SKU
HI4011

Elektroda selektive e jonit gjysmë qelizë jodidi (ISE) - HI4011

731,00 € 80.410,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 731,00 EUR (80.410,00 Lekë)

In stock

HI4011 është një elektrodë selektive joni gjysmë qelizore (ISE) në gjendje të ngurtë për përcaktimin e jodidit (I-) në tretësirë. Peleti që ndjen jodidin e argjendit prodhon një ndryshim të mundshëm për shkak të shkëmbimit të joneve të jodit midis membranës së peletit inorganik dhe kampionit. Elementet ndijuese të brendshme janë të vendosura brenda një trupi epoksi të qëndrueshëm. HI4011 është ideal për një sërë aplikimesh në prodhimin e ushqimit dhe monitorimin e mjedisit.

  • Sensori i gjendjes së ngurtë
  • Zbulimi nga 0,01 në 127,000 mg/L I-
  • Për përdorim me gjysmëqelizë referuese HI5315

Elektroda selektive e jodit HI4011 është një sensor potenciometrik gjysmë-qelizë i vendosur brenda një trupi epoksi. Elementet e brendshme janë të izoluara nga kampioni me anë të një membrane të ngjeshur që ndjen jodurin e argjendit. Ky sensor i gjendjes së ngurtë kërkon një elektrodë referimi të veçantë për të përfunduar sistemin e matjes.

ISE gjysmë-qelizash në gjendje të ngurtë të Hanna-s janë krijuar për t'u përdorur me gjysmë-qelizën referuese HI5315. Gjysmë-qeliza e referencës përmban një kryqëzim të stilit kon. Gjeometria e konit me skaj të referencës formon kryqëzimin e lëngshëm me tretësirën e provës në majën e konit të kryqëzimit, duke prodhuar një potencial referimi shumë të qëndrueshëm dhe shpejtësi konsistente të rrjedhjes së elektrolitit në tretësirë. Një shtypje e thjeshtë e pjesës së sipërme të ISE e bën të lehtë zbrazjen e tretësirës mbushëse të elektrolitit dhe zëvendësimin kur është e nevojshme. Që HI4011 të matë me saktësi jodinin, është e rëndësishme që forca jonike e standardeve dhe e kampionit të rregullohet në një nivel të lartë dhe vlerë konstante me zgjidhjen e rregulluesit të forcës jonike të halidit (ISA). ISA halide siguron që koeficienti i aktivitetit të jetë konstant në mënyrë që të matet përqendrimi i joneve të jodur të lirë. Matja e të gjitha zgjidhjeve me një forcë konstante jonike zvogëlon margjinën e gabimit midis matjeve. ISE në gjendje të ngurtë jodidi HI4011 mund të masë nga 0,1 μM (0,01 mg/L) në 1 M (127,000 mg/L).

 

Tabela e konvertimit për I-
  Shumëzim

moles/L (M) to ppm (mg/L)

1.269 x 105

ppm (mg/L) to M (moles/L)

7.88 x 10-6

Vecorite me nje shikim:

Modulet e fiksimit të sensorit

  • ISE gjysmë-qelizash në gjendje të ngurtë janë elektroda që zbulojnë jonet e lira në një tretësirë. Peleti ndijues shumë i patretshëm dhe i ngjeshur është ngjitur në gjysmëqelizën e jodurit HI4011 nga një modul fiks ndijues për lehtësinë e përdorimit.

Trup epoksid i qëndrueshëm

  • Trupi i sondës së gjysmëqelizës së jodit është i përbërë nga rrëshirë epokside të qëndrueshme.

Lidhja BNC

  • HI4011 ka një lidhës universal BNC për lidhje të lehtë me çdo matës tavoline me një hyrje sondë BNC femër.

 

Teoria e Operacionit

Një elektrodë sensor në gjendje të ngurtë zhvillon një tension për shkak të shkëmbimit të joneve që ndodh midis tretësirës dhe membranës inorganike. Një ekuilibër ndodh për shkak të tretshmërisë shumë të kufizuar të materialit të membranës në mostër. Kur forca jonike e tretësirës fiksohet me shtimin e ISA, voltazhi është proporcional me përqendrimin e joneve të lira në tretësirë.

 

Specifikime

SKU

HI4011

Lloji

gjendje e ngurtë; gjysmëqelizë

Gama e matjes

1 milion në 1•10-7 milion 127000 deri në 0,01 mg/L (ppm)

Gama optimale e pH

2 deri në 13

Shkallë temperature

0 deri në 80°C

Diametri

12 mm

Gjatësia

120 mm

Materiali i trupit

epoksi

Kabllo

1 m koaksial

Aplikimet e zakonshme

përcaktimi i joneve të jodur të lirë në mostrat e ushqimit të emulsifikuar (kripa e ushqimit të jodizuar), bimët dhe për titrim

Lidhje

BNC

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara