SKU
HI96800

Refraktometri dixhital për analizimin e sheqerit në të gjithë sektorët e industrisë ushqimore - HI96800

400,00 € 44.000,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 400,00 EUR (44.000,00 Lekë)

In stock

Refraktometri i ri dixhital HI96800 i Hanna-s mat Indeksin e Përthyerjes dhe i shfaq rezultatet në formën e temperaturës së kompensuar (nD20) dhe në formën e temperaturës jo të kompensuar (nD) në nje ekran LCD. Struktura intuitive dhe saktësia e saktë e HI96800 siguron funksionim të lehtë dhe lexime të besueshme çdo herë. Indeksi i Përthyerjes matet për të përcaktuar përbërjen e një lëngu dhe për të vlerësuar përqendrimin dhe densitetin e tij. Përdoret nga shumë industri, duke përfshirë atë farmaceutike, ushqimore dhe mjedisore, si një tregues i rëndësishëm i cilësisë dhe qëndrueshmërisë. HI96800 gjithashtu konverton Indeksin Refraktiv në % Brix me shtypjen e një butoni të vetëm.

 • Madhësia e mostrës sa 2 pika metrike (100 μl)
 • E mbyllur mire në çelik inoks me prizëm optik të shkallës së lartë të bërë nga xhami strall
 • Koha e shpejtë e përgjigjes prej 1,5 sekondash për leximet me temperature të kompensuar

Refraktometri i ri dixhital HI96800 i Hanna Instruments ka një structure kompakte. Duke shfaqur një kohë përgjigjeje prej 1,5 sekondash, HI96800 mat indeksin e thyerjes nga 1,3330 në 1,5040 me kompensimin e temperaturës (nD20) dhe nga 1,3300 në 1,5080 pa kompensim të temperaturës (nD).  Refraktometri gjithashtu konverton indeksin e thyerjes në % Brix (0-85%). Kalibrimi me një buton e bën konfigurimin të shpejtë dhe të lehtë.

Ekrani LCD i përmirësuar, i lehtë për t'u lexuar shfaq njësitë e temperaturës (°C ose °F) dhe matjet e indeksit të përthyerjes në të njëjtën kohë. Duke shtypur tastin 'Range', përdoruesit mund të kalojnë lehtësisht midis indeksit të thyerjes (nD), indeksit të thyerjes (nD20) dhe leximeve % Brix ndërsa janë në modalitetin e matjes. Kutia IP65 rezistente ndaj ujit dhe struktura e HI96800 janë ndërtuar për të funksionuar në kushte të vështira, duke e bërë atë të përshtatshëm për përdorim në terren ose në laborator.

 

 

 

Indeksi i Përthyerjes

 

HI96800 paraqet matjet e indeksit të përthyerjes së një mostre. Indeksi i përthyerjes është një matje e mënyrës se si drita sillet kur kalon nëpër mostër. Në varësi të përbërjes së mostrës, drita do të thyhet dhe reflektohet ndryshe.  Indeksi i thyerjes së mostrës mund të vlerësohet dhe përdoret për të përcaktuar vetitë e tij fizike si përqendrimi dhe dendësia. HI96800 përdor një dritë LED, prizëm dhe lente për të bërë të mundur matjen.

Ndryshimet në temperaturë do të ndikojnë në saktësinë e leximeve të indeksit të thyerjes, kështu që përdorimi i kompensimit të temperaturës rekomandohet shumë për rezultate të besueshme. HI96800 përmban një sensor të integruar të temperaturës dhe është i programuar me algoritme të kompensimit të temperaturës në përputhje me Standardin e Librit të Metodave të ICUMSA për një tretësirë ​​saharoze  me përqendrim të njohur në 20°C. Këto algoritme kompensimi ndryshojnë në bazë të parametrit që matet. Përdoruesi mund të kalojë midis leximeve të kompensimit të temperaturës (nD20), jo-temperaturës (nD) dhe temperaturës së kompensuar % Brix duke shtypur tastin 'Range' ndërsa është në modalitetin e matjes.

 

Veçoritë:

Kalibrimi me një pikë

 • Kalibroni me ujë të distiluar ose të dejonizuar

 Madhësia e vogël e mostrës

 • Madhësia e kampionit mund të jetë aq e vogël sa 2 pika metrike (100 μl)

Treguesit e baterisë

 • Në ekran shfaqet gjithmonë niveli i baterisë

LCD i përmirësuar me dy nivele

 • Ekrani i madh LCD shfaq nD20, nD ose % Brix dhe leximet e temperaturës njëkohësisht

Rezultate të shpejta dhe të sakta

 • Leximet shfaqen në afërsisht 1,5 sekonda

Fikja automatike

 • Ruan jetëgjatësinë e baterisë duke u fikur automatikisht pas tre minutash pasiviteti

Mbrojtje rezistente ndaj ujit IP65

 • Shtresë plastike ABS rezistente ndaj ujit, e krijuar për të funksionuar në kushte laboratorike dhe në terren.

Qezila e vendosjes së mostrës

 • E lehtë për t'u pastruar dhe rezistente ndaj korrozionit

Kompensimi automatik i temperaturës (ATC)

 • Kompenson automatikisht ndryshimet e temperaturës

 

Specifikime

Specifikime

Detaje

SKU

HI96800

Intervali i përmbajtjes së sheqerit

0,0 deri në 85,0% Brix; 1,3300 deri në 1,5080 nD; 1,3330 deri në 1,5040 nD20

Rezolucioni i përmbajtjes së sheqerit

0,1 % Brix; 0,0001 nD; 0,0001 nD20

Saktësia e përmbajtjes së sheqerit

±0,2% Brix; ±0.0005 nD; ±0,0005 nD20

Intervali  i temperaturës

0,0 deri në 80,0°C (32,0 deri në 176,0°F)

Rezolucioni i temperaturës

0,1°C (0,1°F)

Saktësia e temperaturës

±0,3°C (±0,5°F)

Fikja automatike

pas tre minutash mospërdorim

Lloji / Jetëgjatësia e baterisë

9V / rreth 5000 lexime

Struktura

IP65

Dimensionet

192 x 102 x 67 mm (7,6 x 4,01 x 2,6”)

Pesha

420 g (14,8 oz.)

Burimi i dritës së refraktometrit

LED i verdhë

Kompensimi i temperaturës së refraktometrit

automatike ndërmjet 10 dhe 40°C (50 deri në 104°F)

Vëllimi minimal i mostrës

100 μL (për të mbuluar plotësisht prizmin)

Qeliza e mostrës

unazë inox dhe prizëm xhami stralli

Koha e matjes

rreth 1.5 sekonda

Informacion*

Furnizohet me bateri dhe manual me udhëzime.

Garancia

2 vite

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara