SKU
HI98120

Testuesi ORP HI98120

175,00 € 19.250,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 175,00 EUR (19.250,00 Lekë)

In stock

HI98120 është një matës ORP i papërshkueshëm nga uji dhe matës dore për temperaturën. Elektroda ORP e zëvendësueshme HI73120 është një dizajn specific me celik inoksi. Ky lloj dizajni nuk ka kunja që mund të përkulen ose të thyhen gjatë zëvendësimit. Elektroda ORP gjithashtu  ka një nyjë pëlhurë të zgjerueshme. Ky lloj bashkimi lejon ripërtëritjen e nyjës thjesht duke tërhequr 3 mm (1/8 ") për të pastruar çdo bllokim , kështu përmirëson kohën e reagimit të matjes dhe stabilitetin. Sonda e ekspozuar e temperaturës së çeliktë në këtë metër lehtëson një matje më të shpejtë dhe të saktë të temperaturës.

 • I papërshkueshëm nga uji
 • Elektroda ORP e zëvendësueshme
 • Nyja specifike

Ngjashëm me matjen e pH-it që kuantifikon se sa janë tretësirat acidike ose alkaline, matjet ORP (Potenciali i Reduktimit të Oksidimit) sasinë e gjendjes së përgjithshme të një tretësire si të paturit e aftësisë për të oksiduar ose reduktuar një specie kimike. Oksidimi dhe reduktimi i reagentëve përdoren për të marrë pjesë në reaksionet kimike të njohura si një reaksion redox.

Një pjesë e rëndësishme e sondes ORP është të ketë një sensor që është kimikisht inert; që do të thotë se nuk mund të oksidohet vetë. Ajo gjithashtu duhet të ketë karakteristikat e duhura të sipërfaqes për të nxitur shkëmbimin e shpejtë të elektroneve, një veti e njohur si densiteti i lartë i rrymës së shkëmbimit. Dy metale fisnike kanë provuar se punojnë mirë për këtë qëllim: platini i pastër dhe ari i pastër. Të dyja përdoren zakonisht në ndërtimin e sondave ORP.

Sensori i platinit shpesh preferohet sepse është mekanikisht më i thjeshtë për t'u prodhuar. Sensorët e bërë prej ari nuk mund të saldohen në xham dhe shpesh vendosen në mbështetëse plastike të aplikuara në tubin prej qelqi

Shumë industri mbështeten në matjet ORP duke përfshirë pishinat, përpunimin e ushqimit, kazanët dhe kullat e ftohjes, dhe plating. Matja e ORP ndihmon përdoruesin të monitorojnë efektivitetin e dezinfektimit të komponimeve duke përfshirë klorin dhe ozonin. ORP përdoret gjithashtu për të monitoruar reaksionet redox duke përfshirë përdorimin e bisulfitit në reduktimin e kromit heksavalent në krom trivalent në trajtimin e ujërave të zeza.

Veçoritë shkurtimisht:

I papërshkueshëm nga uji

 • Ip67
 • E mbron elektronikën e brendshme të matësit nga një ingres uji në rast se matësi hidhet në një depozitë ose në  ujë.

Treguesi i stabilitetit

 • HI98120 përmban një etiketë treguesi stabiliteti në LCD që do të zhduket sapo leximi të stabilizohet.

Elektroda e zëvendësueshme

 • Një elektrodë zgjat afërsisht një deri në dy vjet. Është e mundur të zëvendësohet vetëm elektroda.
 • Elektroda HI73120 ORP është një dizajn i thjeshtë cartridge ,lejon sensorin të zëvendësohet lehtë qoftë në laborator, qoftë në fushë.

Veçoria HOLD

 • Lejon që leximi të jetë i ngrirë, në mënyrë që leximi të dokumentohet.

Fikja e auto-fikjes

 • Matësi fiket automatikisht pas 8 minutash përdorimi në mënyrë që të ruhet jetëgjatësia e baterisë në rast se matësi lihet në vend të rastësishëm.

Niveli % i baterisë

 • Kur metri është ndezur niveli % i baterisë është shfaqur si përqindje.

Specifikime

Emri i specifikimit

Detaji

SKU

HI98120

ORP Range

± 1000 mV

ORP Rezolucioni

1 mV

Saktësia e ORP

±2 mV

Kalibrimi ORP

Nga fabrika

Gama e temperaturës

-5.0 deri 60.0°C / 23.0 deri në 140.0°F

Rezolucioni i temperaturës

0.1°C / 0.1°F

Saktësia e temperaturës

±0.5°C / ±1°F

Elektroda ORP

Hi73120 elektroda e zëvendësueshme ORP (përfshirë)

Fikje automatike

auto-off pas 8 minutave të mospërdorimit

Lloji i baterisë / jeta

1.5V (4) / rreth 250 orë përdorim të vazhdueshëm

Mjedisi

-5 deri në 50°C (23 deri 122°F); Rh max 100%

Dimensionet

163 x 40 x 26 mm (6.4 x 1.6 x 1.0'') / 100 g (3.5 oz.)

Informacion*

Çdo HI98120 vjen së bashku me: HI70022 ORP tretësirën test, 470 mV, 20 mL sachet (6 pcs.), HI73120  elektroden ORP, HI73128 Mjet për heqjen e elektrodës, bateri 1.5V (4 pcs.), Çertifikatë e cilësisë së instrumentit, & manual udhëzimesh.

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara