SKU
HI4012

Elektroda selektive e joneve gjysëmqelizore të plumbit/sulfatit (ISE) - HI4012

951,00 € 104.610,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 951,00 EUR (104.610,00 Lekë)

In stock

HI4012 është një elektrodë selektive e joneve gjysmë qelizë (ISE) në gjendje të ngurtë për përcaktimin e plumbit (Pb2+) në tretësirë dhe tregues për sulfat në titrim. Peleti ndijues i sulfurit të plumbit prodhon një ndryshim të mundshëm për shkak të shkëmbimit të joneve midis membranës së peletit inorganik dhe kampionit. Elementet ndijuese të brendshme janë të vendosura brenda një trupi epoksi të qëndrueshëm. HI4012 është ideal për një sërë aplikimesh në industrinë e veshjes dhe monitorimin e mjedisit.

  • Sensori i gjendjes së ngurtë
  • Zbulimi nga 0,21 në 20,700 mg/L Pb2+
  • Për përdorim me gjysmëqelizë referuese HI5315

 

Elektroda selektive plumb/sulfat HI4012 është një sensor potenciometrik me gjysmë qelizë i vendosur brenda një trupi epoksi. Elementet e brendshme janë të izoluara nga kampioni me anë të një membrane të ngjeshur që ndjen sulfidin e plumbit. Ky sensor i gjendjes së ngurtë kërkon një elektrodë referimi të veçantë për të përfunduar sistemin e matjes. ISE gjysmë-qelizash në gjendje të ngurtë të Hanna-s janë krijuar për t'u përdorur me gjysmëqelizën referuese HI5315. Gjysmë-qeliza e referencës përmban një kryqëzim të stilit kon. Gjeometria e konit me skaj të referencës formon kryqëzimin e lëngshëm me tretësirën e provës në majën e konit të kryqëzimit, duke prodhuar një potencial referimi shumë të qëndrueshëm dhe shpejtësi konsistente të rrjedhjes së elektrolitit në tretësirë. Një shtypje e thjeshtë e pjesës së sipërme të ISE e bën të lehtë zbrazjen e tretësirës mbushëse të elektrolitit dhe zëvendësimin kur është e nevojshme. Që HI4012 të matë saktë plumbin, është e rëndësishme që forca jonike e standardeve dhe mostrës të rregullohet në një vlerë të lartë dhe konstante me zgjidhjen e rregulluesit të forcës jonike të plumbit (ISA). ISA siguron që koeficienti i aktivitetit të jetë konstant, kështu që përqendrimi i joneve të lira të plumbit mund të matet.
Matja e të gjitha zgjidhjeve me një forcë konstante jonike zvogëlon margjinën e gabimit midis matjeve. ISE në gjendje të ngurtë plumb/sulfat HI4012 mund të masë nga 1µM (0.21 mg/L) në 0.1M (20700 mg/L). HI4012 mund të përdoret gjithashtu si një tregues për të ndjekur progresin dhe për të zbuluar pikën përfundimtare të një titrimi të reshjeve të sulfatit. Gjatë titrimit, plumbi/sulfati ISE ndjek përqendrimin e plumbit ndërsa një tretësirë e perkloratit të plumbit përdoret për të titruar kampionin. Plumbi në tretësirën titrant reagon me jonet sulfate të pranishme në mostër për të formuar një precipitat. Pasi të gjithë jonet e plumbit dhe sulfatit të kenë reaguar, ndodh një ndryshim në mV për të sinjalizuar pikën përfundimtare dhe përfundimisht përqendrimin e sulfatit.
Tabela e konvertimit për Pb2+
  Shumëzuesi

moles/L (M) to ppm (mg/L)

2.072 x 105

ppm (mg/L) to M (moles/L)

4.826 x 10-6

Veçoritë me një shikim

Modulet e fiksimit të sensorit

  • ISE gjysmë-qelizash në gjendje të ngurtë janë elektroda që zbulojnë jonet e lira në një tretësirë. Peleti ndijues shumë i patretshëm dhe i ngjeshur është ngjitur në gjysmëqelizën e plumbit/sulfatit HI4012 nga një modul sensor fiks për lehtësinë e përdorimit.

Trup epoksid i qëndrueshëm

  • Trupi i sondës së gjysmëqelizës ISE me plumb/sulfat është i përbërë nga rrëshirë epokside të qëndrueshme.

Lidhja BNC

  • HI4012 ka një lidhës universal BNC për lidhje të lehtë me çdo matës tavoline me një hyrje të sondës femërore BNC.

 

Teoria e Operacionit

Një elektrodë sensor në gjendje të ngurtë zhvillon një tension për shkak të shkëmbimit të joneve që ndodh midis tretësirës dhe membranës inorganike. Një ekuilibër ndodh për shkak të tretshmërisë shumë të kufizuar të materialit të membranës në mostër. Kur forca jonike e tretësirës fiksohet me shtimin e ISA, voltazhi është proporcional me përqendrimin e joneve të lira në tretësirë.

 

Specifikime

SKU

HI4012

Lloji

gjendje e ngurtë; gjysmë qelize

Gama e matjes

0,1 milion deri në 1•10-6 milion 20700 deri në 0,21 mg/L (ppm)

Gama optimale e pH

4 deri në 7

Shkallë temperature

0 deri në 80°C

Diametri

12 mm

Gjatësia

120 mm

Materiali i trupit

epoksi

Kabllo

1 m koaksial

Aplikimet e zakonshme

përcaktimi i joneve të plumbit në banjat e pllakës dhe si tregues për titrimet

Lidhje

BNC

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara