SKU
HI3148B

Elektroda ORP me lidhës BNC - HI3148B

270,00 € 29.700,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 270,00 EUR (29.700,00 Lekë)

In stock

HI3148B është një elektrodë ORP me trup qelqi, e rimbushshme, me kryqëzim të hapur me një lidhës BNC. Kjo elektrodë përmban një referencë me kryqëzim të dyfishtë, teknologjinë Hanna's Clogging Prevention System (CPS™) dhe unazë sensori prej platini.

  • Teknologjia e Sistemit të Parandalimit të Mbylljes (CPS™).
  • Unaza me ndjeshmëri platini
  • Elektroda e rimbushshme

Detaje:

Hanna Instruments ofron një shumëllojshmëri të gjerë elektrodash ORP që janë të dizajnuara për shumë aplikacione të ndryshme. Lloji i materialit të përdorur për kunjat ndijuese, lloji i xhamit të përdorur për materialin e trupit, lloji i kryqëzimit, lloji i referencës dhe elektrolitit të përdorur janë vetëm disa nga konsideratat e projektimit. HI3148B përdor një unazë platini, trup qelqi, kryqëzim të hapur me teknologjinë CPS dhe mund të rimbushet me 3.5M KCl.

Sensor platini

Sensori HI3148 ORP është bërë me platin. Një sensor ORP duhet të jetë kimikisht inert; nuk mund të oksidohet apo reduktohet vetë. Ai gjithashtu duhet të ketë karakteristikat e duhura të sipërfaqes për të nxitur shkëmbimin e shpejtë të elektroneve, një veti e njohur si dendësia e lartë e rrymës së shkëmbimit. Dy metale fisnike kanë provuar se funksionojnë mirë për këtë qëllim: platini i pastër dhe ari i pastër përdoren të dy në ndërtimin e sensorëve ORP. Sensori i platinit shpesh preferohet sepse është mekanikisht më i thjeshtë dhe më i sigurt për t'u prodhuar. Platini mund të ngjitet në xham dhe ka të njëjtin koeficient termik. 

CPS™ Sleeve Junction

Teknologjia e Sistemit të Parandalimit të Mbylljes (CPS™) është një risi në teknologjinë e elektrodave. Elektrodat konvencionale ORP përdorin nyje qeramike që bllokohen shpejt kur përdoren në verë. Kur kryqëzimi është i bllokuar, elektroda nuk funksionon. Teknologjia CPS përdor porozitetin e xhamit të bluar të shoqëruar me një krah PTFE për të parandaluar bllokimin e kryqëzimit. Xhami i bluar lejon rrjedhjen e duhur të lëngut, ndërsa krahu PTFE largon papastërtitë. Si rezultat, elektrodat ORP me CPS qëndrojnë të freskëta deri në 20 herë më gjatë se elektrodat konvencionale.

Trup qelqi

Trupi i qelqit është ideal për përdorim laboratorik. Xhami është rezistent ndaj shumë kimikateve të ashpra dhe pastrohet lehtësisht. Trupi i qelqit gjithashtu lejon një transferim të shpejtë të nxehtësisë në elektrolitin e brendshëm të referencës. MV e gjeneruar nga qeliza e referencës varet nga temperatura. Sa më shpejt që elektroda të arrijë ekuilibrin, aq më i qëndrueshëm është potenciali i referencës.

Referenca e kryqëzimit të dyfishtë

Një elektrodë me lidhje të dyfishtë ka një ndarje të brendshme që rrethon telin e referencës. Jonet e argjendit janë të pranishëm në elektrolitin e ndarjes së brendshme, e cila strehon telin e referencës Ag/AgCl; elektroliti jashtë kësaj ndarje është pa argjend. Dizajni i kryqëzimit të dyfishtë do të thotë që praktikisht asnjë argjend nga elektroda nuk hyn në kampion. Ky dizajn lejon matjen në aplikime ku jonet e argjendit në mostër janë të padëshirueshme ose ka të ngjarë të formohen precipitate argjendi në kryqëzim.

Rimbushëse

HI3148B është një sondë e rimbushshme. Meqenëse është një elektrodë ORP me një lidhje të vetme, zgjidhja mbushëse është HI7082 3.5M KCl. Nëse përdorni një elektrodë ORP të rimbushshme, kapaku i mbushjes duhet të hiqet përpara matjes. Heqja e kapakut krijon presion pozitiv të kokës në qelizën e referencës duke lejuar një shpejtësi më të lartë të rrjedhjes së elektrolitit përmes kryqëzimit të jashtëm. Një shpejtësi më e lartë e rrjedhës do të rezultojë në një lexim më të shpejtë dhe më të qëndrueshëm.

Lidhës BNC

HI3148B përdor një lidhës BNC. Ky lloj lidhësi është universal dhe mund të përdoret në çdo matës pH/mV që ka hyrjen e sondës femërore BNC. Llojet e tjera të lidhësve përfshijnë DIN, llojin e vidës, tipin T dhe 3.5 mm.

Specifikimet

Materiali i trupit:Xham

Elektroliti: 3,5M KCl + AgCl

Intervali ORP: ±2000 mV

 Presioni max: 0,1 bar

 Temperatura e funksionimit: -5 deri në 80°C (23 deri në 176°F)

Lidhja: BNC

Aplikimet: Në prodhimin e verës

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara