SKU
FC215D

Elektroda e pH për ujin e pijshëm - FC215D

210,00 € 23.100,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 210,00 EUR (23.100,00 Lekë)

In stock

FC215D është një elektrodë pH me një lidhje të vetme me trup qelqi, e rimbushshme, me një lidhës DIN. Kjo elektrodë ka një kryqëzim të trefishtë qeramik në qelizën e jashtme të referencës dhe llamba e sensorit të pH është bërë me xham me temperaturë të ulët. Këto konsiderata të projektimit janë ideale për matjet e pH të ujit të pijshëm dhe mostrave me përçueshmëri të ulët. FC215D është sonda zëvendësuese e pH/temperaturës e furnizuar me matësin portativ të pH HI99192 për ujin e pijshëm.

  • Kryqëzim i trefishtë qeramike
  • Sensori i integruar i temperaturës
  • Elektroda e rimbushshme

Hanna Instruments ofron një shumëllojshmëri të gjerë elektrodash pH që janë të dizajnuara për shumë aplikacione të ndryshme. Lloji i xhamit që përdoret për të përcaktuar pH, forma e llambës, materiali i trupit, lloji i kryqëzimit, lloji i referencës dhe elektrolitit të përdorur janë vetëm disa nga konsideratat e projektimit.

FC215D përdor xhamin me temperaturë të ulët (LT), llambë sferike, trup qelqi, kryqëzim të trefishtë qeramik dhe mund të rimbushet me 3,5M KCl + AgCl.

Formulimi i xhamit me temperaturë të ulët

Matja e pH e tretësirave në temperatura të ulëta mund të jetë e vështirë për shkak të efektit që ka temperatura në rezistencën e membranës së qelqit. Një elektrodë standarde pH përdor xhamin për qëllime të përgjithshme (GP) dhe ka një rezistencë prej 100 megaohm në 25°C. Kjo rezistencë do të rritet me uljen e temperaturës. Nëse rezistenca rritet mbi një interval optimal, atëherë matja do të ndikohet. Disa elektroda pH përdorin xham me temperaturë të ulët (LT) për membranën e qelqit të ndjeshme ndaj pH. Rezistenca e xhamit LT është rreth 50 megaohm në 25°C. Ndërsa temperatura e xhamit ulet, rezistenca e xhamit LT i afrohet rezistencës së xhamit GP. FC215D është bërë me xham LT dhe është i përshtatshëm për t'u përdorur me mostra që masin nga 0 deri në 70°C.

Llambë sferike

Llamba sferike është për përdorim të përgjithshëm. Forma të tjera majash përfshijnë atë konike për depërtim dhe majë të sheshtë për matjet e sipërfaqes.

Trup prej qelqi

Trupi i qelqit është ideal për përdorim laboratorik. Xhami është rezistent ndaj shumë kimikateve të ashpra dhe pastrohet lehtësisht. Trupi i qelqit gjithashtu lejon një transferim të shpejtë të nxehtësisë në elektrolitin e brendshëm të referencës. MV e gjeneruar nga qeliza e referencës varet nga temperatura. Sa më i shpejtë të jetë ekuilibri, aq më i qëndrueshëm është potenciali i referencës.

Kryqëzim i trefishtë prej qeramike

Lidhja e trefishtë prej qeramike lejon një shpejtësi më të shpejtë të rrjedhjes së elektrolitit nga qeliza e referencës në tretësirë. Një elektrodë standarde e pH do të përdorë një lidhje të vetme qeramike që lejon rrjedhjen e 15 deri në 20 µL/orë të elektrolitit; FC215D ka tre nyje qeramike, duke siguruar rrjedhjen e 40 deri në 50 µL/orë të elektrolitit. Kjo shpejtësi e lartë e rrjedhës siguron përgjigje më të shpejtë të elektrodës dhe matje më të qëndrueshme në mostrat që kanë përcjellshmëri të ulët, siç është uji i pijshëm.

Rimbushëse

FC215D është një sondë e rimbushshme. Është një elektrodë pH me një lidhje të vetme dhe përdor tretësirën mbushëse të elektrolitit HI7071 3.5M KCl + AgCl. Nëse përdorni një elektrodë pH të rimbushshme, kapaku i mbushjes duhet të lirohet/hiqet përpara kalibrimit dhe matjes. Lirimi/heqja e kapakut krijon presion pozitiv të kokës në qelizën e referencës duke rritur shpejtësinë e rrjedhjes së elektrolitit përmes kryqëzimit të jashtëm. Një shpejtësi më e lartë e rrjedhës do të rezultojë në një lexim më të shpejtë dhe më të qëndrueshëm.

Lidhës DIN

FC215D përdor një lidhës DIN.  FC215D është elektroda e përshtatshme për HI99192 . Llojet e tjera të lidhësve përfshijnë BNC, llojin e vidës, tipin T dhe 3.5 mm.

 

Specifikimet

SKU

FC215D

Referenca

e vetme, Ag/AgCl

Kryqëzimi / Shpejtësia e Fluksit

qeramike, e trefishtë / 40 - 50 µL/h

Elektroliti

3,5 M KCl + AgCl

Presioni maksimal

0.1 bar

Intervali

pH: 0 deri në 12

Temperatura e rekomanduar e funksionimit

0 deri në 70°C (32 deri në 158°F) - LT

Struktura/ forma

sferike (diametri: 7,5 mm)

Diametri

12 mm

Gjatësia e trupit

120 mm / 175,5 mm

Sensor temperature

po

Kunja që përputhet

jo

Përforcues

po

Materiali i trupit

xham

Kabulli

koaksial; 1 m (3,3')

Përdorimi i rekomanduar

tretësira me përcjellshmëri të ulët, ujë i pijshëm

Lidhja

DIN

 Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara