SKU
HI10530

Elektroda Dixhitale e pH për komponimet gjysmë të ngurta dhe emulsionet- HI10530

241,00 € 26.510,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 241,00 EUR (26.510,00 Lekë)

In stock

HI10530 është një trup qelqi, i rimbushshëm dhe me kryqëzim të dyfishtë. Elektroda dixhitale e pH ka një sensor të integruar të temperaturës. Kjo sondë përmban një lidhës 3,5 mm të projektuar ekskluzivisht për t'u përdorur me matësit e Hanna Instruments edge®. Elektroda HI10530 përmban një mikroçip të integruar që ruan llojin e sensorit, numrin serial dhe informacionin e kalibrimit. Gjithashtu përmban një bashkim të trefishtë qeramike në kryqëzimin e jashtëm dhe pjesa konike e ndjeshmërisë së pH është bërë me xham me temperaturë të ulët. Kjo konsideratë e dizajnit është ideale për emulsione, yndyrna dhe kremra, mostra dheu dhe gjysmë të ngurtë, solucione me përcjellshmëri të ulët dhe për matjen e mostrave në temperatura të ftohta.

  • Sensori i integruar i temperaturës
  • Kryqëzim i trefishtë qeramike
  • Lidhës 3,5 mm

Hanna Instruments ofron një shumëllojshmëri të gjerë elektrodash pH që janë të dizajnuara për shumë aplikacione të ndryshme. Lloji i xhamit që përdoret për të përcaktuar pH, forma e llambës, materiali i trupit, lloji i kryqëzimit, lloji i referencës dhe elektrolitit të përdorur janë vetëm disa nga veçoritë e projektimit. HI10530 është një elektrodë dixhitale që ka xham me temperaturë të ulët (LT), llambë konike, trup qelqi, kryqëzim të trefishtë qeramike dhe mund të rimbushet me 3.5M KCl.

Mikroçip i integruar

Mikroçipi i integruar ruan llojin e sensorit, numrin serial dhe informacionin e kalibrimit duke përfshirë datën, kohën, zhvendosjen, pjerrësinë, gjendjen e sondës dhe buferët e përdorur. Ky informacion merret automatikisht nga edge® sapo elektroda të futet në prizë. Aftësia për të transferuar informacion lejon shkëmbimin e nxehtë të sondave pa pasur nevojë të rikalibrohet. Të gjitha matjet e pH kryhen brenda elektrodës dhe transferohen në mënyrë dixhitale në njehsor. Kjo kapërcen çdo problem të zhurmës që lidhet me sistemin tradicional të matjes analoge me rezistencë të lartë. Zhurma elektrike mund të gjenerohet nga një sensor i integruar i temperaturës dhe gjatë punës në një mjedis të lagësht.

Formulimi i qelqit me temperaturë të ulët

Matja e pH në temperatura shumë të larta është e dëmshme për llambën e ndjeshme të qelqit dhe do të shkurtojë jetën e saj. Një elektrodë pH me xham për qëllime të përgjithshme (GP) do të ketë një rezistencë prej 100 megaohms në 25°C ndërsa rezistenca e xhamit LT është rreth 50 megaohm në 25°C. Ndërsa temperatura e xhamit zvogëlohet në mostër, rezistenca e xhamit LT do t'i afrohet asaj të xhamit GP. Nëse përdorni xhamin GP, rezistenca do të rritet mbi diapazonin optimal, duke rezultuar në rritje të rezistencës dhe përfundimisht duke ndikuar në matje. HI10530 është i përshtatshëm për t'u përdorur me mostra që janë midis -5 dhe 100°C.

Majë konike prej qelqi

Dizajni i majës në formë konike lejon depërtimin në trupa të ngurtë, gjysmë të ngurtë dhe emulsione për matjen e drejtpërdrejtë të pH në produktet ushqimore, tokë dhe emulsione si kremrat e duarve.

Trup prej qelqi

Trupi i qelqit është ideal për përdorim laboratorik. Xhami është rezistent ndaj shumë kimikateve të ashpra dhe pastrohet lehtësisht. Trupi i qelqit gjithashtu lejon një transferim të shpejtë të nxehtësisë në elektrolitin e brendshëm të referencës. MV e gjeneruar nga qeliza e referencës varet nga temperatura. Sa më i shpejtë të jetë ekuilibri, aq më i qëndrueshëm është potenciali i referencës.

Sensori i integruar i temperatures

HI10530 përmban një sensor të temperaturës të integruar të termistorit që është në majën e elektrodës treguese të pH. Një sensor i temperaturës së termistorit siguron një lexim të temperaturës me saktësi të lartë dhe duhet të jetë sa më afër që të jetë e mundur me elektrodën treguese të pH në mënyrë që të kompensojë efektin që ka temperatura në potencialin e membranës. 

Kryqëzim i trefishtë qeramike

Lidhja e trefishtë qeramike lejon një shpejtësi më të shpejtë të rrjedhjes së elektrolitit në tretësirë. Një elektrodë standarde e pH do të përdorë një lidhje të vetme qeramike që lejon rrjedhjen e 15 deri në 20 µL/orë të elektrolitit; HI10530 ka tre nyje qeramike, duke siguruar rrjedhjen e 40 deri në 50 µL/orë të elektrolitit. Kjo shpejtësi e lartë e rrjedhës siguron përgjigje më të shpejtë të elektrodës dhe matje më të qëndrueshme në solucione viskoze ose mostra me përcjellshmëri të ulët, si uji i pastër, ku shpesh vërehet një kohë e gjatë stabilizimi.

Referenca e kryqëzimit të dyfishtë

Një elektrodë me lidhje të dyfishtë ka një ndarje të brendshme që rrethon telin e referencës. Jonet e argjendit janë të pranishëm në elektrolitin e ndarjes së brendshme, e cila strehon telin e referencës Ag/AgCl. Ky dizajn lejon matjen në aplikime ku jonet e argjendit në mostër janë të padëshirueshme ose për mostrat që përmbajnë sulfide që mund të bëjnë që argjendi të precipitojë dhe të bllokojë kryqëzimin. Bllokimi i kryqëzimit do të rezultojë në lexime të rrëmbyeshme dhe të çrregullta.

Rimbushëse

HI10530 është një sondë e rimbushshme. Meqenëse është një elektrodë pH me lidhje të dyfishtë, tretësira mbushëse është HI7082 3.5M KCl. Kjo tretësirë ​​nuk përmban argjend.

Lidhës 3,5 mm

HI10530 përdor një lidhës 3,5 mm që e bën lidhjen dhe heqjen e sondës të thjeshtë dhe të lehtë. 

Elektrodat konvencionale janë zakonisht me një lidhje të vetme. Siç përshkruhet nga figura e mësipërme, këto elektroda kanë vetëm një kryqëzim të vetëm midis telit të brendshëm të referencës dhe tretësirës së jashtme. Në kushte të pafavorshme, të tilla si presioni i lartë, temperatura e lartë, tretësira shumë acide ose alkaline, rrjedha pozitive e elektrolitit përmes kryqëzimit shpesh kthehet në të kundërt duke rezultuar me hyrjen e tretësirës së mostrës në ndarjen e referencës. Nëse kjo lihet e pakontrolluar, elektroda e referencës mund të kontaminohet, duke çuar në dështim të plotë të elektrodës. Një problem tjetër i mundshëm me elektrodat me një lidhje të vetme është bllokimi i kryqëzimit për shkak të klorurit të argjendit (AgCl). Argjendi mund të precipitohet lehtësisht në mostrat që përmbajnë buferTris ose metale të rënda. Kur tretësira e elektrolitit bie në kontakt me kampionin, një pjesë e AgCl do të precipitojë në faqen e jashtme të kryqëzimit. Sistemi i kryqëzimit të dyfishtë të Hanna-s, siç nënkupton edhe emri, ka dy kryqëzime, vetëm njëra prej të cilave është në kontakt me kampionin siç tregohet në figurë. Në kushte të pafavorshme, e njëjta tendencë e hyrjes së mostrës është e dukshme. Sistemi i elektrodës së referencës është i ndarë fizikisht nga zona e ndërmjetme e elektrolitit dhe ndotja e elektrodës minimizohet. Mundësia e bllokimit të kryqëzimit zvogëlohet gjithashtu me një elektrodë me lidhje të dyfishtë pasi qeliza e jashtme referuese përdor një tretësirë mbushëse që është "pa argjend". Meqenëse nuk ka argjend të pranishëm, nuk ka formim të precipitatit për të bllokuar kryqëzimin. 

Specifikimet

Specifikime:

Detaje

SKU

HI10530

Përshkrim

Elektrodë dixhitale pH e rimbushshme, e kombinuar, me majë konike

Elektroda referuese

Ag/AgCl

Kryqëzimi / Shpejtësia e Fluksit

qeramike, e trefishtë / 40-50 µL/h

Elektroliti

KCl 3.5M

Presioni maksimal

0.1 bar

Intervali

pH: 0 deri në 12

Temperatura e rekomanduar e funksionimit

-5 deri në 70°C (23 deri në 158°F) - LT

Struktura

Konike (12 x 12 mm)

Sensor temperature

po

Pin që përputhet

jo

Përforcues

po

Materiali i trupit

xham

Kabulli

1 m (3,3')

Përdorimi i Rekomanduar

yndyrna dhe kremra, ujë me pastërti të lartë, mostra dheu, ujë i pijshëm, produkte gjysmë të ngurta, solucione me përcjellshmëri të ulët, emulsione

Lidhja

Lidhës 3,5 mm H

 

 

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara