SKU
HI5414

Elektroda referencë e qelqit Calomel (Lidhës banane) - HI5414

176,00 € 19.360,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 176,00 EUR (19.360,00 Lekë)

In stock

HI5414 është një elektrodë referimi Calomel me një trup qelqi, të rimbushshme, me kryqëzim të dyfishtë, gjysmë qelizë me një lidhës banane 4 mm. Kjo elektrodë ka një kryqëzim të dyfishtë qeramik në qelizën e jashtme të referencës, referencat e kalomelit dhe ndërtimin e krahut anësor. Kjo konsideratë e dizajnit është bërë për përdorim në aplikime që kërkojnë mbushje në distancë në temperatura që variojnë nga -5 në 60°C.

  • Elektroda e rimbushshme
  • Referencat e Calomelit
  • Ndërtimi i krahut anësor

 

Elektroda referuese e qelqit Calomel

Hanna Instruments ofron një shumëllojshmëri të gjerë elektrodash pH që janë të dizajnuara për shumë aplikacione të ndryshme. Lloji i xhamit të përdorur, materiali i trupit, lloji i kryqëzimit, lloji i referencës dhe elektrolitit të përdorur janë vetëm disa nga konsideratat e projektimit. HI5414 përdor një trup qelqi, kryqëzim të dyfishtë qeramik, konstruksion krahu dhe është i rimbushshëm me 3.5M KCl.

 

Trup qelqi

Trupi i qelqit është ideal për përdorim laboratorik. Xhami është rezistent ndaj shumë kimikateve të ashpra dhe pastrohet lehtësisht. Trupi i qelqit gjithashtu lejon një transferim të shpejtë të nxehtësisë në elektrolitin e brendshëm të referencës. MV e gjeneruar nga qeliza e referencës varet nga temperatura. Sa më i shpejtë të jetë ekuilibri, aq më i qëndrueshëm është potenciali i referencës.

Kryqëzim i dyfishtë qeramike

Lidhja e dyfishtë qeramike lejon një shpejtësi më të shpejtë të rrjedhjes së elektrolitit nga referenca në tretësirë. Një elektrodë standarde e pH do të përdorë një lidhje të vetme qeramike që lejon rrjedhjen e 15 deri në 20 µL/orë të elektrolitit; HI5414 ka dy nyje qeramike, duke siguruar rrjedhjen e 30 deri në 40 µL/orë të elektrolitit. Kjo shpejtësi më e lartë e rrjedhës siguron përgjigje më të shpejtë të elektrodës dhe matje më të qëndrueshme në solucione viskoze ose mostra me përçueshmëri të ulët, siç është uji i pastër, ku shpesh vërehet një kohë e gjatë stabilizimi.

 

Ndërtimi i krahut anësor

HI5414 është një sondë e rimbushshme nëpërmjet konstruksionit special të krahut anësor. Për shkak të këtij sistemi të veçantë rimbushjeje, është e mundur të lidhet një enë e jashtme që do të rrisë sasinë e elektrolitit të gjysmëqelizës së referencës dhe kështu presionin brenda elektrodës. Duke vepruar kështu, kryqëzimi ka aftësinë për të punuar në mjedise me presion të lartë pa rrezikun e shpërthimit. Meqenëse është një elektrodë referimi kalomele me një lidhje të vetme, zgjidhja mbushëse është HI7082 3.5M KCl. Kjo tretësirë nuk përmban asnjë argjend si me elektrodat referuese argjendi/klorur argjendi me një lidhje të vetme. Mungesa e argjendit do të parandalojë formimin e çdo precipitati argjendi në sipërfaqen e kryqëzimit dhe bllokimin e tij. Bllokimi i kryqëzimit do të rezultojë në lexime të rrëmbyeshme dhe të çrregullta.

 

Lidhës 4 mm

HI5414 përdor një lidhës banane 4 mm. Ky lloj lidhësi futet lehtësisht në hyrjen e referencës në njehsorët e përshtatshëm. Llojet e tjera të lidhësve përfshijnë BNC, DIN, llojin e vidhos, tipin T dhe 3.5 mm për të përmendur disa. Këto lloj lidhësish priren të jenë të pronarit për një lloj të caktuar njehsori dhe nuk janë të këmbyeshëm.

 pH Half Cell and Reference Half Cell

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara