SKU
HI99121

MATËS I DREJTËPËRDREJTE I PH TË TOKËS - HI99121

547,00 € 60.170,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 547,00 EUR (60.170,00 Lekë)

In stock

HI99121 është matësi i përsosur portativ për matjen e drejtpërdrejtë të pH të tokës. Me sondën HI99121 dhe HI1292D të përforcuar paraprakisht të pH dhe temperatures për tokën, përdoruesit mund të testojnë pH-në e tokës drejtpërdrejt ose pas përgatitjes së një pluhuri dheu me ujë të dejonizuar. HI1292D përmban një majë konike, të thyer që mund të futet drejtpërdrejt në tokë të lagësht ose të butë. Për tokat më të forta, kiti përfshin një aksesorë plastikë për të shpuar tokën.

Matjet e njëkohshme të pH dhe temperaturës në një ekran të madh LCD me dy linja

 • Dizajn i përshtatshëm për përdoruesit me dy butona
 • Sonda specifike për aplikim
 • Këllëf i papërshkueshëm nga uji IP67
 • Lidhja e sondës së papërshkueshme nga uji
 • Treguesi i gjendjes së sondës
 • Kalibrim automatik i pH-së në një ose dy pika
 • Etiketat e kalibrimit në ekran
 • mV e matjes së pH për kontrollin e elektrodës
 • Njësi e zgjedhur e temperaturës (°C ose °F)
 • Funksioni i fikjes automatike
 • Treguesi i jetëgjatësisë së baterisë dhe zbulimi i baterisë së ulët
 • Tretësirë për përgatitjen e tokës

 

PËRSHKRIMI

Toka mund të jetë acide, neutrale ose alkaline, sipas vlerës së pH. Shumica e bimëve preferojnë një interval pH nga 5,5 në 7,5; por disa lloje preferojnë më shumë toka acide ose alkaline. Megjithatë, çdo bimë kërkon një gamë të caktuar pH, për rritje optimale. PH ndikon fuqishëm në disponueshmërinë e lëndëve ushqyese dhe praninë e mikroorganizmave dhe bimëve në tokë. Për shembull, kërpudhat preferojnë kushtet acidike, ndërsa shumica e baktereve, veçanërisht ato që furnizojnë bimët me lëndë ushqyese, kanë një preferencë për tokat mesatarisht acide ose pak alkaline. Në fakt, në kushte shumë acide, fiksimi i azotit dhe mineralizimi i mbetjeve bimore reduktohet. Bimët thithin lëndët ushqyese të tretura në ujin e tokës dhe tretshmëria e lëndëve ushqyese varet kryesisht nga vlera e pH. Prandaj, disponueshmëria e elementeve është e ndryshme në nivele të ndryshme pH. Çdo bimë ka nevojë për elementë në sasi të ndryshme dhe kjo është arsyeja pse çdo bimë kërkon një gamë të veçantë pH për të optimizuar rritjen e saj. Për shembull, hekuri, bakri dhe mangani nuk janë të tretshëm në një mjedis alkalik. Kjo do të thotë që bimët që kanë nevojë për këto elemente duhet teorikisht të jenë në një lloj toke acid. Azoti, fosfori, kaliumi dhe squfuri, nga ana tjetër, janë lehtësisht të disponueshëm në një interval pH afër neutralitetit. Për më tepër, vlerat jonormale të pH, rrisin përqendrimin e elementëve toksikë për bimët. Për shembull, në kushte acidike, mund të ketë një tepricë të joneve të aluminit në sasi të tilla që bima nuk mund t'i tolerojë. Efektet negative në strukturën kimike dhe fizike janë gjithashtu të pranishme kur vlerat e pH janë shumë larg kushteve neutrale (ndarja e agregateve, një tokë më pak e përshkueshme dhe më kompakte).

Matësi HI99121 përmban një ekran të madh LCD me shumë nivele i cili shfaq njëkohësisht lexime të pH dhe temperaturës me rezolucion pH 0,01 dhe një saktësi prej ±0,05 pH. Ekrani LCD ka gjithashtu tregues për statusin dhe qëndrueshmërinë e kalibrimit, si dhe mesazhe udhëzuese në ekran. HI99121 ka shumë veçori të avancuara që gjenden në instrumentet portative më të shtrenjta, duke përfshirë kalibrimin automatik, njohjen e buferit dhe kompensimin e temperaturës. Niveli i përqindjes së baterisë shfaqet në nisje duke paralajmëruar përdoruesin për fuqinë e mbetur të baterisë që është në dispozicion. HI1292D i furnizuar është një elektrodë pH e përforcuar me trup qelqi me një sensor të integruar të temperaturës, i projektuar posaçërisht për matjen e pH në tokë.

Specifikime

pH Range 

-2.00 deri 16.00 pH / -2.0 deri në 16.0 

PH Rezolucioni

0.01 pH / 0.1 

pH Saktësia 

(@25°C/77°F) ±0.02 pH / ±0.1 

pH Kalibrimi 

 

Automatike, një ose dy pika të zgjedhura buferi standard: 4.01; 7.01; 10.01 ose NIST: 4.01; 6.86; 9.18 

Gama pH-mV 

±825 

rezolucion mV 

mV Saktësia (@25°C/77°F) 

±1 

Gama e temperaturës mV 

-5.0 deri në 105.0°C; 23.0 deri në 221.0°F 

Rezolucion

0.1°C; 0.1°F 

Saktësia(@25°C/77°F) 

 

±0.5°C (deri në 60°C), ±1.0°C (jashtë); ±1.0°F (deri në 140°F), ±2.0°F (jashtë) 

Specifikim shtesë 

 

Kompensimi i temperaturës 

automatike, nga -5.0 në 105.0°C (23.0 deri në 221.0°F) 

Sonda 

 

(përfshirë) Hi12923 trupi prej qelqi, para-amplifikuar elektroda pH për matjen e tokës me sensor të brendshëm të temperaturës, lidhësi DIN dhe 1 m (3.3') kabllo 

Lloji i baterisë 

1.5V AAA (3) përafrim. 1400 orë përdorim të vazhdueshëm 

Mjedisi 

0 deri në 50°C (32 deri 122°F); Rh max. 100% 

Dimensionet 

 

154 x 63 x 30 mm (6.1 x 2.5 x 1.2") Masa matëse (me bateri) 196 g (6.91 oz.) 

Mbrojtja e rastit të shkeljes 

Vlerësimi IP67 

Informacion*

 

HI99121 vijnë me sondë HI12923 pH/temperaturë me trup xhami dhe lidhës Quick Connect DIN me kabëll 1m (3.3'), pH 4.01 dhe 7.01 Sachets Buffer, HI700663 zgjidhje pastrimi elektrode sachet për depozitat e dheut, soba për pastrimin e elektrodave HI700664 sachet për depozita humusi, zgjidhje për përgatitjen e tokës HI721319, 100 mL beaker, 1.5V AAA bateri (3), çertifikata e kalibrimi të matësit, çertifikata e kalibrimi i sondave, manuali i udhëzimit dhe kutia mbajtëse e thyer HI710142. 

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara