SKU
HI84530-02

Mini titrues për të matur aciditetin e titullueshëm te uji - HI84530

In stock

This product is dangerous. Please request a quotation for this product.

HI84530 është i lehtë për t'u përdorur, i shpejtë dhe i përballueshëm, një titrues specifik i metodës i projektuar për testimin e niveleve të aciditetit të titullueshëm në ujë. Bazuar në  metodën e titullimit acid-bazë, ky mini titullues përdor një metodë të optimizuar të paraprogramuar të analizës me një algoritëm të fuqishëm që përcakton përfundimin e reaksionit të titullimit potentiometrikisht me një elektrode pH prej xhami HI84530U-01 inkorporon një pompë dosimi precize që rregullon vëllimin e dozës në mënyrë dinamike bazuar në ndryshimin e tensionit. Ky lloj sistemi dosimi zvogëlon sasinë e kohës së kërkuar për titrimin, ndërsa siguron një përcaktim shumë të saktë të sasisë së titrantit të përdorur. Ky mini titrator vjen së bashku me të gjitha materialet e nevojshme për të kryer matjet .Të gjitha kimikatet  përfshijnë titrantët e standardizuar, reagentët dhe tretësirën e kalibrimit të pompës. Nuk ka nevojë për matje të tjera me cilindra matës apo peshore analitike

  • Pompë me piston për rezultate më të mira
  • Matës në banak pH/mV
  • Reagentë të parapërgatitur

Matja e aciditetit të titullueshëm në ujë me Mini-Titrator

Bottom of Form

Aciditeti është një parametër i rëndësishëm që përdoret për të përcaktuar cilësinë e ujit (sipërfaqe, pije, ujëra të zeza). Aciditeti ndikon në shumë aspekte, duke përfshirë normat e reaksioneve kimike, proceset biologjike dhe gërryerjen. Ai mund të përdoret edhe për të vëzhguar ndotjen në ujërat e zeza dhe në ujin e pijshëm. Aciditeti total i titullueshëm është një matje sasiore e aftësisë së mostrës së ujit për të reaguar me një tretësirë të fortë bazë për një vlerë specifike pH. Shumë lloje kimikatesh mund të kontribuojnë në matjen e aciditetit në varësi të metodës së analizës. Këto lloje mund të përfshijnë acide të forta (acid hidroklorik, acid nitrik, acid sulfurik, etj.), acide të dobëta (acid acetik, acid karbonik, etj.), dhe kripëra hidrolyzuese (hekur, alumini, mangan, etj)

DOUBLE JUNCTION pH ELEKTODË

Hi84530U-01 është e pajisur më nje elektrodë pH prej qelqi HI1131B.Kjo elektrodë ka një sensor në formë sferike , e cila mundëson një sipërfaqe të konsiderueshme kontakti më lëngun, gjithashtu ajo është e  kompozuar me qelq rezistent ndaj nxehtësisë duke e bërë atë perfekte në përdorim.

Pompa “piston driven dosing”

Ky instrument është I pajisur më një pompe dozuese , sistemi I të cilës përdor një motor ku cdo sasi është e matur në mënyrë shumë precize dhe vëllimi I shpërbërë gjithashtu. Sistemi është I programuar në mënyrë të tillë që titulluesi të matet direkt duke u bazuar në përgjigjen e tensionit të atij paraardhës.Kjo formë e llogaritjes shpejton procesin dhe është tepër e saktë.

PËRZJERSI AUTOMATIK

Ky përzjerës mbahet zakonisht në shpejtësinë prej 700 rpm, mund të ndryshoj vetëm nga viskoziteti I tretësirës që është duke u titulluar

INTERFACE – TEPËR E LEHTË PËR TÚ PËRDORUR

HI84530U-01 ka një ndërtim të lehtë dhe në përdorimin e tij.Ai vjen me një ekran të qartë dhe të lehtë për tu përdorur. Në castin që ju e ndizni për herë të parë ai ka nje sistem ‘tutorial’ për t’ju mësuar ju hap pas hapi cdo proces. Instrumenti gjithashtu përmban butonin ‘help’ që do t’ju  vijë ju në ndihmë gjatë procesit të kalibrimit dhe titullimit.

 

 

LAJMËRIMET

Përdoruesit do të lajmërohen nëse ka gabime në procedura gjatë realizimit të titullimit

 

 

MËNYRA GRAFIKE

Ky titullues I vogël do të mund të përkthej të dhënat menjëherë në një grafik per titullimin e realizuar.

 

 

LOG-ON-DEMAND

HI84530U-01 ju lejon të vendosni të dhëna për gati 400 mostra prej të cilave 200 do të jenë për rezultate rreth titullimit dhe 200 të tjera për pH/mV. Të dhënat mund të ruhen dhe të eksportohen në një USB dhe mund t’I kaloni fare thjeshtë në kompjuterin tuaj.

 

 

pH/mV METRI

Jo vetëm një matës automatik I titullimit, por HI84530U-01 mund të përdoret si një matës I mirë I pH.Si një pH metër ai ka një sistem kalibrimi automatik më  rezultate tepër të sakta +,- 0.01 pH, gjithashtu realizon dhe automatizimin e temperaturës.

 

 

Specifikime:

sku 

HI84530U-01 

Gama 

Low Range (si CaCO₃): 15.0 deri 400.0 mg/L; 0.3 deri 8.0 meq/L High Range (si CaCO₃): 300 deri 4000 mg/L; 6.0 deri në 80.0 meq/L 

Rezolucioni

Rang i ulët: 0.1 mg/L / 0.1 meq/L Lartësia: 1 mg/L / 0.1 meq/L 

Saktësia (@25ºC/77ºF) 

Low Range: ±0.5 mg/L ose 3% e leximit, cilado që është më e madhe High Range: ±15 mg/L ose 3% e leximit, cilado që të jetë më e madhe 

Volumi i mostrës 

50 mL 

Metodat 

titrimi acid bazë 

Parimi 

Pika e fundit e titullimit: 8.30 pH (fenolphthalein) ose 3.7 pH (metil portokalli) 

Shpejtësia e pompës 

10 mL/min 

Shpejtësia e përzierjes

600 rpm 

pH Range 

-2.0 deri në 16.0 pH; -2.00 deri në 16.00 pH 

PH Rezolucioni

0.1 pH / 0.01 pH 

pH Saktësia (@25ºC/77ºF) 

±0.01 pH 

pH Kalibrimi 

një, dy, ose tre pika kalibrimi, katër tamponë të disponueshëm (4.01, 7.01, 8.20, 10.01) 

Kompensimi i temperaturës 

manual ose automatik 

mV Range 

-2000.0 deri në 2000.0 mV 

rezolucioni mV 

0.1 mV 

mV Saktësia (@25ºC/77ºF) 

±1.0 mV 

Gama e temperaturës 

-20.0 deri në 120.0°C; -4.0 deri në 248.0°F; 253.2 deri 393.2 K 

Rezolucioni i temperaturës 

0.1°C; 0.1°F; 0.1K 

Saktësia e temperaturës (@25ºC/77ºF) 

±0.4°C; ±0.8°F; ±0.4 K 

Të dhëna

deri në 400 ( 200 titrations, 200 pH /mV lexime) 

Elektroda 

Trup xhami HI1131B, i rimbushur, me lidhës BNC dhe 1 m (3.3') kabllo

Sonda e temperaturës 

HI7662-T sondë e temperaturës së çelikut inox me 1 m (3.3') kabllo

Mjedisi 

0 deri në 50°C (32 deri 122°F); RH max 95% jo kondensues 

Furnizimi me energji 

12 VCD adaptor (përfshirë) 

Dimensionet 

235 x 200 x 150 mm (9.2 x 7.9 x 5.9") 

Pesha 

1.9 kg (67.0 oz.) 

Informacione *

HI84530 vjen së bashku me elektrodën HI1131B pH, sondën e temperaturës HI7662-T, titrantin HI84530-50 me rreze të ulët, HI84530-51 titrant me rreze të lartë, standarti i kalibrimit HI84530-51, standarti i kalibrimit HI84530-60 peroksid hidrogjeni, beaker 100 mL (2), valvula e pompës dozuese, shiringë 5 mL, pipette plastike 1 mL, set tubi (tub aspirimi me kapak shisheje titrant dhe tub shpërndarës me majë), pëerzierësa,përshtatës i energjisë, manualin e instruksioneve dhe çertifikatën e cilësisë. 

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara