SKU
HI12303

Elektrodë pH e trupit PEI (e mbushur me xhel) - HI12303

132,00 € 14.520,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 132,00 EUR (14.520,00 Lekë)

In stock

HI12303 është një elektrodë e pH e trupit Polyeterimide - PEI me dhe një sensor të integruar të temperaturës dhe lidhet me njehsorin që ka një lidhës DIN Quick Connect. Ky lloj lidhësi është në pronësi të matësve specifikë si HI98190. Elektroda pH HI12303 ka një lidhje të vetme qeramike në qelizën e jashtme të referencës dhe pjesa sferike e sensorit të pH-së është bërë me xham të qëllimit të përgjithshëm dhe mbrohet nga pendët e trupit të qëndrueshëm PEI. Kjo konsideratë e projektimit shkëlqen në matjet me matës portativë për shkak të qëndrueshmërisë dhe se sonda nuk kërkon mirëmbajtje tjetër përveç pastrimit dhe kalibrimit.

  • Trup PEI rezistent ndaj kimikateve
  • Referenca e kryqëzimit të dyfishtë
  • Xhami me qëllim të përgjithshëm (GP).

Hanna Instruments ofron një shumëllojshmëri të gjerë elektrodash pH që janë të dizajnuara për shumë aplikacione të ndryshme. Lloji i xhamit që përdoret për të ndjerë pH, forma e llambës, materiali i trupit, lloji i kryqëzimit, lloji i referencës dhe elektrolitit të përdorur janë vetëm disa nga konsideratat e projektimit. HI12303 përdor xhami për qëllime të përgjithshme (GP), llambë sferike, trup polieterimid (PEI), grimca të vetme qeramike dhe kryqëzim të dyfishtë.

Llambë sferike

Llamba sferike është për përdorim të përgjithshëm. Forma të tjera majash përfshijnë konik për depërtim dhe majë të sheshtë për matjet e sipërfaqes.


Trupi i elektrodës PEI

Trupi i elektrodës PEI (polieterimid) është i përshtatshëm për një gamë të gjerë aplikimesh dhe shkëlqen në matjet në terren për shkak të qëndrueshmërisë së tij. Mbrojtja rreth majës së xhamit sferik minimizon thyerjen për shkak të përplasjes ose rënies aksidentale të elektrodës. Plastika PEI është një plastikë me cilësi të lartë që është kimikisht rezistente ndaj shumë kimikateve të ashpra.

 

Referenca e kryqëzimit të dyfishtë

Një elektrodë me lidhje të dyfishtë ka një ndarje të brendshme që rrethon telin e referencës. Jonet e argjendit janë të pranishëm në elektrolitin e ndarjes së brendshme, e cila strehon telin e referencës Ag/AgCl; elektroliti jashtë kësaj ndarje është pa argjend. Dizajni i kryqëzimit të dyfishtë do të thotë që praktikisht asnjë argjend nga elektroda nuk hyn në kampion. Ky dizajn lejon matjen në aplikime ku jonet e argjendit në mostër janë të padëshirueshme ose ka të ngjarë të formohen precipitate argjendi në kryqëzim.

 

Lidhësi i shpejtë i Din

HI12303 përdor një lidhës DIN Quick Connect që e bën lidhjen dhe heqjen e sondës të thjeshtë dhe të lehtë. Ky lloj lidhësi është në pronësi të njehsorit. Shihni tabelën e specifikimeve për njehsorët e përputhshëm.

 

Elektroda pH me një kryqëzim të vetëm kundrejt kryqëzimit të dyfishtë

Elektrodat konvencionale janë zakonisht me një lidhje të vetme. Siç përshkruhet nga figura e mësipërme, këto elektroda kanë vetëm një kryqëzim të vetëm midis telit të brendshëm të referencës dhe zgjidhjes së jashtme. Në kushte të pafavorshme, të tilla si presioni i lartë, temperatura e lartë, tretësira shumë acide ose alkaline, rrjedha pozitive e elektrolitit përmes kryqëzimit shpesh kthehet në të kundërt duke rezultuar në hyrjen e tretësirës së mostrës në ndarjen e referencës. Nëse kjo lihet e pakontrolluar, elektroda e referencës mund të kontaminohet, duke çuar në dështim të plotë të elektrodës. Një problem tjetër i mundshëm me elektrodat me një lidhje të vetme është bllokimi i kryqëzimit për shkak të reshjeve të klorurit të argjendit (AgCl). Argjendi mund të precipitohet lehtësisht në mostrat që përmbajnë tampon Tris ose metale të rënda. Kur tretësira e elektrolitit bie në kontakt me kampionin, një pjesë e AgCl do të precipitojë në faqen e jashtme të kryqëzimit. Rezultati janë lexime të mprehta të marra nga sensori.

Sistemi i kryqëzimit të dyfishtë të Hanna-s, siç nënkupton edhe emri, ka dy kryqëzime, vetëm njëra prej të cilave është në kontakt me kampionin siç tregohet në figurë. Në kushte të pafavorshme, e njëjta tendencë e hyrjes së mostrës është e dukshme. Megjithatë, pasi sistemi i elektrodës së referencës është i ndarë fizikisht nga zona e ndërmjetme e elektrolitit, ndotja e elektrodës minimizohet. Mundësia e bllokimit të kryqëzimit zvogëlohet gjithashtu me një elektrodë me lidhje të dyfishtë pasi qeliza e jashtme referuese përdor një zgjidhje mbushëse që është "pa argjend". Meqenëse nuk ka argjend të pranishëm, nuk ka precipitat që mund të formohet për të bllokuar kryqëzimin.

 

Specifikime

Materiali i trupit

PEI

Referenca

dyfish, Ag/AgCl

Kryqëzimi/Rrjedha

norma qeramike, e vetme / 15-20 µL/h

Gama e pH e xhelit të elektrolitit

Maksimumi 0 deri në 12. presioni 2 bar Forma e majës sferike (diametri: 7,5 mm)

Temperatura e rekomanduar e funksionimit

-5 deri në 70˚C (23 deri në 158˚F)

Sensor temperature

po

Përforcues

po

Kabllo

koaksiale; 1 m (3,3')

Lidhje

Lidhja e shpejtë DIN

Aplikacionet

aplikime në terren, tretësirë dheu, kimikate fotografike, laborator (përdorim i përgjithshëm)

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara