SKU
HI3897

Kiti i testimit për aciditetin e vajit të ullirit - HI3897

In stock

This product is dangerous. Please request a quotation for this product.

Kiti i testimit të aciditetit të vajit të ullirit HI3897 është një mënyrë e përshtatshme për përdoruesit për të përcaktuar përqindjen e aciditetit të vajit tuaj të ullirit. Përqindja e aciditetit të vajit të ullirit është një tregues i drejtpërdrejtë i cilësisë, klasifikimit dhe freskisë së tij. Normalisht, testimi i aciditetit është një proces i ndërlikuar që kërkon përdorimin e kimikateve të ndryshme në një mjedis laboratorik. Kiti HI3897 përdor një metodë titrimi ku pika përfundimtare përcaktohet vizualisht kur ngjyra ndryshon nga e verdhë-jeshile në rozë. Me kitin e testimit të aciditetit të vajit të ullirit është e mundur të testohet cilësia e vajit të ullirit në faza të ndryshme të përpunimit dhe ruajtjes për të garantuat ruajtur cilësinë më të lartë.

  • Shiringë dozimi e kalibruar
  • Shishe disperguese me përdorim të vetëm
  • Përzierëse magnetike Speedsafe™

Kiti i testimit të aciditetit të vajit të ullirit HI3897 është një kit gjithëpërfshirës i krijuar për të matur përqindjen e aciditetit të vajit tuaj të ullirit

Me tretjen fillestare në një tretës organik, kampioni i vajit të ullirit titrohet me hidroksid natriumi derisa të vërehet një ndryshim i ngjyrës. Ka gjashtë shishe me tretës organik të paketuar në kit, secila prej tyre e përshtatshme për një titrim. Tretësira bazë e titrantit shtohet me pika në kampion me anë të një shiringe plastike të kalibruar dhe me majë të ngushtuar. HI3897 është një tretësirë e përkryer për prodhuesit e vajit të ullirit që duan një mënyrë të shpejtë dhe të saktë për të përcaktuar cilësinë e produktit të tyre.

Veçoritë:

Konfigurimi i plotë i testimit

  • Të gjitha materialet e kërkuara përfshihen me kitin e testimit, të tilla si shishet e tretësve me përdorim të vetëm, tretësira titulluese, shiringa e kalibruar dhe përzierësi magnetik.

Rezolucion të lartë

  • Leximet e aciditetit në 0,00 në 1,00% përcaktohen në rezolucion 0,01% (0,01 mL).

Reagentët zëvendësues të disponueshëm

  • Nuk ka nevojë të blini një kit të ri kur reagentët kanë shteruar. Një kit i ri reagentësh që përmban tretësirë ​​titulluese dhe shishe me tretës organik për 10 teste mund të porositet individualisht.

Rëndësia e përdorimit

Aciditeti (si % acid oleik) është matja më themelore e vajit të ullirit. Është treguesi kryesor i pastërtisë dhe freskisë së vajit të ullirit. Cilësia e vajit të ullirit lidhet drejtpërdrejt me shkallën e zbërthimit të acideve yndyrore në vaj. Ndërsa acidet yndyrore të lidhura shpërbëhen, formohen acide yndyrore të lira, duke rritur përqindjen e aciditetit të vajit. Aciditeti është një masë e acideve yndyrore të lira të pranishme në vaj, e cila lidhet drejtpërdrejt me pastërtinë e tij. Cilësia e vajit të ullirit mund të ndikohet negativisht ose gjatë maturimit ose nga kushtet mjedisore. Trajtimi i gabuar, përpunimi dhe mavijosjet gjatë korrjes mund të kontribuojnë gjithashtu në një ndarje të acideve yndyrore dhe një rritje të aciditetit të lirë. Ruajtja jo e duhur dhe/ose afatgjatë mund të bëjë që vaji i ullirit të prishet dhe të bëhet i thartuar. Testimi i rregullt i aciditetit është mënyra më e mirë për të siguruar dhe ruajtur cilësinë dhe freskinë. Aciditeti përdoret për të dalluar një vaj ulliri ekstra të virgjër nga të gjithë vajrat e tjerë të ullirit. Sipas rregullores CEE 2568/91, vaji i ullirit konsiderohet ekstra i virgjër kur niveli i aciditetit të tij është nën 1%. Një vlerë e ulët e aciditetit tregon gjithashtu një proces nxjerrjeje natyrale të ndodhur menjëherë pas vjeljes së ullirit.

Vaj ulliri ekstra i virgjër: Aciditeti <1%

  • “Aromë dhe erë perfekte” me një aciditet maksimal prej 1 g/100 g acid oleik

Vaj ulliri i Virgjër i zakonshëm: Aciditeti 2 - 3.3% (toleranca prej 10%)

  • “Aromë dhe erë e mirë” me një aciditet maksimal prej 3,3 g/100 g acid oleik

Vaji i ullirit Virgin Lampante: >3.3% I papërshtatshëm për konsum njerëzor

  • “Pa shije dhe erë” me një aciditet maksimal prej > 3,3 g/100 g acid oleik

 

Specifikimet

Specifikime

Detaje

SKU

HI3897

Lloji

titullim

Rritja më e vogël

0,01 mL = 0,01%

Metoda

titullim

Numri i Testeve

6

Informacion

HI3897 furnizohet me 6 shishe të gatshme për përdorim me tretës organik, përzierës magnetik HI180I/MB, shiringë të kalibruar për dozimin e vajit, shiringë të kalibruar për dozimin e titrantit, titrant (shishe 20 ml), këllëf i fortë mbajtës dhe udhëzime.

Reagenti

HI3897-010

Intervali i aciditetit

aciditet 0,00 deri në 1,00%.

 

 Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara