SKU
HI36180

Elektrodë ORP Dixhitale për Qëllime të Përgjithshme - HI36180

221,00 € 24.310,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 221,00 EUR (24.310,00 Lekë)

In stock

HI36180 është një elektrodë ORP dixhitale e rimbushshme me trup qelqi, me kryqëzim të dyfishtë, me një sensor të integruar të temperaturës për matjet e kompensimit të temperaturës. Kjo elektrodë ka një lidhje të vetme qeramike dhe kunja e sensorit ORP është prej platini. Elektroda HI36180 përmban një mikroçip të integruar që ruan llojin e sensorit, numrin serial dhe informacionin e kalibrimit. Kjo sondë lidhet me njehsorin me një lidhës 3,5 mm. Lidhësi 3,5 mm përdoret tek matësit që përdorin elektroda dixhitale. Kjo konsideratë e projektimit është ideale për laboratorë dhe matjet ORP për qëllime të përgjithshme.

  • Mikroçip i integruar
  • Kunj me sensor platini
  • Lidhës 3,5 mm

Hanna Instruments ofron një shumëllojshmëri të gjerë elektrodash ORP që janë të dizajnuara për shumë aplikacione të ndryshme. Lloji i materialit të përdorur për kunjat ndijuese, lloji i xhamit të përdorur për materialin e trupit, lloji i kryqëzimit, lloji i referencës dhe elektrolitit të përdorur janë vetëm disa nga konsideratat e projektimit. HI36180 përmban një kunj ndijuese platini, trup xhami, referencë me kryqëzim të dyfishtë dhe mund të rimbushet me 3,5 M KCl.

Mikroçip i integruar

Mikroçipi i integruar ruan llojin e sensorit, numrin serial dhe informacionin e kalibrimit duke përfshirë datën, kohën, zhvendosjen, pjerrësinë, gjendjen e sondës dhe buferët e përdorur. Ky informacion merret automatikisht nga edge® sapo elektroda të futet në prizë. Të gjitha matjet e pH kryhen brenda elektrodës dhe transferohen në mënyrë dixhitale në njehsor. Kjo kapërcen çdo problem të zhurmës që lidhet me sistemin tradicional të matjes analoge me rezistencë të lartë. Zhurma elektrike mund të gjenerohet nga një sensor i integruar i temperaturës dhe gjatë punës në një mjedis të lagësht.

Kunj me sensor platini

Sensori HI36180 ORP është prej platini. Një sensor ORP duhet të jetë kimikisht inert; nuk mund të oksidohet apo reduktohet vetë. Ai gjithashtu duhet të ketë karakteristikat e duhura të sipërfaqes për të nxitur shkëmbimin e shpejtë të elektroneve, një veti e njohur si dendësia e lartë e rrymës së shkëmbimit. Dy metale fisnike kanë provuar se funksionojnë mirë për këtë qëllim: platini i pastër dhe ari i pastër përdoren të dy në ndërtimin e sensorëve ORP. Sensori i platinit shpesh preferohet sepse është mekanikisht më i thjeshtë dhe më i sigurt për t'u prodhuar. Platini mund të ngjitet në xhami dhe ka të njëjtin koeficient termik. Sinjali i sensorit të platinit bartet përmes trupit të elektrodës dhe së bashku me sinjalin e referencës përcillet në njehsorin matës.

Trup prej qelqi

Trupi i qelqit është ideal për përdorim laboratorik. Xhami është rezistent ndaj shumë kimikateve të ashpra dhe pastrohet lehtësisht. Trupi i qelqit gjithashtu lejon një transferim të shpejtë të nxehtësisë në elektrolitin e brendshëm të referencës. MV e gjeneruar nga qeliza e referencës varet nga temperatura. Sa më i shpejtë të jetë ekuilibri, aq më i qendrueshëm është potenciali i referencës.

 

 

Referenca e kryqëzimit të dyfishtë

Një elektrodë me lidhje të dyfishtë ka një ndarje të brendshme që rrethon telin e referencës. Jonet e argjendit janë të pranishëm në elektrolitin e ndarjes së brendshme, e cila strehon telin e referencës Ag/AgCl; elektroliti jashtë kësaj ndarje është pa argjend. Dizajni i kryqëzimit të dyfishtë do të thotë që praktikisht asnjë argjend nga elektroda nuk hyn në kampion. Ky dizajn lejon matjen në aplikime ku jonet e argjendit në mostër janë të padëshirueshme ose ka të ngjarë të formohen precipitate argjendi në kryqëzim.

Rimbushëse

HI36180 është një sondë e rimbushshme. Meqenëse është një elektrodë ORP me kryqëzim të dyfishtë, tretësira mbushëse është HI7082 3.5M KCl. Nëse përdorni një elektrodë ORP të rimbushshme, kapaku i mbushjes duhet të hiqet përpara matjes. Heqja e kapakut krijon presion në qelizën e referencës duke lejuar një shpejtësi më të lartë të rrjedhjes së elektrolitit përmes kryqëzimit të jashtëm. Një shpejtësi më e lartë e rrjedhës do të rezultojë në një lexim më të shpejtë dhe më të qendrueshëm.

Sensori i integruar i temperaturës

HI36180 përmban një sensor të temperaturës të integruar të termistorit që është në majën e elektrodës treguese të pH. Një sensor i temperaturës së termistorit siguron një lexim të temperaturës me saktësi të lartë dhe duhet të jetë sa më afër që të jetë e mundur me elektrodën treguese të pH në mënyrë që të kompensojë efektin që ka temperatura në potencialin e membranës. Duke pasur një lexim të saktë është e mundur të sigurohet një lexim i saktë i kompensuar nga temperatura.

Specifikimet

Materiali i trupit

Qelq

Referenca

E vetme, Ag/AgCl

Kryqëzimi/Shpejtësia

Qeramik, e vetme / 15-20 µL/h

Elektroliti

3.5M KCl + AgCl

Intervali

ORP: ±2000 mV

Presioni max

0.1 bar

Lloji i sensorit

Kunjë platini

Temperatura e rekomaduar e operimit

-5 në 100°C (23 në 212°F)

Sensor temperature

Po

Matching Pin

Jo

Përforcues

Po

Dixhitale

Po

Kabulli

7-pole; 1 m (3.3')

Lidhja

Lidhja 3.5 mm

Aplikimi

Për qëllime të përgjithshme në laborator

 Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara