SKU
HI84532-02

Mini titruesi për matjen e aciditetit total në lëngjet e frutave- HI84532

In stock

This product is dangerous. Please request a quotation for this product.

HI84532 është një mini titullues automatik i thjeshtë, i shpejtë dhe i saktë, i projektuar për matjen e pH dhe aciditetit të titullueshëm në lëngun e frutave. Ky mini titullues përdor një metodë të optimizuar të paraprogramuar dhe një elektrodë pH qelqi për të dhënë vlera shumë të saktë të pH dhe aciditetit  për analizën përfundimtare të frutave.

  • Kit për aciditetin e titullueshëm në lëngun e frutave.
  • Dosimi dinamik e bën testimin si më të shpejtë, ashtu edhe më të saktë.
  • Perfekte për kantinat e vogla dhe të mesme.

Mini titrues për Matjen e Aciditetit të titullueshëm në Lëngun e Frutave

Aciditeti I titullueshëm i lëngjeve të frutave është një parametër i rëndësishëm në përcaktimin e pjekurisë së frutave dhe shijes së thartë në agrume.

Frutat e papjekura normalisht do të kenë një raport të ulët sheqeri në acid në krahasim me frutat e pjekura që do të kenë një raport të lartë sheqeri në acid.

HI84532U-01 mat përqendrimin e joneve të hidrogjenit të titullueshëm në mostrat e lëngut të frutave nga neutralizimi me një tretësirë të fortë baze për një pH fiks. Kjo vlerë përfshin të gjitha substancat me natyrë acidike në lëngun e frutave duke përfshirë jonet e lira të hidrogjenit, acidet organike dhe kripërat acide. Aciditeti i frutave shprehet si g/100 mL e acidit mbizotërues. Acidet mbizotëruese në fruta varen nga lloji i frutave që testohen dhe përfshijnë acidin citrik, acidin tartarik dhe acidin malik.

Fruta, lëngje

Aciditet e titullueshëm (g/100 mL)

Acidi mbizotërues

Mollë, dardhë

0.36-0.80

Acid malik

Boronicë

1.6-3.6

Acid citrik

Fruti i rrushit

1.2-2.0

Acid citrik

Limoni

4-6.2

Acid citrik

Mango

0.34-0.84

Acid citrik

Portokalli

0.8-1.4

Acid citrik

Pjeshkë, nektarinë, qershi e ëmbël

0.24-0.94

Acid citrik

Ananas

0.7-1.6

Acid citrik

Kumbulla, qershi e thartë

0.94-1.64

Acid malik

Luleshtrydhe

0.6-1.1

Acid citrik

Rrush tavoline

0.4-0.9

Acid tartarrik

Domate

0.34-1.00

Acid citrik

DOUBLE JUNCTION pH ELEKTODË

HI84532U është e pajisur më nje elektrodë pH prej qelqi HI1131B. Kjo elektrodë rimbushet dhe ka një “veshje të dyfishtë’’ duke minimizuar kështu kontaminimin e elektrodës. Kjo elektrodë ka një sensor në formë sferike , e cila mundëson një sipërfaqe të konsiderueshme kontakti më lëngun, gjithashtu ajo është e  kompozuar me qelq rezistent ndaj nxehtësisë duke e bërë atë perfekte në përdorim.


Kalibrimi i personalizuar i pH

Sipas AOAC International, gama e titrimit për prodhimet e frutave është pH 8.1. HI84532U-01 përdor një pikë kalibërimi të personalizuar të pH 8.20. Pikat e kalibrimit të paraprogramuara pH 4.01 dhe pH 8.20 lejojnë kalibrimin e matësit.

Praktikë e mirë laboratorike GLP

HI84532U-01 ofron informacion të përgjithshëm GLP duke përfshirë datën dhe orën kalibrimeve. Të dhënat GLP ruhen së bashku me çdo lexim të regjistruar.

Pompa “piston driven dosing”

Ky instrument është I pajisur më një pompe dozuese , sistemi I të cilës përdor një motor ku cdo sasi është e matur në mënyrë shumë precize dhe vëllimi I shpërbërë gjithashtu. Sistemi është I programuar në mënyrë të tillë që titulluesi të matet direkt duke u bazuar në përgjigjen e tensionit të atij paraardhës.Kjo formë e llogaritjes shpejton procesin dhe është tepër e saktë.

 

PËRZJERSI AUTOMATIK

Ky përzjerës mbahet zakonisht në shpejtësinë prej 600 rpm, mund të ndryshoj vetëm nga viskoziteti I tretësirës që është duke u titulluar

Karakteristika

 

INTERFACE – TEPËR E LEHTË PËR TÚ PËRDORUR

HI84532U ka një ndërtim të lehtë dhe në përdorimin e tij.Ai vjen me një ekran të qartë dhe të lehtë për tu përdorur. Në castin që ju e ndizni për herë të parë ai ka nje sistem ‘tutorial’ për t’ju mësuar ju hap pas hapi cdo proces. Instrumenti gjithashtu përmban butonin ‘help’ që do t’ju  vijë ju në ndihmë gjatë procesit të kalibrimit dhe titullimit.

 

 

LAJMËRIMET

Përdoruesit do të lajmërohen nëse ka gabime në procedura gjatë realizimit të titullimit.

 

 

MËNYRA GRAFIKE

Ky titullues I vogël do të mund të përkthej të dhënat menjëherë në një grafik per titullimin e realizuar.

 

LOG-ON-DEMAND

HI84532U ju lejon të vendosni të dhëna për gati 400 mostra prej të cilave 200 do të jenë për rezultate rreth titullimit dhe 200 të tjera për pH/mV. Të dhënat mund të ruhen dhe të eksportohen në një USB dhe mund t’I kaloni fare thjeshtë në kompjuterin tuaj

 

pH METRI

Jo vetëm një matës automatik I titullimit, por HI84532U mund të përdoret si një matës I mirë I pH.Si një pH metër ai ka një sistem kalibrimi automatik më  rezultate tepër të sakta +,- 0.01 pH, gjithashtu realizon dhe automatizimin e temperaturës.

 

 

 

 

Specifikime

Emri i specifikimit

Detaji

sku

HI84532U-01

Gama

Low Range: g/100 mL si acid citrik: 0.10 deri 2.00% CA; g/100 mL si acid tartar: 0.11 deri 2.35% TA; g/100 mL si acid malik: 0.10 deri 2.09% MA High Range: g/100 mL si acid citrik: 1.00 deri në 10.00% CA; g/100 mL si acid tartar: 1.17 deri në 11.72% TA; g/100 mL si acid malik: 1.05 deri 10.47% MA

Rezolucioni

0.01%

Saktësia (@25ºC/77ºF)

±0.02% ose 3% e leximit të CA cilado që është më e madhe

Volumi i mostrës

5 mL

Metodat

titrimi i bazës acid

Parimi

Titullimi i fundit: 8.1 pH

Shpejtësia e pompës

10 mL/min

Shpejtësia e perzjersit

600 rpm

pH Range

-2.0 deri në 16.0 pH; -2.00 deri në 16.00 pH

PH Rezoluta

0.1 pH / 0.01 pH

pH Saktësi (@25ºC/77ºF)

±0.01 pH

pH Kalibrimi

një, dy, ose tre pika kalibrimi, katër tamponë të disponueshëm (4.01, 7.01, 8.20, 10.01)

Kompensimi i temperaturës

manual ose automatik

mV Range

-2000.0 deri në 2000.0 mV

rezolucion mV

0.1 mV

mV Saktësi (@25ºC/77ºF)

±1.0 mV

Gama e temperaturës

-20.0 deri në 120.0°C; -4.0 deri në 248.0°F; 253.2 deri 393.2 K

Rezolucioni i temperaturës

0.1°C; 0.1°F; 0.1K

Saktësia e temperaturës (@25ºC/77ºF)

±0.4°C; ±0.8°F; ±0.4 K

Të dhëna e regjistruara

deri në 400 ( 200 titrations, 200 pH /mV lexime)

Elektroda

Trup xhami HI1131B, i rimbushshem, me lidhës BNC dhe 1 m (3.3') kabllo (përfshirë)

Sonda e temperaturës

HI7662-T sondë e temperaturës prej çeliku me 1 m (3.3') kabllo (përfshirë)

Mjedisi

0 deri në 50°C (32 deri 122°F); RH max 95% jo kondensues

Furnizimi me energji elektrike

12 Përshtatës VDC (përfshirë)

Dimensionet

235 x 200 x 150 mm (9.2 x 7.9 x 5.9")

Pesha

1.9 kg (67.0 oz.)

Informacione *

HI84532 vjen se bashku me hi1131B pH elektrode, HI84532-50 titrant me rreze të ulët (100 mL), HI84532-51 titrant me rreze të lartë (100 mL), standardi i kalibrit HI84532-55 (100 mL), sonda e temperaturës HI7662-T, HI7082 tretesiren për mbushjen e elektrodës (30 mL), 100 ml ene kimike (2), 20 mL ene kimike, set tubi (tub aspirimi me kapak shisheje titrant dhe tub shpërndarës), valvulë pompe dosing, Shiringë 5 mL, pipette plastike 1 mL, perzieres, përshtatës energjie, manual instruksion dhe çertifikatë cilësie.

Garancia

2 vjet

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara