SKU
HI96816

REFRAKTOMETËR DIXHITAL PËR MATJEN E SHEQERIT TE VERA HI96816

253,00 € 27.830,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 253,00 EUR (27.830,00 Lekë)

In stock

HI96816 është një refraktometër dixhital I dizejnuar për të matur  potencialin alkoolik (%V/V) për verën , lëngjet, mushtin sipas rregullit NO 2676/90 të komisionit të Komunitetit Ekonomik Europian.Ka një saktësi të madhe prej 0.2% V/V potencial alkoolik.Të gjitha leximet janë automatike ku gjithashtu bëhet automatikisht një kompensim temperature sipas ICUMSA Method Book, këto lexime shfaqen për 1.5 sekonda. Paisja është shumë kollaj e pastrueshme,thjeshtë pastrojeni me një letër të pastër dhe të butë.

 • Madhësia e mostrës 100 μl
 • Realizimi i dizajnit perfekt i përshtatshëm
 • Përgjigje prej 1.5 sekonda për leximet e kompensimeve të temperaturës

grapes-vinyard-field

HI96816 ka një lakore potenciali bazuar në NO 2676/90 të komisionit të Komunitetit Ekonomik Europian të 17 shtatorit 1990. Kjo lakore bazohet në ekuacionin:

Potenciali alkoolik %V/V = g/L sheqer / 16.83

 • I dizenjuar për të matur potencialin alkoolit te vera dhe mushti
 • Kompensim automatik I temperatures
 • 9 në 56.8 %V/V range me një saktësi prej ±0.2 % V/V

Kjo saktësi e instrumentit mund të konfirmohet duke përgatitur një solucion standart % Brix. Pas kalibrimit, kjo tretësire 25% vendoset në matës, shtypni READ disa herë derisa të shfaqen vlerat e %Brix. Ky instrument përmban një sensor temperature dhe është I programuar që të kryej kompensimin e temperaturës ( algoritma).

Përgatitja e një tretësire sakaroze ( % Brix standarte)

Për ta përgatitur këtë tretësirë veprojmë si më poshtë:

 • Marrim një enë kimike dhe e vendosim në peshoren analitike
 • Tarojmë peshoren
 • Peshojmë x gram sakaroze me përqindje të lartë pastërtie (cas #: 57-50-1) 
 • Shtojmë ujë të distiluar ose të dejonizuar në enë derisa pesha të shkojë 100 g
 • Përzierjet me përqindje më të larta se 65% duhet të përzihen shumë mirë dhe të ngrohen në banjo mari 40 gradë celcius
 • Tretësira do të quhet e përfunduar kur sakaroza të jetë shkrirë plotësisht, dhe lëreni të ftohet

Refractive_Index_Diagrams

INDEKSI REFRAKTIV

HI96816 kryen matje bazuar në në një shembull të indeksit refraktiv.indeksi I matur ka të bëj me sesa dritë kalon në mostër. Në varësi të mostrës dhe komponentëve që ajo përmban drita do të reflektoj ndryshe. HI96816 përdor dritën LED, prizëm dhe lente për ti bërë këto matje si përqëndrimi, densiteti sa më të sakta.

Ndryshimet e temperaturës do të reflektojnë leximet e refraktometrit (saktësinë e tyre), kështu që kompensimi I temperaturës është shumë I rekomanduar për rezultate më të sakta. Ky instrument matës përmban një sensor temperature të implementuar në të për ta bërë këtë kompensimin e nevojshëm.

 

CILËSITË

-KALIBRIMI ( 1 PIKË )

Kalibrojeni duke përdorur ujë të distiluar ose të dejonizuar

-MOSTRA NË SASI TË VOGLA

Mostra e përdorur duhet të jetë (100 μl)

-REZULTATE TË SHPEJTA DHE TË SAKTA

Leximet na shfaqen për afërsisht 1.5 sekonda

-DUAL-LEVEL  LCD

Dual – level LCD paraqet °Baume dhe leximet e temperaturës

-TREGUESI I BATERISË

Në rastin së bateria juaj do të jetë drejtë përfundimit instrumenti do t’ju njoftoj

-FIKJE AUTOMATIKE

Për të rritur jetën e baterisë suaj instrumenti fiket automatikisht pas 3 minutave që ju nuk jeni duke e përdorur

-IP65 WATER RESISTANT

Instrumenti është dizejnuar mjaft mirë për të punuar në kushtë laboratorike dhe në terren

-PASTROHET SHUMË LEHTË

-KOMPENSIMI I TEMPERATURËS BËHËT SHUMË LEHTË

SKU

HI96816

Sasia e sheqerit Range

4.9 ne 56.8% V/V pot. alcohol; (10 ne 75% Brix)*

Sasia e sheqerit Rezolucioni

0.1 %V/V Pot. Alcohol

Sasia e sheqerit Saktesia

±0.2 %V/V Pot. Alcohol

Temperatura Range

0.0 ne 80.0°C (32.0 ne 176.0°F)

Temperatura Rezolucioni

0.1°C (0.1°F)

Temperatura Saktesia

±0.3°C (±0.5°F)

Automatik Shut-Off

3 minuta pasi nuk perdoret

Tipi i baterise/ Jeta e saj

9V / afersisht 5000 lexime

Enclosure Rating

IP65

Dimensionet

192 x 102 x 67 mm (7.6 x 4.01 x 2.6”)

Pesha

420 g (14.8 oz.)

Burimi i drites se refraktometrit

 LED i verdhe

Kompensimi i temperatures refraktometrit

automatik midis 10 dhe 40°C (50 dhe 104°F)

Vellimi minimal i mostres

100 μL per te mbuluar prizmin total

Qeliza e mostres

stainless steel dhe prizem qelq 

Koha e matjes

afersisht 1.5 sekonda

Informacion*

permban manualin dhe baterite

Garancia

2 vite

 

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara