SKU
HI14143

Elektrodë pH me majë të sheshtë për matje në Lëkurë dhe Sipërfaqe- HI14143

185,00 € 20.350,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 185,00 EUR (20.350,00 Lekë)

In stock

HI14143 është një elektrodë pH me majë të sheshtë me trup qelqi, e bërë me xham me temperaturë të ulët dhe një lidhës Quick DIN. Kjo elektrodë e para-amplifikuar përmban një sensor të integruar të temperaturës për matjet e kompensuara të temperaturës në një dizajn të vetëm sonde. Kjo elektrodë ka një dizajn unik të kryqëzimit të hapur, në të cilin ekziston një shtresë elektroliti viskolen (xhel) që është pa klorur argjendi (AgCl) midis mostrës që do të matet dhe qelizës së brendshme të referencës. Dizajni i kryqëzimit të hapur i reziston bllokimit dhe maja e sheshtë e sondës e bën atë ideale për matjet e pH në sipërfaqe të tilla si lëkura e trupit, lëkura e rrobave, pjata agari dhe letra. HI14143 rekomandohet për përdorim me matësin pH HI99171 të Hanna-s.

  • Kryqëzimi i hapur
  • Majë e sheshtë
  • Sensori i integruar i temperaturës

Detaje:

Hanna Instruments ofron një shumëllojshmëri të gjerë elektrodash pH që janë të dizajnuara për shumë aplikacione të ndryshme. Lloji i xhamit që përdoret për të përcaktuar pH, forma e llambës, materiali i trupit, lloji i kryqëzimit, lloji i elektrodës referuese dhe elektrolitit të përdorur janë vetëm disa nga konsideratat e projektimit. HI14143 përdor xhamin me temperaturë të ulët (LT), llambë me majë të sheshtë, trup qelqi dhe bashkim të hapur me elektrolitin xhel viskolen.

Formulimi i qelqit me temperaturë të ulët

Maja e xhamit përdor një formulim të veçantë xhami LT me një rezistencë më të ulët prej afërsisht 50 megaohms krahasuar me xhamin për qëllime të përgjithshme (GP) me një rezistencë prej rreth 100 megaohms. Kjo është e dobishme pasi shumë produkte ushqimore ruhen në temperatura të ulëta. Ndërsa temperatura e xhamit ulet në mostër, rezistenca e xhamit LT do të rritet duke iu afruar asaj të xhamit GP në temperaturat e ambientit. Nëse përdorni xhamin GP, rezistenca do të rritet mbi rezistencën optimale. HI14143 është i përshtatshëm për t'u përdorur me mostra që masin nga 0 në 50°C.

Majë xhami e sheshtë

Rekomandohet një majë e sheshtë për të optimizuar kontaktin sipërfaqësor për matje në lëkurën e trupit, lëkurën e rrobave, pjata agari dhe letër. 

Trup qelqi

Trupi prej qelqi është ideal për përdorim laboratorik. Xhami është rezistent ndaj shumë kimikateve të ashpra dhe pastrohet lehtësisht. Trupi i qelqit gjithashtu lejon një transferim të shpejtë të nxehtësisë në elektrolitin e brendshëm të referencës. MV e gjeneruar nga qeliza e referencës varet nga temperatura. Sa më shpejt që elektroda të arrijë ekuilibrin, aq më i qendrueshëm është potenciali i referencës.

Open Junction Reference

Lëndët e ngurta dhe proteinat e pezulluara që gjenden në produktet ushqimore do të bllokojnë një kryqëzim konvencional referues qeramike. Ky bllokim do të pengojë qarkun e matjes midis elektrodës treguese dhe referencës së brendshme, duke rezultuar në kohë më të ngadaltë të reaksionit. Dizajni i kryqëzimit të hapur përbëhet nga një ndërfaqe solide xheli (viskoleni) midis mostrës dhe referencës së brendshme Ag/AgCl. Kjo ndërfaqe jo vetëm që parandalon hyrjen e argjendit në mostër, por gjithashtu e bën atë të papërshkueshëm nga bllokimi, duke rezultuar në një përgjigje të shpejtë dhe lexime të qendrueshme.

Lidhja Quick DIN

HI14143 përdor një lidhës Quick DIN. HI14143 rekomandohet për përdorim me matësin pH HI99171 të Hanna. Llojet e tjera të lidhësve përfshijnë BNC, tipin T dhe 3.5 mm.

 

Specifikimet

SKU

HI14143

Përshkrimi

Elektrodë pH 

Elektroda referuese

e vetme, Ag/AgCl

Kryqëzimi

i hapur

Elektroliti

viskolen

Presioni maksimal

0.1 bar

Intervali

pH: 0 në 12

Temperatura e rekomanduar e operimit

0 në 50°C (32 në 122°F)

Maja/ Forma

e sheshtë

Sensor temperatura

Po

Përforcues

Po

Materiali i trupit

qelq

Kabulli

7-pole; 1 m (3.3’)

Rekomandime për përdorim

Për matje në lëkurë, lëkurat e rrobave, letra dhe sipërfaqe të tjera të sheshta 

Lidhja

Quick Connect DIN*

Shënime

* Rekomandohet për përdorim me pH metrin HI99171 

 

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara