SKU
HI96841

Refraktometër dixhital për matjen e sheqerit ne fazat e para të prodhimit të birrës - HI96841

253,00 € 27.830,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 253,00 EUR (27.830,00 Lekë)

In stock

Refraktometri dixhital i Hanës mat përmbajtjen e sheqerit ne fazat e para të prodhimit të birrës dhe e konverton atë në °Plato me shtytjen e një butoni të vetëm. HI96841 është ndërtuar  për përdorim në një mjedis të shpejtë (1.5-sekonda përgjigje), i thjeshtë për t'u përdorur dhe i saktë për të ±0.2 °Plato me kompensim automatik të temperaturës.

 • Madhësi e vogël e mostrës, e vogël sa dy pika metrike (0.1 mL).
 • Kalibrimi me një buton e bën instalimin të shpejtë dhe të lehtë.
 • Rezultatet e shpejta dhe të sakta shfaqen për 1.5 sekonda.

Hanna Instruments HI96841 kombinon formën dhe funksionin në një njësi kompakte. Duke shfaqur një kohë reagimi prej 1.5 sekondash, HI96841 mat indeksin refraktiv të mostrës dhe e konverton atë në °Plato me kompensim të temperaturës. Ekrani lCD i përmirësuar i lehtë për t'u lexuar shfaq njësitë e temperaturës (°C ose °F) dhe matjet njëkohësisht. Mbrojtësit rezistentë ndaj ujit IP65 të HI96841 dhe pusi i vulosur i mostrave janë ndërtuar për të kryer në kushte të vështira, duke e bërë atë të përshtatshme për përdorim në çdo fabrikë birre.

Shkalla °Plato është një mënyrë për të kuantifikuar përqendrimin e sheqernave dhe të ngurta të tretura në fazën e parë. Kjo matje mund të tregojë përmbajtjen e mundshme të alkoolit të birrës së përfunduar. HI96841 konverton indeksin refraktiv të leximit në °Plato bazuar në tabelat e mbajtura nga Komisioni Ndërkombëtar për Metodat Uniforme të Analizës së Sheqerit (ICUMSA) dhe Shoqëria Amerikane e Kimistëve Breëing (ASBC).

 • Projektuar për analizën e sheqerit ëort
 • Algoritmet e kompensimit të temperaturës bazuar në tretësirën e sukrozës

0 deri në 30 °Platoni me ± 0.2 °Platoni

 

Refractive_Index_Diagrams

Treguesi refraktiv

HI96841 merr matjet bazuar në indeksin refraktiv të një mostre. Një tregues refraktiv është një matje e mënyrës se si drita sillet ndërsa kalon nëpër mostër. Në varësi të përbërjes së mostrës, drita do të refraktojë dhe të reflektojë ndryshe. Duke matur këtë aktivitet me një sensor të imazhit linear, indeksi refraktiv i mostrës mund të vlerësohet dhe të përdoret për të përcaktuar vetitë e tij fizike si përqendrimi dhe densiteti. Përveç sensorit linear të imazhit, HI96841 përdor një dritë LED, prizëm dhe lente për të bërë matjen e mundshme.

Variacionet e temperaturës do të ndikojnë në dendësinë e një tretësire bazuar në përbërjen që është e pranishme. Në refraktometin digjital, përdorimi i kompensimit të temperaturës është i nevojshëm për rezultate të sakta. HI96841 përmban një sensor temperature të ndërtuar dhe është programuar me algoritme të kompensimit të temperaturës në përputhje me ICUMSA Methods Book për një përqind nga tretësira e sukrosez në peshë.

Ndërhyrja e alkoolit

Duhet të theksohet se sapo fermentimi fillon, etanoli dhe sheqeri i mbetur ndërhyjnë me njëri-tjetrin dhe parandalojnë një lexim të saktë të vlerës Brix të sheqerit tuaj të mbetur.. Për këtë arsye, ky refraktometër nuk mund të përdoret me birrë të përfunduar ose pije të tjera të fermentuara.

 

Veçoritë e përmbledhura


Kalibrimi me një pikë

 • Kalibrim me ujë të distiluar ose të deionizuar


Madhësi e vogël e mostrës

 • Madhësia e mostrës mund të jetë e vogël si 2 pika metrike (100 μl)


Kompensimi automatik i temperaturës (ATC)

 • Mostrat kompensohen automatikisht për variacionet e temperaturës


Rezultate të shpejta dhe të sakta

 • Leximet shfaqen për rreth 1.5 sekonda


LCD e nivelit të dyfishtë

 • LCD e nivelit të dyfishtë shfaq matjen dhe leximet e temperaturës njëkohësisht
 • Vendi ku vendoset mostra
  I lehtë për t'u pastruar dhe rezistent ndaj korrozionit
 • Treguesi i baterisë Niveli i baterisë i mbetur në nisje dhe treguesi i ulët i baterisë
 • Fikje automatike Për të ruajtur jetëgjatësinë e baterisë matësi fiket automatikisht pas tre minutave mospërdorim
 • IP65
  rezistent ndaj ujit Kaseta plastike ABS rezistente ndaj ujit,

 

 

Specifikimet

SKU

HI96841

Range

0 deri në 30 °Platoni

Tretësira e përmbajtjes së sheqerit

0,1 °Platoni

Saktësia e përmbajtjes së sheqerit

±0,2 °Platoni

Gama e temperaturës

0.0 deri në 80.0°C (32.0 deri në 176.0°F)

Rezolucioni i temperaturës

0.1°C (0.1°F)

Saktësia e temperaturës

±0.3°C (±0.5°F)

Fikja automatike

pas tre minutave mospërdorim

Lloji i baterisë / jeta

9V / rreth 5000 lexime

Vlerësimi i rrethimit

IP65

Dimensionet

192 x 102 x 67 mm (7.6 x 4.01 x 2.6")

Pesha

420 g (14.8 oz.)

Burimi i dritës refraktometër

LED e verdhë

Kompensimi i temperaturës refraktometër

automatike midis 10 dhe 40°C (50 deri në 104°F)

Volumi minimal i mostrës

100 μL (për të mbuluar prizmin krejtësisht)

Qeliza e mostrës

unazë çelik inoks dhe prizëm xhami prej stralli

Koha e matjes

rreth 1.5 sekonda

Informacione*

I pajisur me bateri dhe manual instruksione.

Garanci

2 vjet

 

 

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara