SKU
HI739

Testues për fluoruret Checker® (High Range) HC - HI739

In stock

This product is dangerous. Please request a quotation for this product.

Hanna Fluoride High Range Checker ® plotëson të gjitha kushtet për të kryer matje si një instrumentet profesional. Kitet e testimeve kimike kanë saktësi dhe rezolucion të kufizuar pasi ato mbështeten në syrin e njeriut për të dalluar ndryshimet në ngjyra. Instrumentet profesionale përfshijnë një burim drite të tillë si një llambë LED ose tungsten me një filtër dhe një detektor me sensor dritë për të përcaktuar me saktësi përqendrimin e joneve. Instrumentet profesionale ofrojnë rezolucion dhe saktësi më të madhe, por mund të kushtojnë qindra dollarë. Hanna Fluoride High Range Checker ® përdor  një LED me gjatësi vale fikse dhe detektor fotografik silikoni për të siguruar saktësinë e instrumenteve profesionale me një çmim të përballueshëm sa të një kiti testimi kimik.

HI739 Checker ® ​​HC (Kolorimetër dore) ofron një mënyrë të thjeshtë, të saktë dhe me kosto të ulët për të matur fluorin.

Fluori është një nga kimikatet e pakta që është dëshmuar se shkakton efekte të rëndësishme te njerëzit përmes ujit të pijshëm. Fluori ka efekte të dobishme në dhëmbë në përqendrime të ulëta në ujin e pijshëm, por ekspozimi i tepërt ndaj fluorit në ujin e pijshëm, ose në kombinim me ekspozimin ndaj fluorit nga burime të tjera, mund të shkaktojë një sërë efektesh negative.

Fluorizimi i ujit është shtimi i kontrolluar i fluorit në një furnizim publik me ujë për të reduktuar prishjen e dhëmbëve. Uji i fluorizuar vepron në sipërfaqet e dhëmbëve: në gojë krijon nivele të ulëta të fluorit në pështymë, gjë që zvogëlon shkallën me të cilën çmineralizohet smalti i dhëmbëve dhe rrit shkallën me të cilën ai rimineralizohet në fazat e hershme të kaviteteve. Një komitet ekspertësh i Organizatës Botërore të Shëndetësisë në 1994 sugjeroi një nivel fluori nga 0,5 në 1,0 mg/L, në varësi të klimës. Uji i ambalazhuar zakonisht ka nivele të panjohura të fluorit dhe disa filtra uji të brendshëm heqin një pjesë ose të gjithë fluorin.

I projektuar si një alternativë më e saktë ndaj kompleteve të testimit kimik, HI739 ofron rezultate të shpejta dhe të sakta në katër hapa të thjeshtë.

 

* Në zero, përzieni 2 ml Reagent A dhe 8 ml Reagent B; tundeni butësisht 5 herë dhe prisni 1 minutë përpara se ta fusni në njehsor dhe të shtypni butonin.

 

 

Specifikimet

 

Intervali i fluorit

0,0 deri në 20,0 ppm

Rezolucioni

0.1 ppm

Saktësia

±0,5 ppm ± 5% e leximit

Metoda

përshtatja e metodave standarde për ekzaminimin e ujit dhe ujërave të zeza, botimi i 18-të, metoda SPADNS.

Lloji i Baterisë

1.5V AAA / 10,000 orë përdorim të vazhdueshëm

Mjedisi

0 deri në 50°C (32 deri në 122°F); RH max 95%

Fikja automatike

pas dhjetë minutash mospërdorim

Burimi i dritës me fotometër/kolorimetër

LED @ 575 nm

Detektor i dritës me fotometër/kolorimetër

fotocelë silikoni

Dimensionet

86,0 x 61,0 x 37,5 mm (3,4 x 2,4 x 1,5”)

Pesha

64 g (2,3 oz)

Informacioni i porositjes

HI739 Checker® furnizohet me (2) kuveta mostrash me kapak, kit me reagentin fluor HR për 15 teste (1 shishe me reagent fluor HR A, 1 shishe me reagent flour HR B), (2) shiringë 1 ml me majë, pipetë, bateri dhe manual me udhëzime.

 Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara