SKU
HI84530-51

Titrues me rreze të lartë për aciditetin e titrushëm në titues të vogël të ujit - HI84530-51

In stock

This product is dangerous. Please request a quotation for this product.

Analiza e aciditetit të titrueshëm për ujin HI84530 përdor dy zgjidhje të ndryshme titruese në varësi të diapazonit të zgjedhur kur mat aciditetin në ujë. HI84530-51 është një shishe 120 ml me titran me diapazon të lartë me një diapazon të pritshëm midis 300 dhe 4000 mg/L si CaCO3. Zgjidhja e titrantit është e standardizuar paraprakisht, duke i bërë titrat të shpejtë, të saktë dhe të lehtë për t'u kryer.

  • Titrant i para-standardizuar
  • Data e skadencës dhe numri i lotit të shënuar qartë
  • Shishe e ajrosur me vulë të papërshtatshme për të siguruar cilësi
Titrant për aciditetin e titrueshëm në ujë (varg i lartë)

HI84530-51 është një shishe 120 mL me tretësirë titruese alkaline që përdoret për përcaktimin e aciditetit të titrueshëm në ujë me diapazon të lartë (300 deri në 4000 mg/L si CaCO3). Mini tituesi HI84530 është projektuar për të përcaktuar aciditetin e ujërave me titrim potenciometrik si në intervalin e ulët (15 deri në 400 mg/L si CaCO3) ashtu edhe në atë të lartë (300 deri në 4000 mg/L si CaCO3). Aciditeti i përgjithshëm dhe i fortë mund të përcaktohen nga HI84530. Nëse pH i matur është më i ulët se 3.7, mund të përcaktohet aciditeti total dhe i fortë. Nëse kampioni është më i madh se pH 3.7, atëherë mund të përcaktohet vetëm aciditeti total. Pika përfundimtare e një titrimi me bazë acidi korrespondon me neutralizimin e plotë të acideve të pranishme. Aciditeti i ujit rezulton nga acidet e forta dhe të dobëta, si dhe nga hidroliza e kripërave. Për shkak të këtyre përzierjeve më komplekse, pikat përfundimtare për aciditetin e ujit fiksohen në mënyrë arbitrare në konsiderata praktike. Ujërat sipërfaqësore të pandotura përmbajnë dioksid karboni si përbërës kryesor acidik dhe titrimi i këtyre mostrave korrespondon me neutralizimin stoikiometrik të acidit karbonik me hidroksid natriumi. Titrimi në pH 8.3 përfaqëson aciditetin total. Titrimi në pH 3.7 përfaqëson aciditet të fortë nga uji i ndotur. Nëse mostrat dyshohet se përmbajnë kripëra të hidrolizueshme ose katione polivalente (si krom, hekur, mangan), është e nevojshme që mostrat të trajtohen paraprakisht me reagentin HI84530-60. Reagentët zëvendësues të nevojshëm për të operuar HI84530 përfshijnë:
Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara