SKU
HI1343B

Elektrodë pH me trup PEI me elektrodë referuese prej kalomeli me lidhës BNC- HI1343B

196,00 € 21.560,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 196,00 EUR (21.560,00 Lekë)

In stock

HI1343B është një elektrodë pH me trup PEI, me një lidhës BNC. Kjo elektrodë ka një lidhje të vetme qeramike në qelizën e jashtme të referencës dhe pjesa sferike e sensorit të pH është bërë nga xhami me temperaturë të lartë. Sistemi i referencës së klorurit të mërkurit (I) (Hg/Hg2Cl2) siguron një potencial të qëndrueshëm referimi. Kjo konsideratë e dizajnit është ideale për aplikacionet që përfshijnë buferin Tris.

  • Elektroda referuese prej kalomeli
  • Elektroda e rimbushshme
  • Xham me temperaturë të lartë (HT)

Elektroda e pH me trup  PEI me elektrodë referuese prej kalomeli

Hanna Instruments ofron një shumëllojshmëri të gjerë elektrodash pH që janë të dizajnuara për shumë aplikacione të ndryshme. Lloji i xhamit që përdoret për të përcaktuar pH, forma e llambës, materiali i trupit, lloji i kryqëzimit, lloji i referencës dhe elektrolitit të përdorur janë vetëm disa nga konsideratat e projektimit. HI1343B përdor xham me temperaturë të lartë (HT), llambë sferike, trup qelqi, grimca qeramike, kryqëzim të vetëm dhe mund të rimbushet me 3,5M KCl.

Formulimi i xhamit me temperaturë të lartë

Matja e pH në temperatura shumë të larta është e dëmshme për llambën e ndjeshme të qelqit dhe do të shkurtojë jetën e saj. Një elektrodë pH nga xhami për qëllime të përgjithshme (GP) do të ketë një rezistencë prej 100 megaohms në 25°C ndërsa rezistenca e qelqit HT është rreth 400 megaohm në 25°C. Ndërsa HI1343B përdoret në temperatura të larta, rezistenca zvogëlohet për t'iu afruar asaj të xhamit GP. HI1343B është i përshtatshëm për t'u përdorur me mostra që masin nga 0 në 60°C.

Llambë sferike

Llamba sferike është për përdorim të përgjithshëm. Forma të tjera majash përfshijnë atë konike për depërtim dhe me majë të sheshtë për matjet e sipërfaqes.

Trupi PEI

Trupi i HI1343B është i përbërë nga rrëshira polieterimide (PEI). Trupi PEI është i përshtatshëm për një gamë të gjerë aplikimesh dhe e përshtatshme për matjet në terren për shkak të qëndrueshmërisë së saj. Mbrojtja rreth majës së xhamit  minimizon thyerjen për shkak të përplasjes ose rënies aksidentale të elektrodës. Plastika PEI është një plastikë me cilësi të lartë që është kimikisht rezistente ndaj shumë kimikateve agresive.

Kryqëzimi i jashtëm prej  qeramike

HI1343B ka një dizajn me një kryqëzim të vetëm. Kryqëzimi i njohur gjithashtu si një urë kripe është një komponent i domosdoshëm i qarkut elektrik. Lëvizja e joneve duhet të rrjedhë nëpër kryqëzim për një lexim të qëndrueshëm.  Qeramika është një material poroz që shkrihet lehtësisht me trupin e qelqit dhe ka një koeficient të ngjashëm zgjerimi. Një bashkim i vetëm qeramike ka një shpejtësi rrjedhjeje prej 15-20 μL/orë. Lloje të tjera kryqëzimi janë të disponueshme me shpejtësi më të lartë rrjedhëse dhe të bëra me materiale të ndryshme.

Lidhës BNC

HI1343B përdor një lidhës BNC. Ky lloj lidhësi është universal dhe mund të përdoret në çdo matës pH që ka hyrjen e sondës femërore BNC. Llojet e tjera të lidhësve përfshijnë DIN, llojin e vidës, tipin T dhe 3.5 mm.

Specifikimet

Specifikime

Detaje

SKU

HI1343B

Përshkrim

elektrodë e kombinuar pH

Referenca

e vetme, Hg/Hg2Cl2

Kryqëzimi / Shpejtësia e Fluksit

qeramike, e vetme / 15-20 µL/h

Elektroliti

KCl 3.5M

Presioni maksimal

0.1 bar

Intervali

pH: 0 deri në 14

Temperatura e rekomanduar e funksionimit

0 deri në 60°C (32 deri në 140°F) - HT

Struktura

sferike (diametri: 7,5 mm)

Sensor temperature

jo

Përforcues

jo

Materiali i trupit

PEI

Kabulli

koaksial; 1 m (3,3')

Përdorimi i rekomanduar

specifikë për bufer Tris

Lidhja

BNC

 Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara