SKU
HI96814

REFRAKTOMETËR DIXHITAL PËR MATJEN E SHEQERIT TE VERA HI96814

253,00 € 27.830,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 253,00 EUR (27.830,00 Lekë)

In stock

HI96814 është një refraktometër dixhital I dizejnuar për të matur sheqerin ( %Brix, °Oe and °KMW) dhe potencialin alkoolik (%V/V) për verën , lëngjet, mushtin. Ka një saktësi të madhe ±0.2% Brix dhe ±1°Oe and ±0.2°KMW.Të gjitha leximet janë automatike ku gjithashtu bëhet automatikisht një kompensim temperature sipas ICUMSA Method Book, këto lexime shfaqen për 1.5 sekonda. Paisja është shumë kollaj e pastrueshmë,thjeshtë pastrojeni me një letër të pastër dhe të butë.

  • madhësia e mostrës 100 μl
  • realizimi I dizajnit perfekt I përshtatshëm
  • Përgjigje prej 1.5 sekonda për leximet e kompensimeve të temperaturës

grapes-vinyard-field

 

HI96814 konverton indexin refraktiv të mostrës në nivelet e përqindjes së përqëndrimit të sakarozës ,% Brix. Konvertimi I përdorur bëhët sipas ICUMSA METHODS BOOK . Duke qënë se shumica e sheqerit në lëngun e rrushit është fruktozë dhe glukozë dhe jo sakarozë, leximet I referohen zakonisht një vlere të caktuar “Apparent Brix”.

Përvec % Brix, HI96814 përfshin dhe dy matje të tjera të përdorura në industrinë e verës: °Oechsle dhe °KMW.

°Oechsle (°Oe) është e përdorur gjerësisht në Gjermani,Zvicër, Luksemburg për të matur sasinë e sheqerit në musht. °Oe scale bazohen në 20°C ((S.G.(20/20)) edhe është shifra e tretë pas presjes. Një °Oe është afërsisht e barabartë me 0.2 % Brix.

°Oe = [(S.G.(20/20)) - 1] x 1000

°Klosterneuburger Mostëaage (°KMW) përdor në Austri për të matur sheqerin te mushti. °KMW lidhet me °Oe sipas ekuacionit: °Oe = °KMW x [(0.022 x °KMW) + 4.54] 1 °KMW është afërsisht I barabartë me 1% Brix ose 5 °Oe. °KMW njihet gjithashtu si °Babo.

potenciali alkoolit është vlera e përmbajtjes së alkoolit në verën e përfunduar  (% vol/vol), dhe qëndron si një marrëdhënie midis alkoolit dhe sheqerit. Kjo marrëdhenie varet nga shumë factor si lloji I rrushit, pjekja e rrushit, rajoni I rritur , fermentimi dhe temperature.

HI96814 është një instrument tepëri lehtë për tu përdorur nga prodhuesit e verës për të matur sheqerin te vera , mushti në terren apo në laborator.

-I dizenjuar për prodhuesit e verës

-Realizon kompensimin e temperaturës ( algoritma)

  • - 0 në 50 % Brix range me një ± 0.2% Brix accuracy
  • 0 në 230° Oechsle range me një  ± 1 °Oe accuracy
  • 0 në 42° KMW range me një ± 0.1° KMW accuracy

Shembuj të përgatitjes së tretësirës 25% sakarozës:

%Brix

Sakaroze (g)

Uji (g)

Total (g)

25

25.000

75.000

100.00

 

Refractive_Index_Diagrams

INDEKSI REFRAKTIV

HI96814 kryen matje bazuar në në një shembull të indeksit refraktiv.indeksi I matur ka të bëj me sesa dritë kalon në mostër. Në varësi të mostrës dhe komponentëve që ajo përmban drita do të reflektoj ndryshe. HI96814 përdor dritën LED, prizëm dhe lente për ti bërë këto matje si përqëndrimi, densiteti sa më të sakta.

Ndryshimet e temperaturës do të reflektojnë leximet e refraktometrit (saktësinë e tyre), kështu që kompensimi I temperaturës është shumë I rekomanduarpër rezultate më të sakta. Ky instrument matës përmban një sensor temperature të implementuar në të për ta bërë këtë kompensimin e nevojshëm.

CILËSITË

-KALIBRIMI ( 1 PIKË )

Kalibrojeni duke përdorur ujë të distiluar ose të dejonizuar

-MOSTRA NË SASI TË VOGLA

Mostra e përdorur duhet të jetë (100 μl)

-REZULTATE TË SHPEJTA DHE TË SAKTA

Leximet na shfaqen për afërsisht 1.5 sekonda

-DUAL-LEVEL  LCD

Dual – level LCD paraqet matjet e realizuara dhe leximet e temperaturës

-TREGUESI I BATERISË

në rastin së bateria juaj do të jetë drejtë përfundimit instrumenti do t’ju njoftoj

-FIKJE AUTOMATIKE

Për të rritur jetën e baterisë suaj instrumenti fiket automatikisht pas 3 minutave që ju nuk jeni duke e përdorur

-IP65 WATER RESISTANT

Instrumenti është dezejnuar mjaft mirë për të punuar në kushtë laboratorike dhe në terren

-PASTROHET SHUMË LEHTË

-KOMPENSIMI I TEMPERATURËS BËHËT SHUMË LEHTË

 

SKU

HI96814

Sasia e sheqerit Range

0 ne 50% Brix; 0 ne 230°Oechsle; 0 ne 42°KMW

Sasia e sheqerit Rezolucioni

0.1% Brix; 1°Oechsle; 0.1°KMW

Sasia e sheqerit Saktesia

±0.2% Brix; 1°Oechsle ±0.2°KMW

Temperatura Range

0.0 ne 80.0°C (32.0 ne 176.0°F)

Temperatura Rezolucioni

0.1°C (0.1°F)

Temperatura Saktesia

±0.3°C (±0.5°F)

Automatik Shut-Off

3 minuta pasi nuk perdoret

Tipi dhe jeta e baterise

9V / afersisht  5000 lexime

Enclosure Rating

IP65

Dimensionet

192 x 102 x 67 mm (7.6 x 4.01 x 2.6”)

Pesha

420 g (14.8 oz.)

Drita e burimit te refraktometrit

LED i verdhe

Kompensimi i temperatures se refraktometrit

automatik midis 10 dhe 40°C (50 ne 104°F)

Vellimi minimal i mostres

100 μL (te mbuloj totalisht prizmin)

Qeliza e mostres

stainless steel dhe prizem qelqi

Koha e matjes

afersisht 1.5 sekonda

Informacion*

vjen se bashku me baterite dhe manualin e perdorimit

Garancia

2 vite

 

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara