SKU
HI96813

REFRAKTOMETËR DIXHITAL PËR MATJEN E SHEQERIT TE VERA HI96813

253,00 € 27.830,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 253,00 EUR (27.830,00 Lekë)

In stock

HI96813 është një refraktometër dixhital I dizejnuar për të matur sheqerin ( %Brix) dhe potencialin alkoolik (%V/V) për verën , lëngjet, mushtin. Ka një saktësi të madhe ±0.2% Brix dhe 0.2% V/V potencial alkoolik.Të gjitha leximet janë automatike ku gjithashtu bëhët automatikisht një kompensim temperature sipas ICUMSA Method Book, këto lexime shfaqen për 1.5 sekonda. Paisja është shumë kollaj e pastrueshmë,thjeshtë pastrojeni me një letër të pastër dhe të butë.

 • madhësia e mostrës 100 μl
 • realizimi I dizajnit perfekt I përshtatshëm
 • Përgjigje prej 1.5 sekonda për leximet e kompensimeve të temperaturës

grapes-vinyard-field

HI96813 konverton indexin refraktiv të mostrës në nivelet e përqindjes së sakarozës në % Brix. Konvertimi I përdorur bëhët sipas ICUMSA METHODS BOOK . Duke qënë se shumica e sheqerit në lëngun e rrushit është fruktozë dhe glukozë dhe jo sakarozë, leximet I referohen zakonisht një vlere të caktuar “Apparent Brix”.

HI96813 lejon përdoruesin e instrumentit të përdor atë sipas nevojave të tij.duhet të kemi parasysh një factor konvertimi midis 0.5 dhe 0.7.

Potenciali alkoolit = (0.5 to 0.70 )* %Brix ----- këtë do ta quajmë C1

Potentiali I Alkoolit (%V/V) = 0.059 x [(2.66 x °Oe) - 30] (C1)

Është një instrument I thjeshtë për tu përdorur nga bërësit e verës për matjen e sheqerit dhe potencialit alkoolit te rrushit në terren ose lab.

 • I krijuar për të kryer analizat e sheqerit dhe potencialit te vera
 • kompensimi I temp bazuar në sakarozë
 • 0-50% varjon Brix me një saktësi ± 0.2% Brix
 • 0-25 % varjon potenciali alkoolit me një saktësi of ± 0.2%

PËRGATITJA E NJË TRETËSIRE SAKAROZE ( % BRIX STANDARTE)

Për ta përgatitur këtë tretësirë veprojmë si më poshtë:

 • marrim një enë kimike dhe e vendosim në peshoren analitike
 • tarojmë peshoren
 • peshojmë X gram sakaroze me përqindje të lartë pastërtie (CAS #: 57-50-1) 
 • shtojmë ujë të distiluar ose të dejonizuar në enë derisa pesha të shkojë 100 g
 • përzierjet me përqindje më të larta se 65% duhet të përzihen shumë mirë dhe të ngrohen në banjo mari 40 gradë celcius
 • tretësira do të quhet e përfunduar kur sakaroza të jetë shkrirë plotësisht, dhe lëreni të ftohet

 

Shembull për të përgatitur një tretësire 25% sakaroze

%Brix

Sakaroza (g)

Uji (g)

Total (g)

25

25.000

75.000

100.00

Refractive_Index_Diagrams

INDEKSI REFRAKTIV

HI96813 kryen matje bazuar në në një shembull të indeksit refraktiv.indeksi I matur ka të bëj me sesa dritë kalon në mostër. Në varësi të mostrës dhe komponentëve që ajo përmban drita do të reflektoj ndryshe. HI96813 përdor dritën LED, prizëm dhe lente për ti bërë këto matje si përqëndrimi, densiteti sa më të sakta.

Ndryshimet e temperaturës do të reflektojnë leximet e refraktometrit (saktësinë e tyre), kështu që kompensimi I temperaturës është shumë I rekomanduarpër rezultate më të sakta. Ky instrument matës përmban një sensor temperature të implementuar në të për ta bërë këtë kompensimin e nevojshëm.

CILËSITË

-KALIBRIMI ( 1 PIKË )

Kalibrojeni duke përdorur ujë të distiluar ose të dejonizuar

-MOSTRA NË SASI TË VOGLA

Mostra e përdorur duhet të jetë (100 μl)

-REZULTATE TË SHPEJTA DHE TË SAKTA

Leximet na shfaqen për afërsisht 1.5 sekonda

-DUAL-LEVEL  LCD

Dual – level LCD paraqet °Baume dhe leximet e temperaturës

-TREGUESI I BATERISË

Në rastin së bateria juaj do të jetë drejtë përfundimit instrumenti do t’ju njoftoj

-FIKJE AUTOMATIKE

Për të rritur jetën e baterisë suaj instrumenti fiket automatikisht pas 3 minutave që ju nuk jeni duke e përdorur

-IP65 WATER RESISTANT

Instrumenti është dizejnuar mjaft mirë për të punuar në kushtë laboratorike dhe në terren

-PASTROHET SHUMË LEHTË

-KOMPENSIMI I TEMPERATURËS BËHËT SHUMË LEHTË

Specifikimet 

SKU

HI96813

Sasia e sheqerit Range

0 ne 50% Brix; 0 ne 25% V/V Pot.Alcohol

Sasia e sheqerit Rezolucioni

0.1% Brix; 0.1% V/V Pot. Alcohol

Sasia e sheqerit Saktesia

±0.2% Brix; ±0.2 %V/V Pot.Alcohol

Temperatura Range

0.0 ne 80.0°C (32.0 ne 176.0°F)

Temperatura Rezolucioni

0.1°C (0.1°F)

Temperatura Saktesia

±0.3°C (±0.5°F)

Automatik Shut-Off

3 minuta pasi nuk perdoret

Tipi i baterise/ Jeta e baterise

9V / afersisht 5000 lexime

Enclosure Rating

IP65

Dimensione

192 x 102 x 67 mm (7.6 x 4.01 x 2.6”)

Pesha

420 g (14.8 oz.)

Burimi i drites se refraktometrit

LED i verdhe

Kompensimi i temperatures se refraktometrit

automatik midis 10 dhe 40°C (50 ne 104°F)

Vellimi minimal i mostres

100 μL (te mbuloj prizmin total)

Qeliza e mostres

stainless steel dhe prizem qelqi

Koha e matjes

afersisht 1.5 sekonda

Informacion*

vjen se bashku me baterite dhe manualin 

Garancia

2 vite

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara