SKU
HI84530-60

Reagent i peroksidit të hidrogjenit për aciditetin e titruar në ujë Mini-titues - HI84530-60

In stock

This product is dangerous. Please request a quotation for this product.

HI84530-60 është një shishe 30 ml me reagent peroksid hidrogjeni që përdoret për mostrat në Aciditetin e Titueshëm për Analizën e Ujit HI84530. Mostrat e ujit që përmbajnë katione polivalente (p.sh., hekur, alumin, krom, mangan, etj.) mund të reagojnë ngadalë me titrantin, duke shkaktuar një pikë fundore lëvizëse. Në mostra të tilla, është e nevojshme të shtohen disa pika të reagentit të peroksidit të hidrogjenit HI84530-60 në mënyrë që të rritet shpejtësia e hidrolizës së joneve metalike të pranishme.

  • Zgjidhje e matur paraprakisht
  • Data e skadencës dhe numri i lotit të shënuar qartë
  • Shishe e ajrosur me vulë të papërshtatshme për të siguruar cilësi

Reagent peroksid hidrogjeni për aciditetin e titrushëm në ujë


HI84530-60 është një shishe 30 ml tretësirë e peroksidit të hidrogjenit që përdoret për të trajtuar mostrat e ujit që përmbajnë kripëra të hidrolizueshme ose katione polivalente (si hekuri, alumini, mangani dhe kromi) për të përcaktuar me saktësi vlerat e aciditetit.
Pika përfundimtare e një titrimi acid-bazë korrespondon stoikiometrikisht me neutralizimin e plotë të acideve të pranishme. Aciditeti i ujit rezulton nga acidet e forta dhe të dobëta, si dhe nga hidroliza e kripërave. Për shkak të këtyre përzierjeve më komplekse, pikat përfundimtare për aciditetin e ujit fiksohen në mënyrë arbitrare në konsiderata praktike. Ujërat sipërfaqësore të pandotura përmbajnë dioksid karboni si përbërës kryesor acidik dhe titrimi i këtyre mostrave korrespondon me neutralizimin stoikiometrik të acidit karbonik me hidroksid natriumi. Titrimi në pH 8.3 përfaqëson aciditetin total. Titrimi në pH 3.7 përfaqëson aciditet të fortë nga uji i ndotur. Nëse mostrat dyshohet se përmbajnë kripëra të hidrolizueshme ose katione polivalente (si krom, hekur, mangan), është e nevojshme që mostrat të trajtohen paraprakisht me reagentin HI84530-60. Reagentët zëvendësues të nevojshëm për të operuar HI84530 përfshijnë:

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara