SKU
HI4013

Elektroda selektive e joneve me gjysmë qelizë nitrate (ISE) - HI4013

937,00 € 103.070,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 937,00 EUR (103.070,00 Lekë)

In stock

HI4013 është një membranë e lëngshme elektrodë selektive jone gjysmë qelize (ISE) për përcaktimin e nitratit (NO3-) në tretësirë. Membrana PVC e përbërë nga shkëmbyes jonik organik prodhon një ndryshim të mundshëm për shkak të shkëmbimit të joneve të nitratit midis membranës organike të polimerit dhe kampionit. Elementet ndijuese të brendshme janë të vendosura brenda një trupi epoksi të qëndrueshëm. HI4013 është ideal për një sërë aplikimesh në industrinë ushqimore, bujqësi dhe analizat e ujit.

  • Sensori i membranës së lëngshme
  • Zbulimi nga 0,62 në 6,200 mg/L NO3-
  • Për përdorim me gjysmëqelizë referuese HI5315

 

Elektroda selektive e joneve të nitratit HI4013 është një sensor potenciometrik me gjysmë qelizë i vendosur brenda një trupi epoksi. Elementet e brendshme izolohen nga kampioni me anë të një membrane ndijuese të polimerit organik. Ky sensor i membranës së lëngshme kërkon një elektrodë referimi të veçantë për të përfunduar sistemin e matjes. ISE-të gjysmë-qelizash të lëngshme të membranës Hanna janë krijuar për t'u përdorur me gjysmëqelizën referuese HI5315. Gjysmë-qeliza e referencës përmban një kryqëzim të stilit kon. Gjeometria e konit me skaj të sensorit formon lidhjen e lëngshme me tretësirën e provës në majë të konit të kryqëzimit, duke prodhuar një potencial referimi shumë të qëndrueshëm dhe shpejtësi konsistente të rrjedhjes së elektrolitit në tretësirë. Një shtypje e thjeshtë e pjesës së sipërme të ISE e bën të lehtë zbrazjen e tretësirës mbushëse të elektrolitit dhe zëvendësimin kur është e nevojshme. Që HI4013 të matë me saktësi nitratin, është e rëndësishme që forca jonike e standardeve dhe mostrës të rregullohet në një nivel të lartë dhe vlerë konstante me zgjidhjen e rregulluesit të forcës jonike të nitratit (ISA). ISA siguron që koeficienti i aktivitetit të jetë konstant në mënyrë që të matet përqendrimi i joneve të nitratit të lirë.

Matja e të gjitha zgjidhjeve me një forcë konstante jonike zvogëlon margjinën e gabimit midis matjeve. Membrana e lëngshme e nitratit HI4013 ISE mund të masë nga 10µM (0,62 mg/L) në 0,1M (6200 mg/L).

 

Tabela e konvertimit për NO3-

  Shumëzuesi
moles/L (M) to ppm (mg/L) 62000
ppm (mg/L) to M (moles/L) 1.61 x 10-5


Veçoritë me një shikim

Modulet e ndjeshmërisë të zëvendësueshme

  • ISE-të e membranës së lëngshme gjysmëqelizore janë elektroda që zbulojnë jonet e lira në një tretësirë. Ky lloj ISE është projektuar për të përfshirë zëvendësimin e lehtë të modulit sensor.

Trup epoksid i qëndrueshëm

  • Trupi i sondës së gjysmëqelizës nitrat ISE është i përbërë nga rrëshirë epokside të qëndrueshme.

Lidhja BNC

  • HI4013 ka një lidhës universal BNC për lidhje të lehtë me çdo matës tavoline me një hyrje të sondës femërore BNC.

 

Teoria e Operacionit

Një elektrodë selektive e joneve të membranës së lëngshme zhvillon një tension për shkak të shkëmbimit të joneve që ndodh midis tretësirës dhe membranës polimer që përmban rrëshirë organike të shkëmbimit të joneve. Kur forca jonike e tretësirës fiksohet me shtimin e ISA, voltazhi është proporcional me përqendrimin e joneve të lira në tretësirë.

 

Specifikime

Emri i specifikimeve

Detaje

SKU

HI4013

Lloji

membrana polimer; gjysmë qelize

Gama e matjes

1,0 M në 1•10-5 M 6200 deri në 0,62 mg/L (ppm) 1400 deri në 0,4 mg/L (ppm) si N

Gama optimale e pH

3.0 deri në 8

Shkallë temperature

0 deri në 40°C

Diametri

12 mm

Gjatësia

120 mm

Materiali i trupit

epoksi/PVC

Kabllo

1 m koaksial

Aplikimet e zakonshme

përcaktimi i nitratit të lirë në ujërat natyrore (të freskëta dhe deti), dhe në mostrat e ushqimit dhe bimëve të emulsifikuara

Lidhje

BNC

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara