SKU
HI4113

Elektroda selektive e joneve të kombinuara të nitratit (ISE) - HI4113

1 015,00 € 111.650,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 1.015,00 EUR (111.650,00 Lekë)

In stock

HI4113 është një elektrodë selektive e joneve të kombinuara me membranë të lëngshme (ISE) për përcaktimin e nitratit (NO3-) në tretësirë. Membrana PVC e përbërë nga shkëmbyesi i joneve organike prodhon një ndryshim të mundshëm për shkak të shkëmbimit të joneve të nitrateve midis membranës organike të polimerit dhe kampionit. Elementet ndijuese të brendshme janë të vendosura brenda një trupi polieterimidi të qendrueshëm (PEI). HI4113 është ideal për një sërë aplikimesh në industrinë ushqimore, bujqësi dhe analizat e ujit.

  • Sensori membrane
  • Gjeometria konike
  • Përcaktimi nga 0,62 në 6,200 mg/L NO3-

Elektroda selektive e joneve nitrate HI4113 është një qelizë e plotë potenciometrike që përmban një referues argjendi/klorur argjendi (Ag/AgCl) të vendosur brenda një trupi plastik PEI me një elektrolit sulfat amoniumi. Elementet e brendshme izolohen nga kampioni me anë të një membrane ndijuese të polimerit organik.

ISE-të e kombinimit të membranës së lëngshme të Hanna-s janë projektuar me një kryqëzim të stilit konik. Gjeometria konike e sensorit formon lidhjen me tretësirën, duke prodhuar një potencial referues shumë të qendrueshëm dhe shpejtësi konsistente të rrjedhjes së elektrolitit në tretësirë. Një shtypje e thjeshtë e pjesës së sipërme të ISE e bën të lehtë zbrazjen e tretësirës mbushëse të elektrolitit dhe zëvendësimin kur është e nevojshme. Që HI4113 të matë me saktësi nitratin, është e rëndësishme që forca jonike e standardeve dhe mostrës të rregullohet në një nivel të lartë dhe vlerë konstante me tretësirën e rregulluesit të forcës jonike të nitratit (ISA). ISA siguron që koeficienti i aktivitetit të jetë konstant në mënyrë që të matet përqendrimi i joneve të nitratit të lirë. Matja e të gjitha tretësirVE me një forcë konstante jonike zvogëlon margjinën e gabimit midis matjeve. Membrana e lëngshme e nitratit HI4113 ISE mund të masë nga 10µM (0.62 mg/L) në 0.1M (6200 mg/L).

 

Tabela e konvertimit për NO3-

 

Shumëzuesi

mole/L (M) në ppm (mg/L)

62000

ppm (mg/L) në M (mole/L)

1.61 x 10-5

 

Veçoritë

 

Modulet e ndjeshmërisë të zëvendësueshme

 

ISE-të e kombinuara të membranës së lëngshme janë elektroda që zbulojnë jonet e lira në një tretësirë. Ky lloj ISE është projektuar për të përfshirë zëvendësimin e lehtë të modulit sensor.

 

Trup i qendrueshëm PEI

Trupi i sondës është i përbërë nga plastika e qendrueshme polieterimide (PEI).

Lidhja BNC

HI4113 ka një lidhës universal BNC për lidhje të lehtë me çdo matës tavoline me një hyrje të sondës femërore BNC.

Teoria e Operimit

Një elektrodë selektive e joneve të membranës së lëngshme zhvillon një tension për shkak të shkëmbimit të joneve që ndodh midis tretësirës dhe membranës polimere që përmban rrëshirë organike të shkëmbimit të joneve. Kur forca jonike e tretësirës fiksohet me shtimin e ISA, voltazhi është proporcional me përqendrimin e joneve të lira në tretësirë.

Specifikimet

Emri i specifikimeve

Detaje

SKU

HI4113

Lloji

membrana polimer; kombinim

Gama optimale e pH

3.0 deri në 8

Intervali i temperaturës

0 deri në 40°C

Diametri

12 mm

Gjatësia

120 mm

Materiali i trupit

PEI/PVC

Kabulli

1 m koaksial

Aplikimet e zakonshme

përcaktimi i nitratit të lirë në ujërat natyrore (të freskëta dhe deti), dhe në mostrat e ushqimit dhe bimëve të emulsifikuara

Lidhja

BNC

 

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara