhe konstante me zgjidhjen e rregulluesit të forcës jonike (ISA) HI4000-00. ISA siguron që koeficienti i aktivitetit të jetë konstant në mënyrë që të mund të matet përqendrimi i joneve të lira të kufrit. Matja e të gjitha zgjidhjeve me një forcë konstante jonike zvogëlon margjinën e gabimit midis matjeve. ISE në gjendje të ngurtë kukri HI4008 mund të masë nga 1µM (0,065 mg/L) në 0,1M (6,355 mg/L).

Tabela e konvertimit për Cu2+
  Shumëzuesi
moles/L (M) to ppm (mg/L) 6.354 x 10
ppm (mg/L) to M (moles/L) 1.574 x 10

Veçoritë me një shikim

Modulet e fiksimit të sensorit

  • ISE gjysmë-qelizash në gjendje të ngurtë janë elektroda që zbulojnë jonet e lira në një tretësirë. Peleti ndijues shumë i patretshëm dhe i ngjeshur është ngjitur në gjysmëqelizën prej kukri HI4008 nga një modul fiks ndijues për lehtësinë e përdorimit.

Trup epoksid i qëndrueshëm

  • Trupi i sondës së gjysmëqelizës prej kukri ISE është i përbërë nga rrëshirë epokside të qëndrueshme.

Lidhja BNC

  • HI4008 ka një lidhës universal BNC për lidhje të lehtë me çdo matës tavoline me një hyrje të sondës femërore BNC.

 

Teoria e Operacionit

Një elektrodë sensor në gjendje të ngurtë zhvillon një tension për shkak të shkëmbimit të joneve që ndodh midis tretësirës dhe membranës inorganike. Një ekuilibër ndodh për shkak të tretshmërisë shumë të kufizuar të materialit të membranës në mostër. Kur forca jonike e tretësirës fiksohet me shtimin e ISA, voltazhi është proporcional me përqendrimin e joneve të lira në tretësirë.

 

Specifikime

Emri i specifikimeve

Detaje

SKU

HI4008

Lloji

gjendje e ngurtë; gjysmëqelizë

Gama e matjes

0,1 milion deri në 1•10-6 milion 6355 deri në 0,06 mg/L (ppm)

Gama optimale e pH

3 deri në 7

Shkallë temperature

0 deri në 80°C

Diametri

12 mm

Gjatësia

120 mm

Materiali i trupit

epoksi

Kabllo

1 m koaksial

Aplikimet e zakonshme

përdoret si tregues për titrimet duke përdorur kelate

Lidhje

BNC

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara