SKU
HI1230B

Elektrodë pH PEI (e mbushur me xhel) me lidhës BNC - HI1230B

109,00 € 11.990,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 109,00 EUR (11.990,00 Lekë)

Out of stock

 

Elektroda pH HI1230B ka një trup PEI, një nyje të dyfishtë, dhe një lidhës BNC.

Pjesa sferike e ndjeshmërisë pH është bërë me xham me qëllim të përgjithshëm, i përshtatshëm për shumicën e matjeve pH, dhe është i mbrojtur nga një zgjatje e trupit PEI të qëndrueshëm.

  • Trupi plastik PEI i qëndrueshëm për mbrojtje në terren.
  • Dizajni i bashkimit të dyfishtë i reziston bllokimeve.
  • Bërë për testimin ne mjedis, terren dhe laborator.

Hanna Instruments ofron një shumëllojshmëri të gjerë të elektrodave pH që janë projektuar për shumë aplikime të ndryshme. Lloji i qelqit që përdoret për  pH, formën e majës, materialin e trupit, llojin e bashkimit, llojin e referencës dhe elektrolitit të përdorur janë vetëm disa nga pika që marrim në konsiderat gjatë projektimit

Elektroda HI1230B pH për terren përdor qelqin (GP) me qëllim të përgjithshëm, bulbin sferik, trupin polietherimid (PEI), double junction qeramike.

 

Formulimi i Qelqit Me Qëllim të Përgjithshëm

Qelqi me qëllim të përgjithshëm si emri nënkupton është një formulim standard qelqi që përdoret për përdorim të përgjithshëm. Një elektrodë pH me qëllim të përgjithshëm (GP) qelqi do të ketë një rezistencë prej 100 megaohms në 25°C dhe është e përshtatshme për matjen e pH të mostrave që janë në temperaturat e ambientit. HI1230B është i përshtatshëm për t'u përdorur me mostra që maten nga 0 në 70°C.

Bulb sferik

Llamba sferike është për përdorim të përgjithshëm. Forma të tjera të majës përfshijnë konik për zhytje të thellë të elektrodës dhe majë të sheshtë për matjet e sipërfaqes.

Trupi PEI

Trupi i HI1230B është i përbërë nga rrëshirë polietherimide (PEI). Trupi PEI është i përshtatshëm për një gamë të gjerë aplikimesh dhe shkëlqen në matjet e fushës për shkak të qëndrueshmërisë së tij. Mburoja rreth majës sferike të qelqit minimizon thyerjen për shkak të përplasjeve aksidentale të elektrodës. Plastika PEI është një plastikë e cilësisë së lartë që është kimikisht rezistente ndaj shumë kimikateve agresive.

 

Referimi i kryqëzimit të dyfishtë

HI1230B është një dizajn i bashkimit të dyfishtë. Një elektrodë e bashkimit të dyfishtë të pH ka një ndarje të brendshme që rrethon telin e referimit. Jonet e argjendta janë të pranishme në elektrolitin e brendshëm, i cili mban telin e referencës Ag/AgCl; elektrolyti jashtë kësaj ndarjeje është i lirë nga argjendi. Dizajni i bashkimit të dyfishtë do të thotë se praktikisht asnjë argjend nga elektroda nuk hyn në mostër. Ky dizajn lejon matjen në aplikimet ku jonet e argjendit në mostër janë të padëshirueshme.

 

Lidhës BNC

Hi1230B ka një lidhës BNC. Ky lloj lidhësi është universal në atë që mund të përdoret në çdo matës pH që ka hyrjen e sondave BNC femërore. Llojet e tjera të lidhësve përfshijnë DIN, llojin e vidës, tipin T, dhe 3.5mm për të përmendur disa. Këto lloje të tjera të lidhësve priren të jenë të përdorshëm për një lloj të veçantë matësi dhe nuk janë të këmbyeshëm.

Single junction vs double junction

Elektrodat konvencionale normalisht janë single junction. Siç përshkruhet nga figura sipër, këto elektroda kanë vetëm një nyje midis telit të brendshëm të referencës dhe tretësirës së jashtme. Në kushte të pafavorshme, të tilla si presioni i lartë, temperatura e lartë, tretësirat shumë acidike ose alkaline, rrjedhja pozitive e elektroliteve përmes bashkimit shpesh kthehet duke rezultuar në ingresin e tretësires së mostrës . Nëse kjo nuk kontrollohet, elektroda e referimit mund të ndotet, duke çuar në dështim të plotë të elektrodës. Një problem tjetër potencial me elektrodat single junction është bllokimi i nyjës për shkak të (AgCl). Argjendi mund të precipitojë lehtësisht në mostrat që përmbajnë tampon Tris ose metale të rënda. Kur tretësira elektrolyte bën kontakt me mostrën, disa AgCl do të precipitojnë në faqen e jashtme të nyjës. Rezultati është leximi i mjegullt i marrë nga sensori. Sistemi double junction siç nënkupton emri, ka dy nyja, vetëm njëra prej të cilave është në kontakt me mostrën siç tregohet në figurë. Në kushte të pafavorshme, është e dukshme e njëjta tendencë.. Megjithatë, pasi sistemi referues i elektrodës është i ndarë fizikisht nga zona e ndërmjetme elektrolyte, kontaminimi i elektrodës minimizohet.

 

Specifikimet

 

Emri i specifikimit

Detaji

SKU

HI1230B

Përshkrimi

kombinim i elektrodës pH

Referim

dyfish, Ag/AgCl

Nyja / Norma e Rrjedhjes

qeramike, e vetme / 15-20 μL/h

Elektrolyte

xhel

Presion max

2 bar

Gama

pH: 0 deri 12

Temperatura e rekomanduar e funksionimit

-5 deri në 70°C (23 deri 158°F)

Maja / forma

sferike (dia: 7.5 mm)

Sensori I temp

Modeli DIN vetëm

Amplifikator

Modeli DIN vetëm

Materiali i trupit

PEI

Kabull

koaksiale; 1 m (3.3')

Përdorimi i rekomanduar

aplikimet në terren, kimikatet fotografike, laboratori (përdorimi i përgjithshëm)

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara