SKU
HI84530-50

Titrues me rreze të ulët për aciditetin e titrushëm në ujë mini-titues - HI84530-50

33,00 € 3.630,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 33,00 EUR (3.630,00 Lekë)

In stock

Titues për aciditetin e titrueshëm në ujë Mini titues


HI84530-50 është një shishe 120 mL e tretësirës alkaline titruese që përdoret për përcaktimin e aciditetit në ujë me diapazon të ulët (15 deri në 400 mg/L si CaCO3). Mini tituesi HI84530 është projektuar për të përcaktuar aciditetin e ujërave me titrim potenciometrik si në intervalin e ulët (15 deri në 400 mg/L si CaCO3) ashtu edhe në atë të lartë (300 deri në 4000 mg/L si CaCO3). Aciditeti i përgjithshëm dhe i fortë mund të përcaktohen nga HI84530. Nëse pH i matur është më i ulët se 3.7, mund të përcaktohet aciditeti total dhe i fortë. Nëse kampioni është më i madh se pH 3.7, atëherë mund të përcaktohet vetëm aciditeti total. Pika përfundimtare e një titrimi me bazë acidi korrespondon me neutralizimin e plotë të acideve të pranishme. Aciditeti i ujit rezulton nga acidet e forta dhe të dobëta, si dhe nga hidroliza e kripërave. Për shkak të këtyre përzierjeve më komplekse, pikat përfundimtare për aciditetin e ujit fiksohen në mënyrë arbitrare në konsiderata praktike. Ujërat sipërfaqësore të pandotura përmbajnë dioksid karboni si përbërës kryesor acidik dhe titrimi i këtyre mostrave korrespondon me neutralizimin stoikiometrik të acidit karbonik me hidroksid natriumi. Titrimi në pH 8.3 përfaqëson aciditetin total. Titrimi në pH 3.7 përfaqëson aciditet të fortë nga uji i ndotur. Nëse mostrat dyshohet se përmbajnë kripëra të hidrolizueshme ose katione polivalente (si krom, hekur, mangan), është e nevojshme që mostrat të trajtohen paraprakisht me reagentin HI84530-60. Reagentët zëvendësues të nevojshëm për të operuar HI84530 përfshijnë:

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara