SKU
FC2020

Elektrodë dixhitale për pH FoodCare me trupin PVDF për produktet e qumështit-FC2020

237,00 € 26.070,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 237,00 EUR (26.070,00 Lekë)

In stock

FC2020 është një elektrodë pH dixhitale me trup PVDF, e mbushur me xhel me një sensor të integruar të temperaturës për matjet e kompensuara të temperaturës në një dizajn të vetëm sonde. Kjo sondë përmban një lidhës 3,5 mm të krijuar ekskluzivisht për t'u përdorur me matësit e banakut Hanna Instruments edge® . Elektroda FC2020 përmban një mikroçip të integruar që ruan llojin e sensorit, numrin serial dhe informacionin e kalibrimit. Ai gjithashtu përmban një dizajn lidhjeje të hapur me elektrolin xhel viskolen, një llambë ndijore e bërë nga xhami me temperaturë të ulët dhe majë me strukturë konike. Kjo konsideratë e dizajnit është ideale për matjet e pH në mostra të tilla si qumështi, kosi, djathi dhe produkte të tjera në industrinë e qumështit. Intervali i rekomanduar i temperaturës së funksionimit është nga 0 në 60°C.  

  • Mikroçip i integruar
  • Majë qelqi konike
  • Open junction

Majë qelqi konike

Dizajni i majës në formë konike lejon depërtimin në trupa të ngurtë, gjysmë të ngurtë dhe emulsione për matjen e drejtpërdrejtë të pH në produktet ushqimore duke përfshirë mishin, djathin, kosin dhe qumështin. Maja e xhamit përdor një formulim të veçantë xhami LT (temperaturë të ulët) me një rezistencë më të ulët prej afërsisht 50 megaohms krahasuar me xhamin GP (për qëllime të përgjithshme) me një rezistencë prej rreth 100 megaohms. Kjo është e dobishme pasi shumë produkte ushqimore ruhen në temperatura të ulëta. Ndërsa temperatura e xhamit zvogëlohet në mostër, rezistenca e xhamit LT do t'i afrohet asaj të xhamit GP. Nëse përdorni xhami GP, rezistenca do të rritet mbi diapazonin optimal, duke ndikuar në matjet.

Open junction

Lëndët e ngurta dhe proteinat e pezulluara që gjenden në produktet ushqimore do të bllokojnë sondën. Ky bllokim do të pengojë qarkun e matjes midis elektrodës së xhamit tregues dhe referencës së brendshme, duke rezultuar në kohë më të ngadaltë të reagimit, lexime të çrregullta dhe zëvendësim të shpeshtë të elektrodës. Dizajni i kryqëzimit të hapur përbëhet nga një ndërfaqe solide xheli (viskoleni) midis mostrës dhe referencës së brendshme Ag/AgCl. Kjo ndërfaqe jo vetëm që parandalon hyrjen e argjendit në mostër, por gjithashtu e bën atë të papërshkueshëm nga bllokimi, duke rezultuar në një përgjigje të shpejtë dhe lexime të qëndrueshme.

Trupi PVDF

Poliviniliden fluori (PVDF) është një plastikë e kategorisë ushqimore që është rezistente ndaj shumicës së kimikateve dhe tretësve, duke përfshirë hipokloritin e natriumit. Ka rezistencë të lartë ndaj gërryerjes, forcë mekanike dhe rezistencë ndaj rrezatimit ultravjollcë dhe bërthamor. PVDF është gjithashtu rezistent ndaj rritjes së kërpudhave.  

Mikroçip i integruar

Mikroçipi i integruar ruan llojin e sensorit, numrin serial dhe informacionin e kalibrimit duke përfshirë datën, kohën, zhvendosjen, pjerrësinë, gjendjen e sondës dhe buferët e përdorur. Ky informacion merret automatikisht nga edge® sapo elektroda të futet në prizë. Aftësia për të transferuar informacion lejon shkëmbimin e sondave pa pasur nevojë të rikalibrohet. Të gjitha matjet e pH kryhen brenda elektrodës dhe transferohen në mënyrë dixhitale në njehsor. Kjo kapërcen çdo problem të zhurmës që lidhet me sistemin tradicional të matjes analoge me rezistencë të lartë. Zhurma elektrike mund të gjenerohet nga një sensor i integruar i temperaturës dhe gjatë punës në një mjedis të lagësht.

 

Specifikimet

Materiali i trupit

PVDF

Referenca

dyfishe, Ag/AgCl

Kryqëzimi / Shkalla e rrjedhjes

I hapur

Elektrolit

xhel

Intervali

pH: 0 deri në 12

Maks. presioni

0.1 bar

Forma e majës

konike (6 x 10 mm)

Temperatura e rekomanduar e funksionimit

0 deri në 60°C (32 deri në 140°F)

Sensor temperature                 

po

Kunjë që përputhet

Jo

Përforcues

po

Kabulli 

1 m (3,3')

Lidhja

Lidhës 3.5 mm

Aplikacion

Produktet e qumështit

 

 

 Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara