SKU
FC214D

Elektroda e pH për analizat e birrës FC214D

210,00 € 23.100,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 210,00 EUR (23.100,00 Lekë)

In stock

FC214D është një elektrodë prej titani, e mbushur me xhel , një elektrodë reference pH. Kjo elektrodë përbëhet nga xham me temperaturë të lartë dhe një nyjë të tejdukshme të llojit “cloth”, së bashku me një sensor temperature të ndërtuar dhe amplifikator në një dizajn të vetëm. Kjo konsiderate e projektimit është ideale për matjen e pH gjatë procesit të bërjes së birrës. FC214D është sonda zëvendësuese pH/temperatures që vjen së bashku me matësin portativ HI99151 për birrën.

  • Xham “high temperature”
  • Trup prej titani
  • Sensor temperature

 

Hanna Instruments ofron një shumëllojshmëri të gjerë të elektrodave pH që janë projektuar për shumë aplikime të ndryshme. Lloji i qelqit që përdoret për të njehsuar pH, formën e bulbit, materialin e trupit, llojin e bashkimit, llojin e referencës dhe elektrolitit të përdorur janë vetëm disa nga konsideratat e projektimit tonë.

FC214D përdor temperaturë të lartë (HT) xham, bulb sferik, trup titani, dhe bashkimin e pëlhurave me elektrolit xhel.

Formulimi i qelqit me temperaturë të lartë

Matja e pH në temperatura shumë të larta është e dëmshme për bulbin e ndjeshëm të qelqit dhe do të uli jetëgjatësinë e tij . Një elektrodë pH me xham me qëllim të përgjithshëm (GP) do të ketë një rezistencë prej 100 megaohms në 25°C ndërsa rezistenca e qelqit HT është rreth 400 megaohms në 25°C. Si FC214D është përdorur në temperatura të larta, të tilla si në ëort ose mash, rezistenca zvogëlohet dhe i afrohet rezistencës së qelqit GP. FC214D është i përshtatshëm për t'u përdorur me mostra që maten nga 0 në 80°C.

Trupi prej titani

Matja e pH është një matje shumë e ndjeshme ndaj interferencës së problemeve elektrike dhe lagështisë. Për të kapërcyer këto çështje një trup titani shërben si një gjilpërë e përputhur. Një kunjë e përputhshme është një nga teknikat e ndryshme të përdorura për të eleminuar këto interferime.Trupi prej titani, është pothuajse i pathyeshëm dhe ofron mbrojtje shtesë nga thyerja aksidentale.

Junction  “cloth”

Çdo elektrodë pH ka një “cloth junction”. Ato mund të bëhen nga materiale të ndryshme, duke përfshirë qeramika, PTFE dhe një fitil fibre. Fitili i fibrës njihet edhe si cloth junction dhe shpesh përdoret në elektrodat me elektrolitë xhelatinë. Avantazhi i tyre është se këto mund të hiqen nga sonda duke I lënë një sipërfaqe të pastër. Kjo është shumë e rëndësishme, pasi një nga kontribuesit kryesorë në matjet e paqëndrueshme është një kryqëzim i bllokuar. Kjo ka të ngjarë të ndodhë kur mat pH e një faze që ka një përmbajtje të lartë të ngurtash.

Lidhës DIN

FC214D përdor një lidhës të shpejtë DIN. Ky lloj lidhësi duhet të përshtatet mirë.FC214D është elektroda zëvendësuese për HI99151. Llojet e tjera të lidhësve përfshijnë BNC, vida, llojin T, dhe 3.5mm.

 

Specifikimet

SKU

FC214D

Refenca

single, Ag/AgCl

Nyja / Norma e Rrjedhjes

cloth

Elektrolyte

xhel

Presioni max

3.0 bar

Gama

pH: 0 deri 12

Temperatura e rekomanduar e funksionimit

-5 deri në 70°C (23 deri në 158°F) - GP

Maja / forma

i sheshtë

Diametri

14 mm

Gjatësia e trupit

105 mm/ 145.5 mm

Sensori I temp

Po.

Pin

Jo

Amplifikator

Po.

Materiali i trupit

titan me sensor xhami HT

Kabull

7-pole; 1 m (3.3')

Përdorimi i rekomanduar

birrë, mash, wort

Lidhja

Din

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara