SKU
HI36183

Elektrodë qelqi për ORP me Quick Connect DIN Connector - HI36183

227,00 € 24.970,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 227,00 EUR (24.970,00 Lekë)

In stock

HI36183 është një elektrodë prej qelqi për matjen e ORP, me një lidhje të vetme dhe një sensor të integruar të temperaturës dhe një lidhës DIN. Ky lloj lidhës përdoret për matësat specifikë si HI98190. Elektroda HI36183 ORP ka një bashkim të vetëm qeramike në qelizën e jashtme të referencës dhe kunja e sensorit ORP është prej platini. Kjo konsideratë e projektimit është ideale për laboratorët dhe matjet e reaksionit të reduktimit të oksidimit për qëllime të përgjithshme.

  • Sensori i integruar i temperaturës
  • Elektroda e rimbushshme
  • Platin Sensing Pin

Hanna Instruments ofron një shumëllojshmëri të gjerë elektrodash që janë të dizajnuara për shumë aplikacione të ndryshme. Lloji i sensorit, materiali i trupit, lloji i kryqëzimit, lloji i referencës dhe elektrolitit të përdorur janë vetëm disa nga konsideratat e projektimit.

HI36183 përdor një kunj platini, trup qelqi, bashkim të vetëm qeramike dhe mund të rimbushet me 3,5 M KCl + AgCl.

Platin Sensing Pin

Sensori HI36183 për ORP është ndërtuar nga platini. Një sensor ORP duhet të jetë kimikisht inert; nuk mund të oksidohet apo reduktohet vetë. Ai gjithashtu duhet të ketë karakteristikat e duhura të sipërfaqes për të nxitur shkëmbimin e shpejtë të elektroneve, një veti e njohur si dendësia e lartë e rrymës së shkëmbimit. Dy metale fisnike kanë provuar se funksionojnë mirë për këtë qëllim: platini i pastër dhe ari i pastër përdoren të dy në ndërtimin e sensorëve ORP. Sensori i platinit shpesh preferohet sepse është mekanikisht më i thjeshtë dhe më i sigurt për t'u prodhuar. Platini mund të ngjitet në xham dhe ka një koeficient të ngjashëm termik.

Trup prej qelqi

Trupi i qelqit është ideal për përdorim laboratorik. Xhami është rezistent ndaj shumë kimikateve të ashpra dhe pastrohet lehtësisht. Trupi i qelqit gjithashtu lejon një transferim të shpejtë të nxehtësisë në elektrolitin e brendshëm të referencës. MV e gjeneruar nga qeliza e referencës varet nga temperatura. Sa më i shpejtë të jetë ekuilibri, aq më i qendrueshëm është potenciali i referencës.

Kryqëzim i vetëm prej qeramike

Kryqëzimi i jashtëm i një elektrode, i njohur gjithashtu si një urë kripe, është një komponent i domosdoshëm i qarkut elektrik. Lëvizja e joneve duhet të rrjedhë nëpër kryqëzim për një lexim të qendrueshëm. Referenca e jashtme ka një grimcë të vetme qeramike. Qeramika është një material poroz që shkrihet lehtësisht me trupin e qelqit dhe ka një koeficient të ngjashëm zgjerimi. Një bashkim i vetëm qeramike ka një shpejtësi rrjedhjeje prej 15-20 μL/orë. Lloje të tjera kryqëzimi janë të disponueshme me shpejtësi më të lartë rrjedhëse dhe të bëra me materiale të ndryshme.

Rimbushëse

HI3618B është një sondë e rimbushshme. Meqenëse është një elektrodë ORP me një lidhje të vetme, tretësira mbushëse është HI7071 3.5M KCl + AgCl. Nëse përdorni një elektrodë ORP të rimbushshme, kapaku i mbushjes duhet të hiqet përpara matjes. Heqja e kapakut krijon presion pozitiv të kokës në qelizën e referencës duke lejuar një shpejtësi më të lartë të rrjedhjes së elektrolitit përmes kryqëzimit të jashtëm. Një shpejtësi më e lartë e rrjedhës do të rezultojë në një lexim më të shpejtë dhe më të qendrueshëm.

Quick Connect DIN Connector

HI36183 përdor një lidhës DIN Quick Connect që e bën lidhjen dhe heqjen e sondës të thjeshtë dhe të lehtë. Shihni tabelën e specifikimeve për njehsorët e përputhshëm.

 

Specifikimet

 

Materiali i trupit

Qelq

Elektroda referuese

e vetme, Ag/AgCl

Kryqëzimi/ Shpejtësia e rrjedhjes 

qeramike. e vetme/ 15-20 µL/h

Elektroliti

KCl 3.5M + AgCl

Intervali

ORP: ±2000 mV

Presioni Max

0.1 bar

Lloli i kunjës

Kunjë platini

Diametri

12 mm

Temperatura e rekomanduar e operimit

-5 në 70°C (23 në 158°F) - LT

Sensor temperature

po

Përforcues

po
Kabulli

5-pole; 1 m (3.3’)

Lidhja

Quick Connect DIN

Aplikimet

laborator, përdorim i përgjithshëm

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara